وضعیت اخطار و تاخت و تاز موج دوم ویروس منحوس كرونا

وضعیت اخطار و تاخت و تاز موج دوم ویروس منحوس كرونا موج دوم كرونا با شدت بیشتری كشور را در بر گرفته است و اگر به اصول بهداشتی و رعایت فاصله گذاری های اجتماعی توجه نشود، بی گمان وضعیت این بیماری در كشور بحرانی تر خواهد شد و باید نگران موج های بعدی این بیماری باشیم.



کرونا همچنان مشغول تاخت و تاز در ۲۶ استان کشور است اما با یک تفاوت کوچک. این ویروس منحوس که تا چند روز قبل ۱۵ استان را در وضعیت قرمز و ۱۱ استان را در وضعیت اخطار قرار داده بود حالا با یک تغییر موقعیت اندک ۱۴ استان را در وضعیت قرمز و ۱۲ استان را در وضعیت اخطار قرار داده است. با این وجود روز گذشته هم اعلام گردید که ۲۱۵ بیمار کرونایی روز گذشته جان خویش را از دست داده و خانواده های شان سوگوار این افراد شدند. بررسی روزنامه ها، تارنماها و خبرگزاری های داخلی نشان داده است که رسانه های داخلی به بررسی شیوع این بیماری پرداخته اند.

رسانه های اصلاح طلب

روزنامه ایران: صدای ممتد زنگ تلفن ها فضای سالن را پر کرده است. ۱۷ کارشناس اپراتور در پارتیشن های جدا از هم پاسخگوی تماس هایی هستند که حتی برای یک لحظه هم آرام نمی گیرند. باید پای حرف ها و حتی درددل های تماس گیرندگان بنشینند؛ آن هم با صبر و حوصله زیاد. مشاوران سامانه ۴۰۳۰ پای تلفن هر کمکی که از دست شان برمی آید برای حفظ سلامت مردم به کار می گیرند.

روزنامه ایران در گزارشی آورده است: بیمار مشکوک به کرونا در خانه نشسته و پشت گوشی تلفن از حال و احوالش برای کارشناس-اپراتورهای سامانه ۴۰۳۰ می گوید و منتظر می ماند تا کارشناس برایش بگوید چه کاری کند و چه کاری را نکند. بیشتر از ۵ ماه است دو هزار و ۲۰۰ پزشک و کارشناس در رابطه با حوزه سلامت پاسخگوی ۸۰ میلیون ایرانی هستند بدون آنکه بحث حضور در مطب یا رجوع حضوری به مراکز بهداشتی و درمانی در کار باشد. تنها ابزار این کار هم یک گوشی تلفن است. این سرویس مجانی مشاوره ای در دوران شیوع کرونا همپای نظام سلامت کشور حرکت کرده و از تهران تا به دور افتاده ترین روستاهای مرزی کشور مشاوره های آنلاین مجانی عرضه می دهد. خانم جهاندوست، کارشناس علوم آزمایشگاهی مسئول باجه شماره ۷ است. پشت میز کارش نشسته و گوشی تلفن یک ثانیه هم از دستش نمی افتد. چراغ قرمز روی گوشی خاموش و روشن می شود و مدام تماسهای پشت خطی را به اپراتورها اخطار می دهد. اپراتور با صبر و حوصله بسیار تماس گیرندگان را راهنمایی می کند. او از اوایل اسفندماه هر روز از ساعت ۷ بامداد تا ساعت ۲ ظهر به ۲۲۰ تا ۲۵۰ تماس تلفنی مشاوره می دهد.

