راه های روحانی برای اشتغالزایی

راه های روحانی برای اشتغالزایی برتریها: در امتداد اجرایی ساختن بند الف تبصره 18 قانون بودجه سال 1397 و سال 1398 كل كشور، برنامه های تولید و اشتغال گسترده و مولد در 14 حوزه با همكاری دستگاه های اجرایی تدوین و جهت اجرا به دستگاه های اجرایی و استانداری های كشور ابلاغ گردیده است.


مسئله اشتغال برای جوانان، خانواده ها و در نهایت برای دولت ها یکی از دغدغه های اصلی است که بطور جدی نحوه زندگی افراد را تحت تاثیر قرار داده است.
تصور عمومی حاکم این است که ایجاد اشتغال از وظایف دولت می باشد، اما بگفته کارشناسان و برمبنای علم جدید اقتصاد، دولت ها تنها موظف به توسعه زیرساخت ها و بسترسازی مناسب و با ثبات در اقتصاد و دنیای کسب و کار جهت ایجاد اشتغالند. بدین جهت وظیفه اصلی را باید به عهده بخش خصوصی دانست. با این وجود، اقدامات دولت تدبیر و امید در زمینه اشتغال و توسعه کسب و کارهای جدید از اهمیت قابل توجهی برخوردارست.
بر اساس قانون بودجه سال ۹۶ و بر اساس هدف اصلی از تبصره ۱۸ این قانون، اجرای برنامه اشتغال فراگیر بوده است. این برنامه اشتغال هم شامل توسعه رسته کارهای دارای ظرفیت افزایش تولید و اشتغال (و دارای مزیت استانی) با رویکرد تکمیل زنجیره ارزش بوده است. بدین ترتیب اجرای ۴ هزار و ۳۴۵ طرح توسعه با ارزش تسهیلات ۲۰ هزار و ۵۶۹ میلیارد ریال و با تعهد ۳۱ هزار و ۹۸۵ شغل مستقیم به تصویب موسسات عامل رسید. متوسط سرانه تسهیلات مصوب این طرح هم به ازای هر شغل حدود ۶۴ میلیون تومان، متوسط سرمایه گذاری برای ایجاد هر شغل حدود ۱۵۱ میلیون تومان و متوسط تسهیلات به ازای هر طرح مصوب حدود ۴۷۳ میلیون تومان بوده است. نزدیک به ۴۰ درصد تسهیلات مصوب از نوع سرمایه در گردش و مابقی نیز با طرح های جدید و توسعه ای مرتبط بوده اند.
در مجموع طی دو سال ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ در هشت برنامه برای ایجاد بیش از یک میلیون فرصت شغلی برنامه ریزی شد.
حدود ۷/۲۷ درصد تسهیلات و حدود ۸/۱۷ درصد اشتغال به مناطق مرزی و مابقی به سایر مناطق اختصاص داده شده است. همچنین، حدود ۴/۱۷ درصد تسهیلات به بخش کشاورزی، حدود ۷/۶۰ درصد به صنعت و ۹/۲۱ درصد به بخش خدمات تعلق گرفته است و سهم این بخش ها در اشتغال به ترتیب ۲/۱۹ درصد، ۷/۵۶ درصد و ۱/۲۴ درصد بوده است.
در راستای اجرایی ساختن بند الف تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۱۳۹۷ و سال ۱۳۹۸ کل کشور، برنامه های تولید و اشتغال گسترده و مولد در ۱۴ حوزه با همکاری دستگاه های اجرایی تدوین و جهت اجرا به دستگاه های اجرایی و استانداری های کشور ابلاغ گردیده است.
در مجموع طی دو سال ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ در هشت برنامه مذکور برای ایجاد بیش از یک میلیون فرصت شغلی برنامه ریزی شد. در امتداد این برنامه ها بیشترین میزان فرصت شغلی بوسیله اجرای برنامه سیاست های فعال به ترتیب برای بازار کار ۳۳۸ هزار نفر، در بخش صنعت و معدن ۲۷۰ هزار نفر و در بخش میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برای بیش از ۱۲۰ هزار نفر، اشتغال ایجاد خواهد شد. طی تفاهم نامه های به عمل آمده بین دولت و بخش اقتصادی، مقرر شده تا از محل منابع بانکی و منابع صندوق توسعه ملی نزدیک به چهارصد و نود و سه هزار میلیارد ریال تسهیلات، به این بخش اختصاص یافته و پرداخت گردد.
