واپسین ماه های دونالد

واپسین ماه های دونالد روزنامه همدلی در یادداشتی به قلم محسن رفیق روزنامه نگار، نوشته است: گمانه زنی درباره یك دوره ای شدن ریاست جمهوری ترامپ، روز به روز در حال تقویت شدن است، تا آنجا كه حتی خود او هم دیگر این مساله را دور از ذهن نمی بیند. مشكلات چندوجهی دولت در چند ماه گذشته، آنگونه كار را برای ترامپ دشوار كرده است كه دیگر چیزی از افتخارات پیشین وی در افزایش رشد اقتصادی آمریكا در ذهن مردم كشورش باقی نگذاشته است.



در ادامه این یادداشت، می خوانیم: اما آیا ترامپ می تواند در فرصت باقیمانده تا انتخابات، عقب ماندن خود از بایدن را جبران کند؟
از آنجائیکه بایدن رقیب قدرتمندی برای ترامپ تلقی نمی گردد، باید اظهار داشت که ترامپ در صورت عدم موفقیت در این انتخابات در حقیقت رقابت را به خود و عملکرد ضعیفش باخته است، چونکه بایدن بدون حمایت دموکرات هایی چون اوباما، از محبوبیت چندانی در داخل و خارج آمریکا برخوردار نبوده و در واقع خوش شانسی پیروزی احتمالی خود در مقابل جمهوری خواهان را مدیون ترامپ خواهد بود. این در شرایطی است که پاشنه آشیلی چون بحران اقتصادی در جامعه ای مانند آمریکا به آسانی می تواند به نقطه اتکای مهمی در دست حزب مخالف تبدیل گشته و توانایی تغییر میدان بازی را فراهم آورد، مساله ای که در زمان ریاست جمهوری جورج بوش پدر نیز صورت گرفت و باوجود فروپاشی شوروی و بی رقیب ماندن آمریکا در صحنه جهانی، به عاملی برای تک دوره ای شدن بوش و شکست او در مقابل بیل کلینتون دموکرات تبدیل شد.
از طرفی، بااینکه تمامی نظرسنجی ها از اختلاف دور از انتظار ترامپ با بایدن حکایت داشته و او را مغلوب انتخابات پیش رو می داند، اما تاریخ رقابت های ریاست جمهوری آمریکا نشان داده است که اتفاقات دو هفته پایانی باقیمانده تا روز انتخابات، می تواند معادله را تغییر بدهد و به تنهایی تعیین کننده رئیس جمهور آمریکا شود. برای نمونه، در انتخابات پیشین، هیلاری کلینتون برمبنای همه نظرسنجی ها از ترامپ جلوتر بود، اما با تغییر روندی عجیب در هفته های پایانی رقابت های انتخاباتی، ترامپ توانست بازی را در دست گیرد و در نهایت، میز اتاق بیضی کاخ سفید را از آن خود کند. تصاویر انتشار یافته از چهره حیرت زده کلینتون در مراسم تحلیف ترامپ، هنوز هم یادآور غیرممکن بودن این امر و باطل شدن تصورات بخش زیادی از آمریکایی ها در این حوزه بود.
نباید از نظر دور داشت که هنوز ۴ ماه تا زمان برگزاری انتخابات باقی مانده است و دور از انتظار نیست که شخصیتی مانند ترامپ با پیش زمینه ای از اقدامات غیر قابل پیش بینی، تصمیمات جدیدی را عملیاتی کند و از این طریق بتواند تمایل از دست رفته رای دهندگان آمریکایی را باردیگر به سمت خود جلب نماید. بااینکه ترامپ کوشش های پیشین خود برای ایجاد شغل را هم اکنون با رشد بیکاری و کاهش نرخ اشتغال پیش آمده به دلیل فراگیری موج کرونا، عملا از دست رفته می بیند، اما رویه های مدیریتی و گاه شتابزده و به نظر دور از منطق او در طول این مدت نشان داده است که هیچگاه همه تخم مرغ ها را در سبد اقتصاد نگذاشته است.
هم اکنون شرایط به شکلی در اردوگاه دموکرات، سهل و بر وفق مراد شده است که بایدن عجله ای برای برگزاری کمپین های انتخاباتی خود نداشته و با استناد به مراقبت های قرنطینه ای ناشی از کرونا، از خانه خود، اوضاع را رصد می کند. شاید این نخستین بار در تاریخ انتخابات آمریکا باشد که حزب سیاسی رقیب، میدان را عمدا برای بازی های اشتباه جناح مقابل خالی گذاشته تا با کمترین هزینه، ناب ترین سود را از آن خود کند. دموکرات ها، ترامپ را به مانند قمارباز خشمگینی می بینند که عصبانی از باخت های متوالی و به دنبال بردی بزرگ برای جبران ناکامی ها، بی تامل شرط های جدید می بندد و در نهایت باردیگر با باخت های بزرگتری روبه رو می شود. این آشوب روانی ترامپ، برای جامعه آمریکایی نیز ملموس است و خود به عاملی تبدیل گشته است تا بخش مهمی از اعتماد آنان نسبت به شخصی که مدیریت عالی کشور را در دست دارد، از بین برود و البته در چنین شرایطی، تغییر فضا برای ترامپ آسان نخواهد بود.
از منظر معادلات بین الملل نیز، با خروج ترامپ از اتحادهای آمریکا با سازمان های جهانی و کشورهای مختلف، چالش های زیادی در روابط سیاسی آمریکا به وجود آمده است. خروج از سازمان بهداشت جهانی، یونسکو، نفتا و معاهداتی چون برجام، معاهده آب و هوایی پاریس و مانند آن و همین طور ایجاد محدودیت برای برخی شرکای مهم تجاری و سیاسی مانند چین و روسیه، تکانه های شدیدی بر نقش مدیریتی آمریکا در صحنه بین الملل وارد کرده است. بااینکه به نظر می آید رقبایی مانند چین و روسیه از انتخاب مجدد چنین رئیس جمهوری بواسطه مدیریت ضعیف و در نتیجه آن، کند شدن سرعت پیشرفت آمریکا، زیاد هم ناخشنود نباشند، اما خیلی از صاحب نظران و بازیگران سیاسی ادامه ترامپ برای آینده جهان را مفید ندانسته و تعامل با رقیب او را سازنده تر ارزیابی می کنند.


1399/04/23
12:08:36
5.0 / ۵
2606
تگهای خبر: اقتصاد , هزینه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد واپسین ماه های دونالد
نظر شما در مورد واپسین ماه های دونالد
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
برتریها bartariha
bartariha.ir - حقوق سایت برتریها محفوظ است

برتریها

معرفی برترینهای فناوری و وبسایتها