در گزارش روزنامه آرمان ملی می خوانیم: شاید پیش از این کسی فکر نمی کرد روزی برسد که ماسک بهداشتی به جز جدایی ناپذیر زندگی در جوامع بشری تبدیل گردد. اما کرونا آمد و سبک جدیدی از حیات را به همراه آورد. سبکی از زندگی که به چهره خیلی از شهروندان در سراسر جهان نقاب ماسک را اضافه کرد. حتی کسانی هم که در اوایل شیوع کروناویروس در مقابل استفاده از این پوشش بهداشتی از خود مقاومت نشان می دادند و حاضر به تغییر سبک زندگی خود نبودند، دیگر مغلوب این فرهنگ عمومی شده اند. چنان که حالا اگر کسی بدون استفاده از ماسک در ملاعام حضور پیدا کند، به انگشت نماشدن و تذکرگرفتن از سایر شهروندان محکوم می شود. چونکه این دفعه جان و سلامتی انسان ها در بین است و خیلی از مقالات پزشکی هم بر تأثیر استفاده از ماسک در کاهش زنجیره مبتلا شدن به کووید۱۹- تاکید کرده اند. طبیعتا بروز چنین شرایطی بر اقتصاد و بازار این محصول هم تأثیر می گذارد.

نادیده گرفتن کرونا توسط دفتر حیات وحش، عنوان یادداشتی در روزنامه اعتماد است که در بخشی از آن می خوانیم: در حالی که سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام نموده تنها ظرف یک ۲۴ ساعت (تا ظهر روز یکشنبه ۱۲ مرداد ۱۳۹۹) و برپایه معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۶۸۵ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شده که هزار و ۴۲۳ مورد آن بستری شده اند؛ دفتر تنوع زیستی و حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست در اقدامی بی سابقه خواهان بازگشت یک بچه شامپانزه و دامپزشک مسوول نگهداری آن که اتفاقا مبتلا به کووید۱۹ شده به مجموعه باغ وحش تهران(ارم) شده است. ایمان معماریان، دامپزشک مسوول نگهداری از بچه شامپانزه معروف به باران در شرایطی به باغ وحش تهران برگشته که کمتر از ۲ هفته پیش با جواب تست کرونا مثبت مجبور به ترک این مکان شد. این در شرایطی است که پزشکان می گویند برای حدودا ۲۰درصد بیماران مبتلا به کووید۱۹ عفونت می تواند پس از دوره اولیه بدتر شود و در بعضی موارد حتی منجر به بستری شدن در بیمارستان می شود بنابراین مبتلایان به موارد متوسط علایم هم امکان دارد برای بهبودی کامل یک ماه یا بیشتر زمان نیاز داشته باشند.

روزنامه ابتکار در گزارشی آورده است: در این چند ماهی که کرونا میهمان ناخوشایند روزهایمان شده است، خیلی از جنبه های زندگی تحت تأثیر قرار گرفته اند. مشاغل بسیاری به علت این ویروس و شرایطی که برای جامعه بوجود آورده ضررهای بسیاری کرده اند. در این میان آموزشگاه های هنری هم صدمه زیادی دیده اند؛ قشری که کمتر به آنها توجه شده است. از اول اسفند ماه کرونا در کشور شیوع پیدا کرد. در این چند ماه خیلی از مشاغل مجبور به تعطیلی طولانی مدت شدند، تعطیلاتی که به قیمت زیان های غیرقابل جبرانی برایشان به اتمام رسید. پس از صدور اجازه فعالیت مشاغل، اصناف گوناگون می توانستند با رعایت فاصله گذاری اجتماعی کارشان را آغاز کنند. اما همچنان بعضی از کسب و کارها به علت شرایطی که ویروس منحوس کرونا بر جامعه تحمیل کرده بود متحمل ضررهای بسیاری می شدند. شاید بنابراین است که بعضی از این آموزشگاه ها در دوره دوم تعطیلی آموزشگاه ها برای جلوگیری از انتشار کرونا کار خویش را به صورت کاملا بی ‫سر و صدا ادامه می دادند. یکی از مسؤلان یک آموزگاه هنری اعتقاد دارد شرایط موجود به شکلی است که خود افراد می توانند تصمیم بگیرند. او حرف هایش را این طور ادامه می دهد که در این شرایط که آموزشگاه ها در حال فروریختن هستند، دیگر رسانه ها برایشان نزنند و بگذارند اندک هنرجویانشان را تعلیم دهند.

