رصد تحركات انتخاباتی

مجهولات حل نشده معادلات انتخاباتی جناح های سیاسی

مجهولات حل نشده معادلات انتخاباتی جناح های سیاسی به گزارش برتریها فرصت اندكی باقی مانده تا ثبت نام كاندیداهای انتخابات مجلس شورای اسلامی و به صدا درآمدن سوت آغاز این ماراتن سیاسی اما به نظر می آید جریان و نیروهای فعال در این حوزه هنوز در پیچ و خم رسیدن به راهبرد و برنامه نهایی خود هستند.


به گزارش گروه نشریات خبری ایرنا؛ بررسی فضای رسانه ای كشور و پیگیری اظهارات فعالان و نخبگان سیاسی حاكی از وجود نگرانی ها و دغدغه هایی نظیر ائتلاف، انشقاق ها، سهم خواهی و... هستند.
در میان اصلاح طلبان كه حدودا تمامی امور انتخاباتی خود شامل اجرایی كردن طرح سرا و ائتلاف با دیگر نیروهای سیاسی را منوط به نتیجه روند تعیین صلاحیت ها كرده اند.
چالش های اصولگرایان هم كم نیست. از اختلاف نظرها برسر مرجعیت و محوریت شورای ائتلاف گرفته تا ساز مخالف پایداری ها و سهم خواهی آنان و در نهایت سرلیستی و فهرست های چندگانه.
اردوگاه اصلاح طلبان
به نوشته روزنامه شرق، اصولگرایان در ماجرای وحدت با جبهه پایداری گرفتار مشكل شده اند. جبهه پایداری می گوید كه مدل وحدت اصولگرایان را نه تنها قبول ندارد، بلكه اصولگرایی را منسوخ شده می داند و می گوید كه دیگر با آن كاری ندارند. آنها مدل و شیوه خودشان را دارند و حتی گفته اند به لیست موازی با برخی عناصر مشترك هم فكر می كنند. سازوكارها و راهبردهای انتخاباتی
حسن رسولی عضو شورایعالی سیاست گذاری اصلاح طلبان به تارنمای نامه نیوز خبر داد: ما در شورایعالی سیاست گذاری در حوزه سازماندهی انتخاباتی به انتهای كار رسیده ایم و الان مشغول بررسی طرح های نظریِ انتخاباتی هستیم كه متعاقبا اعلام می نماییم. رویكرد كلی جریان اصلاحات پس از مشورت با احزاب و شخصیت های مؤثر و تعیین كننده اصلاحات در نهایت توسط شورایعالی سیاست گذاری اعلام می شود. طرح سرا هم كه در چندوقت عنوان شد و نظرهای متفاوتی درباره آن عرضه شد، یك بحث تكنیكی و یك روش ابزاری است و راهبرد انتخاباتی اصلاحات بحثی استراتژیك است كه در آینده ای نزدیك مشروح آن گفته خواهد شد.
تارنمای خبرآنلاین در این زمینه نوشت: با اینكه طرح سرا با آمدنش بلوایی در جریان اصلاح طلب به پا كرد، اما یك دفعه سروصداها خوابید و مدتی است كه خبری از سرانجام این طرح منتشر نمی گردد، برخی خبرها حكایت از آن دارد كه به دنبال انتقادات مطرح شده این طرح كنار گذاشته می شود و البته برخی هم از اصلاح و بازبینی در سرا سخن می گویند. محمود میرلوحی، عضو شورایعالی سیاستگذاری اصلاح طلبان در گفتگو با این تارنما می گوید كه این حرف ها شایعه است و اجرای این طرح مقرر است پس از تعیین تكلیف صلاحیت ها صورت گیرد. وی با تاكید براینكه احتمال ائتلاف بین اصلاح طلبان و اعتدالیون در انتخابات پیش رو بعید است، این را هم می گوید كه شورایعالی سیاستگذاری به عارف و دیگر اعضای هیات رئیسه شورا مأموریت داده برای ایجاد تفاهم بیشتر و كم كردن هزینه ردصلاحیت ها وارد رایزنی با شورای نگهبان شود.
