لایحه صیانت از داده های شخصی را نقد كنید

لایحه صیانت از داده های شخصی را نقد كنید برتریها: در حالیكه لایحه صیانت از داده های شخصی به تازگی توسط سازمان فناوری اطلاعات كشور رونمایی شده، افراد می توانند با مطالعه ی پیش نویس این لایحه، نسبت به نقد آن اقدام نمایند.


به گزارش برتریها به نقل از ایسنا، داده های شخصی و حفاظت از آن ها یكی از مهم ترین موضوعاتی است كه در استفاده از ابزارهای الكترونیكی مورد توجه قرار می گیرد و با پیشرفت هایی كه در حوزه فناوری اطلاعات شاهدیم، حفاظت از این اطلاعات و داده ها از اهمیت بیش تری برخوردار می شوند. یكی از اقدامات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، رونمایی از لایحه صیانت و حفاظت از داده های شخصی، به منظور پشتیبانی از حریم خصوصی كاربران فضای مجازی است.

در بند هشتم منشور حقوق شهروندی با عنوان «حق دسترسی به فضای مجازی» آمده است كه حق شهروندان است كه از امنیت سایبری و فناوری های ارتباطی و اطلاع رسانی، حفاظت از داده های شخصی و حریم خصوصی برخوردار باشند. قبل از این هم در قانون تجارت الكترونیكی، درباره حفاظت از داده های شخصی مطالبی ذكر شده بود كه با عنایت به مواد تصویبی این قانون، كسانی كه این قوانین را نقض كنند، مجرم محسوب می شوند.

از طرفی به تازگی لایحه صیانت و حفاظت از داده های شخصی به تازگی توسط سازمان فناوری اطلاعات ایران رونمایی و مقرر شد برای تصویب به هیات دولت ارسال شده و بعد از آن به مجلس برود تا درنهایت به صورت قانون دربیاید. هدف اصلی این لایحه، صیانت از حیثیت و كرامت اشخاص مبحث داده هاست كه شامل تبیین حقوق اشخاص مبحث داده ها، بخصوص در تعامل با سایر حق های مشروع، ضابطه مندی فرایند پردازش داده های شخصی، مسئولیت پذیری پردازش، هم افزایی امور تنظیمی و نظارتی پردازش و جبران پذیری زیان ها و صدمه های پردازش است.

محمدجواد آذری جهرمی - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات - با اشاره به این لایحه و با تاكید بر ضرورت صیانت از داده های مردم در سرویس های موجود در فضای مجازی بیان كرد: قبل از این در فضای مجازی و برای سرویس هایی كه هر روز با سرعت بیشتری در حال رشد هستند، لایحه ای نداشتیم. همینطور اطلاعاتی از شهروندان ایرانی در سرویس های بین المللی ضبط و ثبت می شد كه قابلیت پیگیری نداشت. بنابراین برای رعایت صیانت از داده های مردم در حوزه سرویس های بین المللی هم در تلاشیم. برای این قانون نیاز به تعاملات بین المللی داریم.

وی با اشاره به اینكه اعتماد مهم ترین حلقه زنجیره خدمات در هر سرویس است، اضافه كرد: سرویس های مجازی هر روز در حال رشد هستند. كسانی كه اطلاعات شهروندان را نگه می دارند، باید از قبل فرآیند شفاف سازی را انجام دهند و دسترسی به اطلاعات مردم باید كار مشكلی باشد. در نتیجه باید ضریب حریم خصوصی را به نحو قابل بهبودی افزایش دهیم.

در این راستا رسول سراییان -رئیس سازمان فناوری اطلاعات كشور- به ایسنا اظهار داشت: لایحه ی صیانت از داده های شخصی سندی است كه اگر مردم نگرانی و دغدغه ای درباره داده هایشان دارند با مطالعه ی این سند و تضامینی كه به آن ها داده شده، می توانند اعتماد كنند؛ مثل سایر قوانین و مقررات. همه دنیا هم همین كار را می كنند.

او با اشاره به اینكه همه ی دنیا این قوانین و مقررات را دارند، اضافه كرد: در اروپا هم قانونی هست تحت عنوان GDPR كه درباره حفاظت از حریم داده هاست. این لایحه اگر در هیات وزیران تصویب شود و به مجلس برود قانون می گردد و قانون هم برای همه لازم الاجراست. هم با تصویب این قانون می توانیم خیلی از دغدغه ها و نگرانی های مردم را حل نماییم.

بر این اساس به قول وزیر ارتباطات، برای نقد پیش نویس لایحه صیانت از داده های شخصی هنوز زمان وجود دارد؛ این پیش نویس با استفاده از وب سایت وزارت ارتباطات و سازمان فناوری اطلاعات در دسترس قرار دارد و افراد می توانند با رجوع به این بخش، انتقادات و نكات مورد نظر خویش را مطرح كنند.




1397/05/17
13:14:02
5.0 / ۵
4515
تگهای خبر: ارتباطات و فناوری اطلاعات , سرویس , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد لایحه صیانت از داده های شخصی را نقد كنید
نظر شما در مورد لایحه صیانت از داده های شخصی را نقد كنید
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳
برتریها bartariha
bartariha.ir - حقوق سایت برتریها محفوظ است

برتریها

معرفی برترینهای فناوری و وبسایتها