هلاله دلسوز خاکی کارشناس حقوق جزا و جرم شناسی، در گفت و گو با خبرگزاری ایسنا، اظهار داشت: یکی از نتایج ظهور ویروس کرونا، قرنطینه خانگی است که این خود افزایش آمار خشونت خانگی را به دنبال داشته است و خشونت خانگی را هم بعنوان چالش دیگر امروزه بشر اضافه کرده و تبدیل به بحران جدی برای تمام کشورها شده است. خانواده، اولین سازمان اجتماعی است که فرد در آن زندگی می کند و اساساً کانون کمک، تسکین، التیام و شفابخشی است و باید فشارهای روانی وارد شده بر اعضای خویش را کاهش و راه رشد و شکوفایی آنها را هموار کند. در دین اسلام بنایی مقدس تر از نهاد خانواده در نزد خداوند متعال نیست. یکی از این خشونت ها خشونت روانی است این نوع خشونت به معنای هر نوع رفتار و گفتار خشنی است که سلامت روانی فرد را با خطر مواجه می نماید. مثل انتقاد ناروا، تمسخر، توهین، تهدید به ازدواج مجدد، تهدید به طلاق، اعمال مالکیت، عدم اجازه خروج از منزل، تهدید به بچه دزدی، تهدید به تخریب دارایی، متلک گویی و اجبار به دیدن تصاویر و صحنه های خلاف عفت.

محمد طالب پور رئیس بیمارستان سینا در گفتگو با خبرگزاری ایلنا در مورد وضعیت ورودی مبتلایان کرونا به بیمارستان سینا اظهار داشت: به صورت متوسط روزانه ۱۰۰ بیمار کرونایی به این بیمارستان رجوع می کنند، البته در این چند روز گذشته تعداد ورودی های بیمارستان کم تر شده است که دلیل آن می تواند مراقبت هایی باشد که از چند هفته پیش در تهران جدی گرفته شده و یا شاید هم اتفاقی بوده باشد، اما در هر حال در دو الی سه روز اخیر ۵۰ یا ۶۰ بیمار به بیمارستان رجوع داشته اند. به علت شیوع بالای ویروس کرونا در جامعه، درصد درگیری پرسنل بیمارستان بعنوان جزئی از جامعه هم خیلی بالاتر رفته که همین نشان می دهد، میزان شیوع در میان مردم جامعه چقدر بالاست. میزان آمار مرگ و میر بیماران نسبت به قبل تفاوتی نداشته و دلیل آن هم آشنایی بیشتر کادر درمان با این بیماری، نحوه درمان و مراقبت است، اما اینکه اساتید ما خسته شدند یک واقعیت است و نمی توان آنرا انکار کرد. این مورد فقط به بیمارستان ما مربوط نمی گردد، اما علیرغم این شرایط پرسنل پای کار ایستاده اند و جو در بیمارستان انسان دوستانه است، آنهایی که در این روزها در بیمارستان مشغول به کار هستند، عموما از سر انسان دوستی فعالیت می نمایند.

به گزارش سایت خبری فرارو، چالش برگزاری کنکور سراسری در دو روز گذشته به اوج خود رسیده است و به غیر از اینکه بخشی از جامعه مخالف برگزاری کنکور است برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی هم معتقد به لغو و یا تعویق آن هستند. در این بین عده ای هم می گویند زمان مناسبی برای لغو کنکور است. اما دولت اعتقاد دارد این مساله ابعاد زیادی دارد و به سادگی نمی توان درباره آن تصمیم گرفت. دولت به دنبال برگزاری کنکور با رعایت حداکثری پروتکل های بهداشتی مبارزه با کروناست. روز گذشته در صحن علنی مجلس برخی نمایندگان با برگزاری کنکور سراسری مخالفت کردند. این موضع از جانب محمدباقر قالیباف رئیس مجلس هم تقویت شد، تا مخالفت با برگزاری کنکور وارد فاز جدیدی شود. رئیس مجلس با انتقاد از عدم رعایت پروتکل های بهداشتی در آزمون دکتری اعلام نمود که نگران رعایت نشدن پروتکل های دقیق بهداشتی در کنکور سراسری است. قالیباف اظهار داشت: «بنظر می رسد تعویق زمان کنکور تا گذشتن از دوران پیک کرونا و خنک تر شدن هوا که امکان استفاده از ماسک به مدت چند ساعت را میسر کند، ضروری باشد. سلامت دانش آموزان عزیز ما، خط قرمز مجلس است و کمیسیون های بهداشت و آموزش مجلس وظیفه دارند تا با اطمینان از رعایت بهترین تصمیم در این خصوص، مطالبات مردم را از مسئولین ذی ربط پیگیری کنند.»