به نوشته روزنامه شرق، سیاست انتخاباتی جبهه اصلاحات در شرایطی كه فقط چند روز به ثبت نام نامزدهای انتخابات باقی است، هنوز مشخص نشده است. قرار بود كه طرح سرا لیست نهایی نامزدهای اصلاح طلب را مشخص نماید كه گویا آن هم به پس از اعلام نتایج صلاحیت ها موكول شد؛ اما مهم ترین موضوعی كه هنوز معلوم نشده است، چگونگی حضور اصلاح طلبان در انتخابات و چگونگی چیدمان لیست انتخاباتی است؛ به معنای دیگر هنوز مشخص نیست كه آیا اصلاح طلبان برخلاف چند انتخابات پیشین با هویت اصلاح طلبی به میدان می آیند یا آنكه می خواهند مانند گذشته در یك ائتلاف به پیروزی نسبی دست یابند. اصلاح طلبان در این مهم نه فقط تعیین تكلیف نكرده اند؛ بلكه گویا در بین ایشان وحدت نظری هم وجود ندارد. چنان كه صداهایی كه از حزب كارگزاران شنیده می شود، حكایت از تمایل این حزب به ائتلاف با نیروهای اصولگرای میانه رو دارد... برخلاف دیگر احزاب اصلاح طلب كه بارها بر لزوم حضور اصلاح طلبانه تاكید كرده اند. حال پرسش این است كه اگر صلاحیت تعداد زیادی از اصلاح طلبان احراز نشود و در حالیكه گفته می شود عارف هم در انتخابات مجلس شركت نمی كند، آیا نیروهای اصلاح طلب باز هم به ائتلاف تن می دهند یا خیر؟
احمد حكیمی پور دبیركل حزب اصلاح طلب اراده ملت در گفتگو با خبرگزاری ایلنا با بیان مخالف با طرح سرا اظهار داشت: بزرگترین مشكل طرح این است كه تحزب را تضعیف می كند. گفته می شود كه این در جهت تحزب است اما درست نیست. چگونه امكان دارد كه یك عضو حقیقی بیاید و شبكه سازی كند در حالیكه شبكه سازی برای احزاب است. اگر افراد حقیقی می توانند شبكه سازی كنند چرا حزب تشكیل نمی دهند و چرا عضو حزبی نمی شوند؟ در این طرح، حزب شبكه خویش را معرفی می كند و فرد حقیقی هم شبكه خود را؛ یعنی یك حزب با یك فرد برابری می كند!؟ كاركردشان یكی است؟ خنده دار است! طرح سرا انواع و اقسام ایرادهای فنی و اجرایی دارد. ضرورتی ندارد كه افراد اصلاح طلب خود و شماره ملی شان را معرفی كنند، چون كه برخی در ارگان ها مورد آزار و اذیت قرار می گیرند و ایراد دیگر این است كه از كجا راستی آزمایی می شود كه كدهای ملی كه عرضه شده درست است؟ به جهت اینكه متوجه صحت آنها بشویم باید به اداره ثبت رجوع نماییم كه این غیر ممكن است و آنها پاسخگو نخواند بود.
این فعال اصلاح طلب در مورد راهكار درست اظهار داشت: دو سال روی طرح مجمع و پارلمان اصلاحات كار كردیم، بهتر بود كه آنرا زمین نمی زدند. در آن زمان دوستانی كه فكر می كردند منویاتشان اجرا نمی گردد تهدید به خروج و پارلمان را زمین گیر كردند. پارلمان اصلاحات می توانست جامعیت لازم را داشته باشد.
