نائب رییس انجمن علوم صنایع غذایی تاكید كرد:

آشنایی دانش آموزان با بخش های صنعتی زمینه ساز ارتباط صنعت و دانشگاه

آشنایی دانش آموزان با بخش های صنعتی زمینه ساز ارتباط صنعت و دانشگاه برتریها: تهران- نائب رییس انجمن علوم صنایع غذایی ایران اظهار داشت: حضور چندین ساعت در هفته دانش آموزان از همان دوران ابتدایی تحصیل در بخش های مختلف صنعت كشور، به صورت حتم زمینه ساز ارتباط محكم بخش صنعت و دانشگاه در آینده خواهد بود.


مهندس احمد فتح اللهی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه علمی ایرنا با بیان اینكه، تلاش انجمن علوم صنایع غذایی ایران در طول چند سال اخیر همواره بر محور تولید پیوند با بخش علمی و دانشگاهی كشور بوده است، اضافه كرد: این انجمن در طول سال های اخیر با برگزاری انواع و اقسام همایش ها و كلاس های آموزشی تلاش در سوق دادن اساتید و دانشجویان باتجربه به سمت این صنعت و بهره گیری از داشته های علمی آنان داشته است.
وی با تاكید بر اینكه، امروزه نمی توان نقش سرعت رشد علوم مختلف در پیشبرد بخش های مختلف ازجمله صنعت را نادیده گرفت، اظهار نمود: نقش علم و تكنولوژی های مدرن در به روزرسانی بخش صنعت هم اكنون بسیار اثرگذار و حیاتی است.
تولیدكننده ادویه جات، سبزیجات خشك و سوپ های نیمه آماده با تاكید بر اینكه، انجام علمی هر كاری به صورت حتم نیازمند یك متولی است، اظهار داشت: در سال های گذشته جانمایی خیلی از واحدها و صنایع در كشورمان علمی نبوده و این مساله به صورت حتم به علت عدم ارتباط صحیح صنعت و كشاورزی با بخش دانشگاهی كشور بوده است.
فتح اللهی با ذكر مثالی و با اشاره به اینكه واحد تولیدی تحت مدیریت وی هم اكنون سبزی مورد نیاز خویش را از شهر بندرعباس به شهر كرج منتقل و خشك می كند، اظهار داشت: از هر یكصد كیلو سبزی سه كیلو سبزی خشك شده گرفته می گردد كه اگر این كار در منطقه جنوب صورت گیرد، به جای حمل صد كیلو بار و پرداخت كرایه اضافی، می توان در همان منطقه سبزی را خشك، تولید و بسته بندی كرد.
نائب رییس علوم صنایع غذایی همینطور نقش اساتید و فارغ التحصیلان دانشگاهی را در حركت بخش صنعت به سمت استفاده از علوم و تكنولوژی های مدرن مورد توجه قرار داد و در عین حال نوع ارتباط این دو بخش با یكدیگر در كشور را نیازمند برخی اقدامات ساختاری و البته ریشه ای دانست.
وی، یكی از اقدامات بسیار ریشه ای برای تولید ارتباط بخش صنعت و دانشگاه را سوق دادن دانش آموزان مطابق علائق آنها از همان دوران ابتدایی به بخش صنعت به منظور آشنایی هرچه بیشتر با محیط كار و بخش صنعت عنوان نمود.
فتح اللهی اظهاركرد: در طول سال های گذشته جوانان بدون درنظرگرفتن بخش تقاضا در رشته های مختلف به تحصیلات دانشگاهی مشغول شده اند؛ این درحالی است كه پرداختن حجم بالایی از دانش آموزان به بحث های صرف آكادمیك و نظریه آنان را از همراهی با بخش صنعت بازداشته است.
وی با بیان اینكه، هرساله كشور شاهد فارغ التحصیلی چندین هزار جوان دانشگاهی است كه البته به علت ظرفیت محدود كارخانجات تولیدی دولتی و بخش خصوصی از كار باز می مانند، اظهار داشت: این در شرایطی است كه خیلی از آنان حتی دارای مدارك فنی و مهندسی هستند.