روزنامه آفتاب یزد در گزارشی آورده است: «هرچه در خرداد ماه کاشتیم در تیرماه درو کردیم» این صحبت ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت در مورد علل افزایش شیوع باردیگر کرونا در کشور است که نشان داده است یکی از مهمترین علل شیوع مجدد این ویروس منحوس، تعطیلات خرداد ماه است که در آن خیلی ها ترسشان از کرونا ریخته بود و به مسافرت رفتند و یا مراسمات و دورهمی های فامیلی برگزار کردند و حاصلش هم چیزی نبود جز رکورد زدن در آمار فوتی های کرونا طی روزهای گذشته. این در شرایطی است که آخر هفته جاری هم با تعطیلات عید غدیر رو به رو هستیم و اگر مردم باز هم به مسافرت بروند مشخص نیست چه فاجعه ای انتظارمان را می کشد. محمدرضا محبوب فر کارشناس کمیته کشوری جلوگیری از کرونا و عضو انجمن بهداشت محیط ایران درباره پیشبینی ها در این خصوص به آفتاب یزد اظهار داشت: بخش زیادی از مبتلایان فعلی در کشور مربوط به ترددها و مسافرت هایی است که در ماه خرداد صورت گرفت. بخش دیگری از این مبتلایان به بیماری کرونا هم مربوط به دوره همی های مناسبتی هستند که از ماه خرداد تا کنون همزمان با نرمال سازی شرایط جامعه در کشور برگزار شدند و تعداد زیادی را گرفتار بیماری کرونا کردند.

رسانه های اصولگرا

روزنامه جوان: برگزار شدن یا برگزار نشدن کنکور؛ مساله ای که حالا در بحران شیوع و مرگ و میر بیماران کرونایی به یکی از پر بحث ترین خبرهای این روزها تبدیل و حالا این ماجرا به خانه ملت هم کشیده شده تا بدانجا که بهارستانی ها بنا داشتند در طرحی دو فوریتی کنکورهای پیش رو را لغو کنند.

روزنامه جوان در گزارشی آورده است: وزیر بهداشت، اما نگاهی متفاوت به برگزاری کنکور دارد و با تاکید بر اینکه سال هاست کنکور سراسری سوهان روح مردم بوده است، با احتمال سخت بودن شرایط فصل پاییز تصریح می کند: «یا نباید کنکور سراسری را برگزار نماییم یا به تعویق انداختن آن به امید روزهای بهتر، کار درستی نیست و باید آنرا برگزار کنیم؛ چونکه بلاتکلیفی، داوطلبان کنکور سراسری را گرفتار اضطراب می کند و طولانی شدن اضطراب، ضعف سیستم ایمنی بدن و گرفتار شدن به کرونا را به دنبال خواهد داشت و باید زودتر تصمیمی در مورد برگزاری کنکور سراسری بگیریم.» وی با پشتیبانی از برگزاری کنکور ارشد به صراحت از تردید در برگزاری کنکور سراسری گفت و در عین حال تضمینی بر رعایت پروتکل ها حین برگزاری کنکور نداد و اظهار داشت: «برای هیچ کدام از آزمون ها نمی توانیم تضمین نماییم که پروتکل ها، کاملاً رعایت شود، اما می توانیم حداکثر نظارت را داشته باشیم.» بحث ها پیرامون برگزاری کنکور در حالی همچنان ادامه دارد که طبق اعلام قبلی مقرر است کنکور ارشد در روزها ۱۶ تا ۱۸ مرداد و کنکور سراسری در ایام ۲۶ تا اول شهریور برگزار گردد.