نقش نهادهای استصوابی در افزایش مشاركت مردم
جهانبخش محبی نیا نایب رئیس كمیسیون برنامه و بودجه پارلمان در گفتگو با روزنامه اعتماد سفارش می كند: شورای نگهبان و پستوهایی كه به شورای نگهبان مشورت می دهند، به خاطر خدا كمی كوتاه بیایند. نمی گویم گرفتار آنارشی شویم. اما اجازه بدهند افراد در انتخابات حاضر شوند. ما می بینیم چه افرادی كه شایستگی های زیادی دارند و می توانند باری از دوش جامعه بردارند اما با حرف هایی كه ابدا درباره آنها حقیقت ندارد، مطرح شده و آنها محكوم شده اند و از این دایره كنار گذاشته می شوند و چه بسا افرادی كه ذره ای صلاحیت ندارند اما به سبب اینكه چهره زین العابدینی به خود می گیرند، توانسته وارد انتخابات و مجلس شوند. اگر از امر مشاركت نگران هستیم و دغدغه داریم، می توانیم فضا را با قانون اساسی و مطابق با حق ملت باز نماییم. من نمی گویم این افرادی كه به خیابان آمدند، دشمن بودند اما خانه تیمی هایی هم فعال بودند كه ۱۵ نفر مسلح آنجا حضور داشتند. ازاین رو از همین جا به ملت بگویم دشمن برای انتخابات ما برنامه دارد و هم مسئولان و هم مردم مبادا در انتخابات بر اثر رقابت های قومی و قبیله ای یا این جریان و آن جریان رفتارهای غیرمتعارفی را شكل بدهند.
رصد جریان مقابل
به نوشته روزنامه شرق، اصولگرایان در ماجرای وحدت با جبهه پایداری گرفتار مشكل شده اند. جبهه پایداری می گوید كه مدل وحدت اصولگرایان را نه تنها قبول ندارد، بلكه اصولگرایی را منسوخ شده می داند و می گوید كه دیگر با آن كاری ندارند. آنها مدل و شیوه خودشان را دارند و حتی گفته اند به لیست موازی با برخی عناصر مشترك هم فكر می كنند. جبهه پایداری در انتخابات مجلس گذشته از لیست تهران سهمی بسیار فراتر از جایگاه خود دریافت كرد كه اعتراض خیلی از سنتی ها و قدیمی های این جریان را هم به دنبال داشت، اما شورای هماهنگی اصولگرایان از ترس اینكه جبهه پایداری بازی وحدت را به هم نزند و لیست جدا ندهد، مجبور به تمكین از آنها شد. امسال اما گویا بوی كباب به مشام همه اصولگرایان خورده است، چون كه جبهه پایداری حتی به اندازه چهار سال قبل هم حاضر به همراهی نیست و عملا گفته است زمانی كه لیست جداگانه داده اند، سهم بیشتری از صندلی های پارلمان نصیبشان شده است. حالا مشخص شده كه پدر معنوی شان هم پشتشان است و به هیچ عنوان اهل كوتاه آمدن نیستند.
تارنمای خبرآنلاین هم در گزارشی با اشاره به لیستی كه به تازگی تحت عنوان فهرست مردمی پویش گام دومی دعوت جوانان انقلابی از نیروهای متخصص ولایی برای حضور در انتخابات مجلس یازدهم و متشكل از مدیران ارشد و میانی ۶ سال نخست دولت محمود احمدی نژاد و برخی چهره های فرهنگی و رسانه ای اصولگرا انتشار یافت، آورده است: اسامی نامبرده تنها دولتمردان دولت احمدی نژاد نیستند كه نامشان در بین كاندیداهای احتمالی انتخابات به چشم می خورد. چهره های دیگری هم از آن دولت، در چارچوب طیف ها، گروه ها و سازوكارهای انتخاباتی در تلاش هستند تا راهی به سمت پارلمان بیایند. برخی در كنار شورای وحدت ایستاده اند و برخی دیگر همراه با پایداری ها شده اند. در این میان نباید برنامه ریزی های پشت پرده احمدی نژاد برای فرستادن برخی از یاران غارش به مجلس را نادیده گرفت.
