معرفی كتاب

فلسفه ارتباطات

فلسفه ارتباطات به گزارش برتریها کتاب فلسفه ارتباطات به قلم ولفگانگ دونزباخ و ترجمه احسان شاه قاسمی یکی از مهم ترین آثار در حوزه ارتباطات به حساب می آید که نویسنده در آن، مجموعه ای از نظریه های گوناگون فلسفی از چهره های مشهور در این حوزه را گرد آورده و تازه ترین مفاهیم علوم ارتباطات در جهان را مطرح می کند.


ریشه لاتین ارتباط- Communicare به مفهوم مشترک بودن یا در تعامل بودن است. این واژه که ریشه های واژه شناختی هند و اروپایی دارد، فراتر از آن در رابطه با واژه های عمومی و اجتماعی و یک کنش گرد هم آوردن را تداعی می کند. مفهوم ارتباط از عصر پیشاسقراطی در غرب حضور داشت و در مورد آن بحث می شد اما با توسعه جوامع باسواد ارتباطات به یک محصول بدل شد که می توان آنرا ذخیره، توزیع و به منزله منبعی برای تحلیل، نقد و سازماندهی سیاسی استفاده نمود. همینطور ارتباطات را می توان در اصل گنجینه ای از سنت دانست.
در اروپا قبل از عصر چاپ از سنت دینی با حفظ خط و تقدیس واژه ها برای مقاصد آموزشی محافظت می شد. بعد از پیدایش چاپ، ارتباطات به یک منبع نمادین مهم در تغییر اجتماعی تبدیل شد. در سده های پس از ۱۴۵۰ میلادی اروپا در زندگی اجتماعی تغییرات بسیار مهمی را تجربه نمود که در آن ارتباطات نقش بسیار مهمی داشت. در عصر مدرن، ارتباطات به منزله یک وجه مشترک زندگی همگانی عمل می کند. همینطور ارتباطات بعنوان یک حوزه نوین و میان رشته ای با دیگر حوزه های علوم انسانی همچون فلسفه مرتبط می باشد.
معرفی نویسنده
ولفگانگ دونزباخ دانشمند ارتباطات آلمانی بود که در رشته علوم ارتباطات، علوم سیاسی، قوم شناسی و جامعه شناسی در دانشگاه یوهانس گوتنبرگ در ماینتس تحصیل کرد. وی تا ۱۹۹۰ میلادی در مسئولیت های مختلفی در موسسه روزنامه نگاری در JGU Mainz فعالیت داشت. وی میان سالهای ۱۹۹۱ و ۱۹۹۳ بعنوان استاد در انستیتوی جامعه شناسی ارتباطات و روانشناسی در دانشگاه آزاد برلین به تدریس پرداخت و سپس بعنوان استاد موسس موسسه علوم ارتباطات در دانشگاه فنی درسدن انتخاب شد.
وی همینطور مدتی استاد میهمان لومپارد در مرکز مطبوعاتی جوآن شورنشتاین در دانشگاه هاروارد بود. دونزباخ بعد از بازنشستگی در مارس ۲۰۱۵ میلادی تا زمان مرگ در درسدن تدریس می کرد و رئیس هیات مدیره مدرسه بین المللی درسدن بود. از دیگر آثار مهم وی به غیر از فلسفه ارتباطات می توان به ارتباطات توسعه (دانشنامه موضوعی بین المللی ارتباطات) اشاره نمود، این کتاب مهم ترین و بزرگ ترین دانشنامه در حوزه ارتباطات است که ترجمه آن به شکل موضوعی در چندین جلد انجام شده است. این دانشنامه آخرین نظریات و تحقیقات در حوزه های مختلف ارتباطات را به شکل کامل و مناسب تدوین کرده است.

ولفگانگ دونزباخ


منبع:

1399/10/23
12:17:17
0.0 / ۵
932
تگهای خبر: دانش
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد فلسفه ارتباطات
نظر شما در مورد فلسفه ارتباطات
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۱
برتریها bartariha
bartariha.ir - حقوق سایت برتریها محفوظ است

برتریها

معرفی برترینهای فناوری و وبسایتها