به گزارش روزنامه وطن امروز، قرار گرفتن ۲۶ استان کشور در وضعیت قرمز و هشدار، همراه با خستگی کادر پزشکی همینطور تکمیل ظرفیت تخت های مراقبت های ویژه بیماران کرونایی نگرانی های فراوانی را برای مردم و تصمیم گیران کادر پزشکی و بهداشتی بوجود آورده است. نگرانی از اینکه موج دوم کرونا با جهش بالایی نسبت به موج اول در انتقال این ویروس بی رحم که روز به روز بر ابعاد پنهان آن افزوده می شود، جامعه را در برگرفته است. طبق اعلام کمیته اپیدمیولوژی بیماری «کووید-۱۹» در هفته منتهی به ۱۰ مردادماه جاری موارد مبتلا شدن و مرگ ناشی از کرونا نسبتا بالا گزارش شده است.

روزنامه بامداد نو در گزارشی آورده است: کمیته اپیدمیولوژی وزارت بهداشت هم روز گذشته گزارش خود در هفته منتهی به ۱۰ مرداد را منتشر نمود. برپایه این گزارش هرچند در هفته منتهی به ۱۰ مردادماه موارد مبتلا شدن و مرگ ناشی از کرونا نسبتاً بالاست، اما ثبات و تغییرات مختصر نزولی در آن دیده می شود. همینطور در این زمان، شدت بالای مبتلا شدن و مرگ مربوط به ۶استان زنجان، لرستان، اردبیل، فارس، تهران و آذربایجان شرقی بوده است. در محاسبات روند، در این گزارش و گزارشات آتی، تعداد موارد جدید روزانه مبتلای بستری و سرپایی وارد آنالیز می شود. برای ارزیابی روند گسترش بیماری کووید۱۹ دراستان های مختلف کشور از تحلیل روند تغییرات اتفاق افتاده برای موارد مبتلا شدن و مرگ گزارش شده روزانه استفاده شد. برای محاسبه روند تغییرات مبتلا شدن و مرگ در سه روز اخیر، ابتدا متوسط سه روزه تعداد گزارش مبتلا شدن و مرگ هر روز با میانگین گرفتن از داده های همان روز، روز قبل و روز بعد محاسبه شد. سپس میزان افزایش هرروز نسبت به روز قبل محاسبه شد. در نهایت، تغییر روند مبتلا شدن و مرگ هفته آخر با میانگین گرفتن از اعداد به دست آمده برای چند روز آخر محاسبه شد.

روزنامه رسالت با درج گزارشی نوشت: حتما شنیده اید که مقرر است بی خیال ها، نقره داغ شوند، همان ها که ماسک نمی زنند و رعایت پروتکل های بهداشتی را پشت گوش می اندازند، همان ها که نه برای جان خودشان و نه جان دیگران ارزشی قائل نیستند. همان ها که چون از جانب دولت، پلیس یا مأموری تحت فشار قرار نمی گیرند، هر طور باب میلشان باشد رفتار می کنند. اما در سایر کشورهای جهان این گونه نیست، هزاران هزار شهروند متخلف به واسطه بی اعتنایی به قانون و عدم رعایت پروتکل های بهداشتی جریمه شده اند و مثل ما با خواهش و تمنا، شهروندان را نسبت به ماسک زدن و فاصله فیزیکی ترغیب نکرده اند، چونکه درنهایت هم اتخاذ چنین رویه ای، حاصلی نداشته است و به تعبیر ایرج حریرچی- معاون کل وزارت بهداشت، «بعدازاین همه تکرار و خواهش کردن در بعضی مراکز استان ها مثل اصفهان استفاده از ماسک تازه به ۷۵درصد و در تهران که حالا کانون انتشار کروناست به ۵۰ درصد رسیده است.» ازاین رو راه دیگر باقی نمانده، جز این که از قوه قهریه و ابزار جریمه استفاده نمود. البته پیش از درنظرگرفتن هر نوع جریمه ای باید نرخ ماسک را کم کرد و کمبودهایش را برطرف کرد تا متخلفان برای رعایت پروتکل های بهداشتی، بهانه ای نداشته باشند.

