جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی پای ثابت ائتلاف های اصولگرایی

جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی پای ثابت ائتلاف های اصولگرایی به گزارش برتریها جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی طی بیشتر از دو دهه سیاست ورزی و كنشگری انتخاباتی، روی ریل سیاست های جمعی اصولگرایی حركت كرده است. این تشكل در انتخابات پیش رو هم با مشاركت در جبهه «شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی» ذیل رهبری «غلامعلی حداد عادل» در كنار اصولگرایان، سیاست های انتخاباتی خویش را پیش خواهد برد.


به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا، یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در اسفندماه آتی برگزار می شود. حالا ثبت نام نامزدهای انتخاباتی به پایان رسیده و در گام بعدی، شورای نگهبان باید بررسی صلاحیت نامزدها را در دستور كار خود قرار دهد.
برخی جریان های سیاسی فارغ از بحث بررسی صلاحیت ها از جانب شورای نگهبان، فعالیتهای انتخاباتی خویش را تدارك می بینند؛ ائتلاف و جبهه های سیاسی برای هم افزایی توان رقابت جمعیِ احزاب و تشكل های همسو در حال شكل گیری اند.
در این میان، «جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی» بعنوان یكی از احزاب سابقه دار جریان اصولگرایی هم جبهه و ائتلاف سازی را در دستور كار قرار داده تا به رسم سنت دیرین خود، مجموعه اصولگرایان را در دستیابی به اهداف سیاسی و انتخاباتی خود یاری برساند.
به همین بهانه، در گزارش پیش رو به بررسی پیشینه شكل گیری این تشكل سیاسی و فراز و فرود سیاست ورزی آن در عرصه انتخاباتی كشور طی بیشتر از بیست سال قبل می پردازیم.
ایجاد جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی
پایان جنگ و آغاز دوره سازندگی در دهه ۷۰، فضایی مهیا برای ایجاد تشكل های سیاسی تازه ای بود كه در میانه دوگانه سنتی چپ و راست سیاسی، برای معرفی خود بعنوان هویتی مستقل در عرصه سیاسی و كنشگری سیاسی راهی متفاوت می جستند. یكی از این تشكل ها را تعدادی از مبارزان انقلاب اسلامی و رزمندگان دفاع مقدس ایجاد كردند. جمعیتی كه در سال های ابتدایی دهه ۷۰، فعالیت فرهنگی خویش را آغاز و تا سال ۱۳۷۴ سویه های سیاسی مشخصی یافته بود، در سال ۱۳۷۶ با عنوان «جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی» پا به عرصه وجود نهاد. این تشكل یك سال بعد با كسب مجوز از وزارت كشور، عملا بعنوان یك تشكل شناسنامه دار و مستقل وارد عرصه كنشگری سیاسی شد.
جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی، در سال های ابتدایی حیات خود روی مباحث مبنایی چون پایه گذاری، تثبیت، تحكیم و گسترش پایه های تشكیلاتی متمركز بود. این تشكل نوپا در دهه نخست عمر خود در جهت اهدافش توانست با راه اندازی دفاتر استانی، خیلی از نیروهای سیاسی را در سراسر كشور شناسایی و برای كادرسازی جذب نماید.
نتیجه این تلاش ها در حضور تشكیلاتی محسوس این نهاد در جریان هفتمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی نمود یافت. از آن پس، جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی در بین اصولگرایان از جایگاهی قابل توجهی برخوردار شد و طی سال های بعد، همواره در تعیین و اجرایی سازی استراتژی های انتخاباتی اصولگرایان مشاركتی فعال داشته است.
نظام اندیشه ای جمعیت ایثارگران
جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی باآنكه در سال های میانی دهه ۷۰، با هدف ایجاد تشكلی مستقل از دوگانه چپ و راست سیاسی بوجود آمد و كوشش كرد در عمل، راهی میان این ۲ جریان بجوید، ولی سال ها كنشگری در عرصه هایی چون انتخابات، سویه های اصولگرایانه آنرا هویدا ساخت. هرچند جمعیت ایثارگران در همسنجی با دیگر گروه های راست سیاسی، در پاره ای از موارد از مواضع و نظرات متعادل تر و شفاف تری برخوردار است، ولی از نظر دیدگاه سیاسی می توان این جمعیت را در ردیف گروه های راست سنتی طبقه بندی كرد.
این تشكل در حوزه اقتصادی دارای نظام اندیشه ای مستقلی است. می توان رویكرد اقتصادی این تشكل را در گزاره « دستیابی به اقتصاد پویا با تاكید بر مولفه های دورنزای اقتصاد» خلاصه كرد.
از این دیدگاه، رفع معضلات كشور در حوزه اقتصادی در گروی گسترش سرمایه گذاری، پشتیبانی از تولید و تقویت صادرات است. در این راه بهره گیری از توانمندی ها و امكانات داخلی بخصوص هدایت سرمایه های مردم به سمت تولید و اقتصاد مولد بسیار مورد تاكید قرار گرفته است.
در حوزه فرهنگی هم كوشش برای تثبیت و تحقق اهداف نظام جمهوری اسلامی، حاكم كردن ارزش های اسلامی بر روابط اجتماعی در جامعه، نهادینه كردن مشاركت مردم، ایجاد وحدت و همدلی تشكل ها و جناح های سیاسی، تحقق آرمان ها، اندیشه ها و آرای امام خمینی (ره) و رهبری، توسعه و ترویج اخوت و برادری میان نیروهای انقلاب، اشاعه فرهنگ ایثار و جانبازی در راه خدا، احیای توسعه و استقرار تمدن بزرگ اسلامی، جذب، سازماندهی و آموزش نیروهای جوان برای پاسداری از ارزش ها و آرمان های انقلاب اسلامی، توسعه فرهنگ امر به معروف و نهی از منكر و بسط نظارت بر فعالیت مسئولان دولتی و... در دستور كار جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی است.