بر اساس این گزارش بهاری ها و یاران وفادار مانده به احمدی نژاد، قصد ائتلاف با هیچ كدام از جناح های سیاسی را ندارند و در تلاش هستند برای برخی حوزه های انتخابیه به جز تهران كاندیدا معرفی كنند. به صورتی كه گفته می شود در برنامه ریزی هایشان برای رای آوری بیشتر روی شهرهای كوچك برنامه ریزی می كنند. در این بین در فهرست كاندیداهای احتمالی نام برخی وزرا و معاونان احمدی نژاد دیده می شود. برخی دیگر از دولتمردان و مدیران احمدی نژادی این روزها در حلقه پایداری ها زیست سیاسی دارند. جبهه ای كه از قضا روزگاری بدنه اصلی حامیان احمدی نژاد در مجلس بودند و آنها هم پس از خانه نشینی یازده روزه كمی از احمدی نژاد فاصله گرفتند، فاصله ای كه آنقدر نیست كه به جدایی رسیده باشد، آنچنان كه حتی این روزها خصوصا پس از اظهارات روح الله حسینیان در دفاع از پایگاه رای احمدی نژاد، احتمالاتی درباره پیوند باردیگر پایداری ها و احمدی نژادی ها به گوش می رسد.
اردوگاه اصولگریان
مرتضی طلایی چهره سیاسی اصولگرا در گفتگو با تارنمای خبرآنلاین درباره شورای وحدت اصولگرایان گفت: این شورا با چالش های زیادی مواجه می باشد، همچون همین كه تمام نیروهای متنسب به جریان اصولگرایی نپذیرفته اند كه دور یك میز بنشینند و با هم حرف بزنند، از اعضای پایداری تا سایر گروه های مختلف چنین وضعی دارند. این یكی از اشكالات جدی است كه عملا ما را گرفتار چند لیستی می كند. برنامه ها و راهبردهای انتخاباتی
حجت الاسلام حسین جلالی رئیس دفتر آیت الله محمدتقی مصباح یزدی در گفتگو با خبرگزاری فارس درباره دیدار اخیر غلامعلی حداد عادل و محسن رضایی با آیت الله مصباح یزدی توضیحاتی داد.
وی با اشاره به اینكه در این دیدار محسن رضایی و حداد عادل از آیت الله مصباح یزدی درخواست می كنند تا از اعضای جبهه پایداری بخواهد كه در جلسات وحدت اصول گرایان شركت نمایند، اظهار داشت: آیت الله مصباح در پاسخ اظهار داشت كه من با همین شرایط و مبانی به دوستان گفته ام كه در جلسات شركت نمایند.
مرتضی طلایی چهره سیاسی اصولگرا در گفتگو با تارنمای خبرآنلاین درباره شورای وحدت اصولگرایان گفت: این شورا با چالش های زیادی مواجه می باشد، همچون همین كه تمام نیروهای متنسب به جریان اصولگرایی نپذیرفته اند كه دور یك میز بنشینند و با هم حرف بزنند، از اعضای پایداری تا سایر گروه های مختلف چنین وضعی دارند. این یكی از اشكالات جدی است كه عملا ما را گرفتار چند لیستی می كند. به هر حال شورای ائتلاف یك سازوكاری برای ایجاد تجمیع میان اصولگراها بوجود آمده است و نمی تواند برای دیگر گروه ها قانونگذاری كند. آنچه من به دوستان اصولگرا سفارش می كنم این است كه باید آنقدر فضا را باز كنند كه تمام گروه ها احساس كنند در فرآیند تصمیم گیری جبهه انقلاب و اصولگرا، حضور فعال و موثر دارند، به خصوص اینكه این دفعه قرار بر این است تصمیم گیری از پایین به بالا شكل بگیرد و این كار هم موانع و مشكلات خویش را دارد و میزان موفقیتش با ابهام روبرو است.