غلامرضا غفاری معاون فرهنگی وزارت علوم در گفت و گو با خبرنگار مهر درباره برگزاری مراسم عزاداری ایام محرم در دانشگاه ها اظهار داشت: ما بر مبنای دستور ستاد ملی مقابله با کرونا عمل می نماییم. برگزاری مراسم محرم در دانشگاه و برگزاری هرگونه برنامه جمعی در دانشگاه تابع دستور ستاد ملی مقابله با کرونا است.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری تسنیم؛ منصور خرمی زاده درباره روش های جلوگیری از مبتلا شدن به کرونا در فصل تابستان اظهار نمود: اگر فردی با مزاج گرم و خشک در فصل تابستان که مزاج فصل هم گرم و خشک است، برای جلوگیری از مبتلا شدن به ویروس کرونا از خوراکی های گرم و خشک استفاده نماید، غلبه خلط صفرا در او افزایش پیدا خواهد نمود و گرفتار علائمی مانند سردرد و گلودرد خواهد شد و چون سیستم ایمنی او هم ضعیف شده است، در مواجهه با ویروس کرونا، صدمه بیشتری خواهد دید. مبتلا شدن به بیماری کرونا از لحاظ جنس، اقلیم، سن و تغذیه در افراد مختلف، متفاوت است؛ در طب سنتی چهار کیفیت گرمی، سردی، خشکی و تری داریم و انسان، معتدل ترین موجود در کره زمین است ازاین رو نباید بدن را خیلی گرم، سرد، خشک یا خیلی تر نگهداریم. ویروس کرونا در ووهان چین که دارای مزاج گرم و مرطوب مایل به خشکی است، آغاز به شیوع کرد؛ این اتفاق در فصل زمستان افتاد که دارای مزاج سرد و تر است.

به گزارش خبرآنلاین، سختی های کرونا، احتیاج به آموزش های همگانی تازه در مورد مهارت های زندگی و کار در شرایط کرونایی و لزوم شکل گیری روابط تازه ای با یکدیگر، با دولت، با کارشناسان حوزه سلامت و با روانشناسان و اقتصاددان ها و سیاستمداران را آشکار ساخته است. این گونه ارتباطات در لحظات بحران باید به کار ما بیایند و از همین جاست که اهمیت بنیادین اعتماد آشکار می شود. امیدوارم زعمای قوم و همه شوراها و ارکان تصمیم گیری بسیار بیشتر از گذشته به سرمایه اجتماعی و اعتماد و لزوم تقویت آن اهتمام کنند و همگان شامل نخبگان سیاسی و اجتماعی از هر کردار و گفتار اعتمادسوز بپرهیزند. عزاداری نباید به از دست رفتن هیچ جانی بینجامد. نکند خدای ناکرده جان انسانی بر اثر کرونا گرفته شود و فرصت مشارکت در عزاداری های سال های آینده را نیابد. من امروز سختی های یک بیمار کرونایی بودن را درک می کنم و فشار جسمی و روانی آن برای خود و دیگران از کادرهای درمان گرفته تا خانواده را درمی یابم. تردید ندارم که گسترش بیماری کرونا بر اثر عزاداری های بدون مراعات اصول بهداشتی، درد و تلخی نقدهای مجامع جهانی بهداشت و بدخواهان ضد دین و مذهب تشیع را هم بر آنها خواهد افزود.



منبع:

1399/05/14
14:25:08
5.0 / ۵
2019
تگهای خبر: آنلاین , اقتصاد , دانش , سایت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد وضعیت اخطار و تاخت و تاز موج دوم ویروس منحوس كرونا
نظر شما در مورد وضعیت اخطار و تاخت و تاز موج دوم ویروس منحوس كرونا
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳
برتریها bartariha
bartariha.ir - حقوق سایت برتریها محفوظ است

برتریها

معرفی برترینهای فناوری و وبسایتها