نائب رییس انجمن علوم صنایع غذایی ایران در عین حال ظرفیت بخش كشاورزی را برای اشتغال فارغ التحصیلان این رشته به شرط ورود با انگیزه آنان به حوزه كشاورزی بسیار مناسب دانست و اظهار داشت: هنوز بخش كشاورزی در خیلی از نقاط كشور به صورت سنتی اداره می گردد و جامعه دانشگاهی بخش كشاورزی در تغییر این نوع كشت به مدرن می تواند بسیار اثرگذار باشد.
فعال صنعتی اظهار داشت: دولت می تواند ضمن حمایت و دعوت از فارغ التحصیلان دانشگاهی در بخش كشاورزی برای انجام كشاورزی به صورت مدرن، مكانیزه و علمی ازجمله انجام آبیاری بهینه و تولید زنجیره تولید، این بخش را در كاهش هزینه ها، كاهش ضایعات و استفاده بهینه از میزان آب و در نتیجه كاهش قیمت تمام شده محصولات كشاورزی دچار تحول جدی كند.
وی تصریح كرد: كشت مكانیزه و مدرن هزینه تولید محصولات كشاورزی را به شدت كاهش داده و میزان برداشت در هكتار را هم افزایش خواهد داد.
فتح اللهی ادامه داد: امروزه استفاده از سیستم آبیاری نوین، توسعه كشت های گلخانه ای، بهره مندی از سیستم های مكانیزاسیون در كشاورزی و بذرهای جدید و نشاكاری به جای بذركاری ازجمله راهكارهای علمی است كه كاهش استفاده از آب و افزایش بهره وری این بخش را به دنبال داشته است.
وی اظهار داشت: بعنوان نمونه در كشورهای اروپایی و آمریكا در هر هكتار حدود هزار و 200 تن گوجه برداشت می كنند اما در ایران 70 تن برداشت می گردد و این به علت سنتی بودن كشت و نوع آبیاری است.
نائب رییس انجمن علوم صنایع غذایی اضافه كرد: با عنایت به اینكه كشور ما جز كشورهای خشك به حساب می آید و رو به خشكسالی حركت می نماییم، كشت باید مكانیزه و نوع آبیاری زمین ها باید به صورت بارانی و قطره ای باشد و این مساله به صورت حتم نیازمند حمایت دولت در به كارگیری متخصصان دانشگاهی این رشته است.
وی با اشاره به اینكه، تولید امروز كارخانجات صنایع بسته بندی بیش از دو برابر مصرف سرانه این محصولات در كشور است، بر ورود جامعه دانشگاهی به منظور بازكردن گره صادرات در این بخش تصریح كرد و اظهار داشت: اگر صادرات نداشته باشیم تمام واحدهای تولیدی تعطیل خواهند شد.
فتح اللهی تصریح كرد: اگر بتوانیم با وضع قوانین و مقررات و همینطور تولید انگیزه، دانشگاه و بخش كشاورزی را با یكدیگر تلفیق نماییم و از اساتید و فارغ التحصیلان دانشگاهی در بخش كشاورزی استفاده بهینه شود، ایران می تواند در خیلی از محصولات كشاورزی حتی به یك صادركننده در منطقه تبدیل گردد.
علمی ** 1836 **1834


1397/01/10
16:25:32
5.0 / ۵
4667
تگهای خبر: تكنولوژی , تولید , دانش , صنعت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد آشنایی دانش آموزان با بخش های صنعتی زمینه ساز ارتباط صنعت و دانشگاه
نظر شما در مورد آشنایی دانش آموزان با بخش های صنعتی زمینه ساز ارتباط صنعت و دانشگاه
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۴
برتریها bartariha
bartariha.ir - حقوق سایت برتریها محفوظ است

برتریها

معرفی برترینهای فناوری و وبسایتها