وی درباره رویكرد پایداری ها هم اظهار داشت: از زمانی كه جبهه پایداری در جامعه نفوذ پیدا كرد، به شكلی یك دندگی روششان بوده است. اگر هدف ما انقلاب و مردم است، می توانیم با هم حرف بزنیم و به یك نظر مثبت بینابین دست پیدا نماییم. مساله این است كه گاهی از نظام، كشور و مردم حرف می زنیم، اما تا جایی كه با مبانی نظری ما سازگاری داشته باشد، هرجا سازگار نباشد، ردش می نماییم. ما كه مدعی هستیم در دسته نیروهای انقلابی و ولایتمدار هستیم بالاخره شاید ناچار شویم در جایی از خواسته خودمان بگذریم، اما فرآیند كار به نفع نیروهای انقلاب می شود. به نظرم راهی كه منجر به پیروزی نیروهای انقلاب می شود را باید انتخاب نماییم نه آن راهی كه پیروزی مجموعه خودمان ختم می شود.
عباس امیری فر كه در دولت های نهم و دهم در نهاد ریاست جمهوری فعالیت می كرد به تارنمای خبرآنلاین می گوید: بدون شك احمدی نژادی ها در این انتخابات حاضر می شوند كه این حضور می تواند هم در چارچوب حلقه محدود نزدیكانش باشد و هم در چارچوب قرار دادن چهره های سفید در یك فهرست انتخاباتی تحت حمایت احمدی نژاد.
حسن بیادی دبیر جمعیت آبادگران جوان در این زمینه به تارنمای نامه نیوز اظهار داشت: احمدی نژاد خودش نمی آید، اما نیروهایش را برای انتخابات مجلس ساماندهی می كند. وی در پاسخ به این پرسش كه آیا احمدی نژاد می تواند معادلات انتخابات مجلس را به هم بریزد، تصریح كرد: ۱۰۰درصد مؤثر خواهد بود.
به گزارش تارنمای مشرق نیوز، محمد ایمانی تحلیلگر سیاسی اصولگرا در كانال شخصی خود در تلگرام نوشت: كمتر از سه ماه تا انتخابات مجلس یازدهم باقی است و بزودی ثبت نام نامزدها شروع می شود. نباید اهمیت مسائل و چالش های روزمره، طیف های دلسوز و انقلابی و خدمتگزار را از اهمیت ثبت نام كافی افراد متعهد و صاحب نظر برای انتخابات مجلس غافل كند.
وی در ادامه اضافه كرد: در حقیقت، فردای پیروزی انتخابات، تازه آغاز چالش هایی به مراتب مهم تر از خود انتخابات و پیروزی در این ماراتن است. روزمرگی ها نباید نیروهای خدوم و دلسوز را از انتخابات خطیر نهادی كه بر دولت اِشراف و نظارت دارد و نهاد مسئول قانونگذاری در كشور است، غافل كند و این البته غیر از لزوم همفكری و هم افزایی و ائتلاف نیروهاست.
رصد جبهه رقیب
تارنمای راه دانا در گزارشی اختصاصی به بهانه پرداختن به سازوكارهای انتخاباتی اصلاح طلبان، ضمن انتقاد از ساختار و عملكرد شورایعالی اصلاح طلبان مدعی شد: اصلاح طلبان در هر انتخابات به جهت اینكه منافع خویش را تامین كنند دست به ساختارسازی های مختلف می زنند. در واقع انحصارطلبان قدرت در جریان اصلاحات همواره این روش را به كار می گیرند تا نیروهای دیگر و تازه نفس این جریان را كنار بزنند و خود باردیگر میدان دار انتخابات باشند. این ساختارسازی ها به ظاهر شكل دموكراتیك دارند اما در باطن سبب انحصارطلبی و هدایت قدرت در دست گروهی خاص را در اصلاحات حادث می شوند.



1398/09/07
12:18:59
5.0 / ۵
4608
تگهای خبر: آنلاین , تلگرام , شركت , متخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مجهولات حل نشده معادلات انتخاباتی جناح های سیاسی
نظر شما در مورد مجهولات حل نشده معادلات انتخاباتی جناح های سیاسی
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴
برتریها bartariha
bartariha.ir - حقوق سایت برتریها محفوظ است

برتریها

معرفی برترینهای فناوری و وبسایتها