نقش احزاب در ارتقای مشاركت سیاسی

نقش احزاب در ارتقای مشاركت سیاسی برتریها: یكی از كاركردهای احزاب در نظام های سیاسی تقویت مشاركت مردم در فرایندهای سیاسی است. طبیعتا احزاب در این فضا باید بتوانند این اقناع را برای افكار عمومی به ارمغان بیاورند كه حضور و مشاركت آنها در عرصه انتخابات در آینده آنها موثر است و به اصلاح روندهای غلط منجر می شود و كشور را به سمت و سویی بهتر هدایت می كند.



روزنامه آرمان در یادداشتی به قلم حمید قزوینی پژوهشگر تاریخ، نوشته است: طبیعتا احزاب تابع قوانین رسمی و اساسنامه ها و مرامنامه های مخصوص خود هستند و در قالب ساختارهای فكری و سیاسی كه در آن شكل گرفته اند فعالیت خواهند كرد. نكته ای كه در این میان حائز اهمیت می باشد كه ساختارهای سیاسی رسمی كشور شامل سه قوه و بسیاری نهادها، احزاب را رقیب خود ندانند بلكه احزاب را شریك خود در تقویت هنجارهای سیاسی و اجتماعی بدانند. احزاب عاملی هستند كه می توانند نظام را در ایجاد اتحاد ملی یاری كنند. احزاب در حقیقت می كوشند به كشور كمك كنند در وهله بعد به دنبال اهداف سیاسی خود هستند. در این میان احتمال دارد كمك احزاب از جنس آن چیزی كه سیاستمداران دوست دارند و توقع دارند، نباشد.

گاهی اوقات بعضی دستگاه ها و برخی افراد انتظار دارند كه احزاب ابزاری برای رسیدن به اهدافشان باشند. كاركرد احزاب آن چیزی كه برخی تصور می كنند، نیست. به گمان من وجود احزاب به تكثر و سلایق مختلف جامعه سر و شكل می دهد و آنرا سازمان دهی می كند. احزاب می توانند نظرات و گفتمان های مختلف را قانونمند كنند و آنرا در یك چارچوب منظم عرضه كنند. متاسفانه احزاب در ایران با آن كاركرد اصلی خود فاصله بسیاری دارند و مطلوب یك فضای سیاسی پرشور و اشتیاق نیستند.

علل زیادی برای عدم تحقق یك حزب ایده آل در ایران وجود دارد كه شاید مهم ترین آنها قوانین باشند. من معتقدم مسیر رو به پیشرفت است و هر روز احزاب مترقی می شوند و روند صعودی را طی می كنند و شاهد می باشیم موثر شده اند و در بعضی انتخابات حرفی برای گفتن دارند. این توسعه احزاب به سبب ارتقای آگاهی مردم و توسعه رسانه ها رقم خورده است. از طرف دیگر شكل گرفتن مطالبات مختلف جدید در بین مردم، آنها را با نسل های گذشته متفاوت كرده است و مشاركت پذیری را در آنها ارتقا داده است. خوشبختانه گفت و گو نیز در جامعه ما نهادینه شده است و احزاب محفل مناسبی برای این گفتمان ها است. احزاب نیز قصد دارند تا به مردم بگویند كه به وسیله خرد جمعی و گفتمان می توان همزیستی مسالمت آمیز داشت و در امور به توافق رسید.



منبع:

1398/09/28
15:16:02
5.0 / ۵
4283
تگهای خبر: پژوهش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد نقش احزاب در ارتقای مشاركت سیاسی
نظر شما در مورد نقش احزاب در ارتقای مشاركت سیاسی
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۵
برتریها bartariha
bartariha.ir - حقوق سایت برتریها محفوظ است

برتریها

معرفی برترینهای فناوری و وبسایتها