برای کاهش نرخ سود تسهیلات تلفیقی مذکور نیز از محل منابع بانکی و منابع صندوق توسعه ملی، تقریباً بیست هزار میلیارد ریال، یارانه نرخ سود تسهیلات در نظر گرفته شده است. افزون بر این، حدود ۲۶ هزار میلیارد ریال کمک بلاعوض به برنامه های یاد شده اختصاص خواهد یافت. همچنین، حدود ۳۰ هزار میلیارد ریال نیز به شکل وجوه اداره شده بمنظور اجرای برنامه های مصوب مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
در جدول ذیل برخی اطلاعات مربوط به میزان تخصیص منابع از محل تبصره ۱۸ آورده شده است. در مجموع، مبلغ ۷۵ هزار و ۹۶۹ میلیارد ریال برای اجرای این ۱۲ برنامه از محل منابع عمومی بودجه کشور در نظر گرفته شده که تابحال از این مقدار، مبلغ ۳۱ هزار و ۶۰۹ میلیارد ریال، معادل ۴۲ درصد برای اجرای برنامه ها اختصاص یافته است.
ردیف عنوان منابع اختصاص یافته از منابع تبصره۱۸(میلیارد ریال) میزان تخصیص(میلیارد ریال) درصد تخصیص ۱ سیاست های فعال بازار کار ۷۵۲۳ ۳۷۵۷ ۵۰ ۲ بافت فرسوده شهری ۳۷۷۰۰ ۱۵۰۷۸ ۴۰ ۳ بخش کشاورزی ۸۸۶۹ ۵۳۲۱ ۶۰ ۴ میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ۶۵۷ ۱۳۱ ۲۰ ۵ شرکت های دانش بنیان ۲۲۰۰ ۱۵۴۰ ۷۰ ۶ صنعت و معدن ۱۰۶۷۷ ۴۱۷۷ ۳۹ ۷ فرهنگ و هنر ۸۵۷ ۱۰۷ ۱۲ ۸ حمل و نقل ریلی برون شهری ۴۷۳۰ ۹۴۶ ۲۰ ۹ جایگزینی موتورسیکلت فرسوده برای شهرداری تهران ۱۱۳۳.۳ ۲۲۷ ۲۰ ۱۰ بازسازی ناوگان اتوبوس رانی شهرداری تهران ۸۳۳ ۱۶۷ ۲۰ ۱۱ جایگزینی موتورسیکلت فرسوده شهرداری اصفهان ۲۶۶.۷ ۵۳ ۲۰ ۱۲ بازسازی ناوگان اتوبوس رانی فرسوده شهرداری اصفهان ۵۲۲.۷ ۱۰۵ ۲۰ جمع ۷۵۹۶۹ ۳۱۶۰۹ ۴۲ یکی از عرصه هایی که دولت برای اشتغالزایی بر آن تمرکز ویژه ای داشته پشتیبانی از شرکت های دانش بنیان است.
در راستای اجرای بند دوم سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی، تعداد شرکت های دانش بنیان تایید صلاحیت شده از ۵۵ شرکت در سال ۱۳۹۲ به ۴ هزار و ۹۲۸ شرکت در آخر سال ۱۳۹۸ افزایش یافته است. همین طور میزان درآمد و اشتغال شرکت های یاد شده به ترتیب از ۲۰۰ میلیارد تومان و ۲ هزار و ۱۵۰ نفر در سال ۱۳۹۲، به بیش از ۱۲۰ هزار میلیارد تومان و ۳۰۰ هزار نفر در آخر سال ۱۳۹۸ افزایش یافته است.
به علاوه تابحال تعداد ۱۸۰ شتاب دهنده و مرکز نوآوری و ۶ هزار استارتاپ جدید در دانشگاه ها، پژوهشگاه ها، پارک های علم و فناوری و پهنه شهری استقرار یافته است.
با توجه به سیاستگذاری صحیح دولت در این عرصه، رتبه ایران در شاخص جهانی نوآوری با پیشرفتی چشم گیر از رتبه ۱۲۰ در سال ۲۰۱۴، به رتبه ۶۱ در سال ۲۰۱۹ ارتقا یافته است.
بنابر اعلان اخیر رئیس جمهوری افزایش یکصد برابری تعداد شرکت های دانش بنیان و افزایش ۶۰۰ برابری درآمد آنها، دستاوردی بوده که در دوره اجرایی هفت سال قبل حاصل آمده است.


1399/06/26
14:23:55
5.0 / ۵
1694
تگهای خبر: اقتصاد , پژوهش , تولید , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد راه های روحانی برای اشتغالزایی
نظر شما در مورد راه های روحانی برای اشتغالزایی
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳
برتریها bartariha
bartariha.ir - حقوق سایت برتریها محفوظ است

برتریها

معرفی برترینهای فناوری و وبسایتها