نماد سیاست ورزی در مجلس یازدهم

نماد سیاست ورزی در مجلس یازدهم روزنامه اعتماد در یادداشتی نوشت: انتظار چندانی از مجلس یازدهم وجود نداشت که با طرح حساس شفافیت رای نمایندگان موافقت کند و مخالفتی هم که صورت گرفت از اهمیت بالایی برخوردار نیست. مهم شعارهایی است که نمایندگان این دوره مطرح کرده و در عمل توان و تدبیر و امکان پیگیری آنها را ندارند.



در ادامه یادداشت ۱۹ بهمن ۱۳۹۹ روزنامه اعتماد به قلم جعفر گلابی می خوانیم: واقعیت آن است که مجلس یازدهم جز در برخورد با دولت و حمله های گوناگون به دستگاه اجرایی دستاورد مشخص و ملموسی در جهت شعارهایی که می دهد، نداشته است. بررسی کارنامه چند ماهه این مجلس از این زاویه مهم و عبرت آموز است که شعاردهندگان و خصوصا جریان تندرو همه مساعی خویش را مهیا کرده تا کرسی ریاست جمهوری را هم تصاحب کنند و مواضع شان نشان داده است که در صورت موفقیت، کشور به همان ریلی بازگردانده می شود که آقای احمدی نژاد بر آن می راند و قطارش جز هزینه های سهمگین برای جامعه چیزی نداشت. شعار پشتیبانی از محرومان جامعه از طریق طرح های خلق الساعه و اتخاذ استراتژی پول پاشی در حالیکه کشور یکی از سخت ترین زمان های مالی خویش را سپری می کند همچون عملکردهای این مجلس است که حتی اگر جنبه مقدماتی برای انتخابات ریاست جمهوری نداشته باشد قابل موشکافی و خسارت یابی است.

ابتدا باید گفته شود که همواره و در همه حوزه ها سخن گفتن و شعار دادن آسان و عمل کردن و نتیجه گرفتن دشوار و گاها دست نایافتنی است. البته منظور شعارهای ایجابی و مثبت است والا خراب کردن سهل و آسان است و ساختن و آباد کردن است که توان و همت و تعهد و سخت کوشی و دانش می خواهد و به آسانی تحقق پیدا نمی نماید. اگر همین مقدمه کوتاه و بدیهی بعنوان یک اصل مورد اجماع همگانی قرار گیرد و کسی امکان تخلف از آنرا نداشته باشد بطور قطع مشکلات کشور رو به کاهش خواهند گذاشت و گام های توسعه با استقامت و سرعت برداشته خواهند شد. متاسفانه نه تنها چنین نیست که یک جناح سیاسی در شعار دادن راه افراط را می پیماید و از آنجائیکه ابزار قدرت را در دست دارد و نظارت موثری را متوجه خود نمی بیند حتی در بعد سخن گفتن صدمه های زیادی متوجه مردم می کند که گاهی هزینه ها و خسارت هایش تا سال ها ادامه خواهد داشت.

کاش می شد با یک طرح یا لایحه و توزیع انواع یارانه ها مشکل فقر را برطرف و سطح رفاه مردم را بالا برد، تحریم ها را لغو و با یک بیانیه استقلال کشور را تضمین نمود، صنعت هسته ای را با تمام توان پیش برد و برای همه کشورهای کوچک و بزرگ دنیا شاخ و شانه کشید و بر سر همه ظالمان عالم فریاد برآورد و حتی مسائل تاریخی را از گور بیرون کشید و کسی امکان واکنش نداشته باشد. اما یقینا این گونه نیست و آشکار است که حقیقت های پیرامونی امکان مانور در این حد و اندازه ها را به هیچ کس نمی دهد. توزیع یارانه یک کار اقتصادی کارشناسانه و موفقیت آمیز نیست و تنها بعنوان یک لزوم و هنگام بحران ها و به صورت موقت کارساز است و چنانچه گسترش یابد، پایه های تولید را تخریب و پیشگیری از فساد و تنبلی را سخت می کند. امروزه کشورهای توسعه یافته با حداقل یارانه ها و از راه ایجاد زمینه های تولید و رفع موانع سرمایه گذاری و ایجاد امنیت همه جانبه و پایدار و گسترش تأمین اجتماعی تا حدود زیادی پدیده فاجعه بار فقر را کوچک کرده اند. استقلال را در ترک مخاصمات و ماجراجویی دیده اند و کلوخ نمی اندازند تا نگران سنگ پرانی دیگران باشند.

مناسبات جهانی عادلانه نیستند ولی نادیده گرفتن آنها تیغ متجاوزان را تیز می کند و به فرصت طلبان بهانه ترک تازی می دهد. تحریم ها ضد مردم ایران واقعا ظالمانه هستند ولی استقبال از آنها و عدم تلاش واقع بینانه برای لغو آنها ظلمی مضاعف در حق همه ایرانی ها است و سفره آنها را کوچک تر کرده و می کند. خلاصه آنکه ما نخستین کشور نیستیم که چشم به جهان گشوده ایم، انبوه تجربه های عظیم تاریخی داریم و از دیگران هم دیده ایم که باید از آنها استفاده نماییم و مجلس یازدهم هم نخستین مجلس ایران نیست که تصور کند با چند طرح و مصوبه و بیانیه امکان حل انواع مشکلات جامعه را داراست. حقیقت ها و جامعه تیزبین و انواع پیچیدگی ها نمایندگان و مسئولان فعلی و آینده را چنان احاطه کرده و می کند که دفاع شفاف از یک رای دادن را هم برنمی تابند.

مخالفت با شفافیت رای نمایندگان از جانب مجلس به نمادی از اوضاع سیاست ورزی و قبول مسئولیت در مقابل تصمیم ها در ایران مبدل شد که حتی واعظان تریبون دار هم مثل گذشته نمی توانند با درشتی از آن حمایت کنند! کاش مجلسیان محترم صداقت در مخالفت با شفافیت را به همه حوزه ها سرایت دهند و خصوصا آنجا که مردم هزینه رای ها و شعارها و مصوبات ایشان را پرداخت می کنند، صادقانه مسئولیت خویش را بپذیرند و بین «شعار دادن و ماندن در پست ها و کوشش برای کسب قدرت بیشتر» و «مصالح و رفاه وامنیت واقعی مردم» تناسبی معقول برقرار کنند.


1399/11/19
21:44:20
0.0 / ۵
1037
تگهای خبر: اقتصاد , تولید , دانش , سرمایه گذاری
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد نماد سیاست ورزی در مجلس یازدهم
نظر شما در مورد نماد سیاست ورزی در مجلس یازدهم
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۱
برتریها bartariha
bartariha.ir - حقوق سایت برتریها محفوظ است

برتریها

معرفی برترینهای فناوری و وبسایتها