كنشگری سیاسی
هرچند جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی، از مردادماه سال ۱۳۷۸ به صورت رسمی از وزارت كشور مجوز فعالیت دریافت كرد، ولی همچنان كه گفته شد، قبل از سال های میانی دهه ۷۰، در قامت جمعیتی مستقل تشكیلات سازی خویش را شروع كرده و سمت و سوی سیاسی مشخصی یافته بود. به این ترتیب، این جمعیت به صورت غیررسمی، در پنجمین دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی در اسفند سال ۱۳۷۴ با نام تعدادی از ایثارگران انقلاب اسلامی نقش آفرینی كرد. در این دوره از انتخابات، افرادی چون «علی اكبر ابوترابی» و «داود دانش جعفری» از این جمعیت حضور داشتند.
این تشكل در هفتمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در سال ۱۳۷۶، از نامزد مورد حمایت اصولگرایان یعنی «علی اكبر ناطق نوری» در مقابل «سیدمحمد خاتمی» نامزد مورد حمایت جناح چپ سیاسی حمایت كرد.
در ششمین دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۷۸، جمعیت ایثارگران كه مجوز فعالیت خویش را از وزارت كشور دریافت كرده بود، به صورت رسمی وارد كارزار انتخابات شد. جمعیت در این دوره با تهیه فهرستی متشكل از نیروهای اغلب متمایل به جناح راست، در انتخابات شركت كرد. «امنیت، عدالت و رونق اقتصادی» پرچم این گروه در رقابت های انتخاباتی این دوره بود.
در هشتمین دوره از انتخابات ریاست جمهوری در سال ۱۳۸۰، جمعیت ایثارگران پشتیبانی از «علی شمخانی» و هم «احمد توكلی» از نامزدهای اصولگرا را در دستور كار خود قرار داد.
در هفتمین دوره از انتخابات مجلس در سال ۱۳۸۲، جمعیت ایثارگران در كنار «جامعه روحانیت مبارز»، «حزب موتلفه اسلامی»، «جامعه زینب» و «جمعیت زنان انقلاب اسلامی» كه در دوره های گذشته انتخابات هریك فهرستی جداگانه می دادند، از «ائتلاف آبادگران انقلاب اسلامی» حمایت كردند. تعداد قابل توجهی از نامزدهای اصولگرا در این دوره از میان اعضای جمعیت ایثارگران بودند.
جمعیت در اولین مرحله از نهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در سال ۸۴ از «محمدباقر قالیباف» و در دومین مرحله از «محمود احمدی نژاد» حمایت كرد. این حمایت در دوره بعدی ریاست جمهوری هم تكرار شد.
در هشتمین دوره انتخابات مجلس در سال ۸۶، جمعیت ایثارگران بعنوان یكی از تشكل های اصلی و بنیانگزار جبهه متحد اصولگرایان، از لیست اصولگرایان حمایت كرد.
در نهمین دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی در سال ۹۰ كه راهبردهای انتخاباتی اصولگرایان ذیل جبههٔ متحد اصول گرایان البته با ساختاری جدید هدایت می شد، یك مرتبه دیگر جمعیت ایثارگران در همین چارچوب به فعالیت انتخاباتی پرداخت.
این تشكل در جریان دهمین انتخابات ریاست جمهوری در سال ۱۳۹۲ از «سعید جلیلی» حمایت كرد.
جمعیت ایثارگران كنش های انتخاباتی خود در جریان دهمین دوره انتخابات مجلس در سال ۹۴ را هم ذیل « شورای همگرایی اصولگرایان» تنظیم كرد، هرچند به نتیجه مطلوبی دست نیافت.
جمعیت ایثارگران در انتخابات سال ۱۳۹۶ هم از نامزدهای مورد حمایت «جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی» یا همان جمنا حمایت كرد.
در حال حاضر دبیركلی جمعیت را «محمدجواد عامری» بر عهده دارد كه بعد از سال ها جانشین «حسین فدایی» اولین دبیركل این تشكل شد. «لطف الله فروزنده» هم سخنگوی كنونی جمعیت است. از میان اعضای سابق جمعیت ایثارگران می توان به احمدی نژاد رئیس جمهوری سابق اشاره نمود.
یازدهمین دوره انتخابات مجلس در راهست و به نظر می آید جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی به رسم دیرین خود از لیست مورد حمایت اصولگرایان پشتیبانی كند. انتشار اخباری تازه از كمیسیون ماده ۱۰ احزاب وزارت كشور در خصوص ایجاد جبهه « شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی» در جریان اصولگرایی و قرار گرفتن نام جمعیت ایثارگران ذیل آن، این مسئله را تایید می كند.
بر این اساس، جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی مقرر است فعالیتهای انتخاباتی خویش را ذیل «جبهه شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی» متشكل از احزاب «جمعیت پیشرفت و عدالت»، «جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی»، «جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی» و «حزب توسعه و عدالت» با مسئولیت «غلامعلی حداد عادل» تنظیم كند.


1398/10/02
20:28:13
5.0 / ۵
4169
تگهای خبر: اقتصاد , پژوهش , تولید , دانش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی پای ثابت ائتلاف های اصولگرایی
نظر شما در مورد جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی پای ثابت ائتلاف های اصولگرایی
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳
برتریها bartariha
bartariha.ir - حقوق سایت برتریها محفوظ است

برتریها

معرفی برترینهای فناوری و وبسایتها