قلاب عربستان و رژیم صهیونیستی در آب های گل آلود اردن

قلاب عربستان و رژیم صهیونیستی در آب های گل آلود اردن برتریها: مفسرین رسانه های عربی معتقدند که تحولات شنبه گذشته اردن و کودتای نافرجام در این کشور ریشه در اختلاف اردن با برخی کشورهای عربی و رژیم صهیونستی درباره طرح «معامله قرن» و تسلیم نشدن اردن در مقابل خواسته های مقامات این کشورها دارد.



به گزارش برتریها به نقل از ایرنا، رسانه های اردنی شنبه شب سوم آوریل گذشته از بازداشت بیش از ۲۰ مقام برجسته امنیتی در این کشور خبر دادند. «باسم عوض الله» رئیس پیشین دیوان پادشاهی و فرستاده ویژه اردن به عربستان و «شریف حسن بن زید» یکی دیگر از اعضای خانواده سلطنتی اردن همچون مقام های برجسته اردنی بودند که هدف این بازداشت ها قرار گرفتند. دراین زمینه «فیصل الفایز» رئیس مجلس اعیان اردن در واکنش به اتفاقات شنبه گذشته به شبکه «الجزیره» قطر گفت اردن هدف گرفته شده و برخی ایادی خارجی تلاش می کنند ثبات و امنیت این کشور را برهم زنند. «ایمن الصفدی» وزیر امور خارجه اردن هم در یک نشست خبری درباره بازداشت های اخیر در این کشور اظهار داشت: سازمان های امنیتی بتازگی تماس هایی بین شاهزاده «حمزه بن حسین» ولیعهد سابق این کشور با طرف های خارجی را رصد و رهگیری کرده بودند.

پشت صحنه کودتای نافرجام اردن

از روز شنبه گذشته تا حالا گزارش های مختلفی درباره نقش آفرینی طرف های خارجی در کودتای اردن انتشار یافته است. تعدادی از مفسرین با ارائه برخی اطلاعات و داده ها دراین زمینه معتقدند که می توان رد پای عربستان سعودی، امارات و رژیم صهیونیستی را در تحولات و کودتای نافرجام اردن مشاهده کرد. نگاهی به فهرست افراد بازداشت شده و ارتباط تعدادی از آنها با دربار سعودی و امارات این مساله را تایید می کند. در طرح «معامله قرن»، آمریکا و رژیم صهیونیستی و کشورهای عربی پیش بینی کرده بودند که کشور اردن بعنوان جایگزین فلسطین به رسمیت شناخته شد. اما «عبدالله دوم» پادشاه به سبب مخالفت مردمی در اردن با این مساله مخالفت کرد. همین طور «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان مدت هاست که تلاش می کند تا اداره و تولیت مسجدالاقصی را از دست عبدالله دوم خارج سازد و این مسجد را تحت قیمومیت خود قرار دهد. این موضوعی است که پادشاه اردن با آن مخالفت کرده است. از ین جهت، اختلافاتی که طی ماه های اخیر میان عبدالله دوم و ولیعهد سعودی پیرامون مسائل مذکور به وجود آمده است، در نقش آفرینی ریاض و تل آویو در کودتای اردن اثرگذار بوده اند.

«سعد ناجی جواد» تحلیلگر روزنامه «العربی الجدید» چاپ لندن در گزارشی تحت عنوان «به دنبال نقش اسرائیل بگردید» نوشت: هیچ کسی نمی تواند اینطور تحلیل کند که آنچه در اردن در حال رقم خوردن است تنها رقابت و تنش برای رسیدن به قدرت است. بلکه موضوع خطرناک تر و فراتر از آنست. پیگیری تحولات اردن نشان میدهد که دست های رژیم اسرائیل در تحولات اردن نقش دارد. کسی که تحولات اردن را پیگیری می کند باید اظهارات نویسندگان و مفسرین اسرائیلی را در نظر داشته باشد. آنها اعلام نموده اند جریان راستگری اسرائیلی برای تغییر عبدالله دوم پادشاه اردن تلاش می کند.

برپایه این گزارش، رژیم اسرائیل تمایل دارد که توافق صلح با اردن را به چند دلیل بر هم زند که با اهمیت ترین آن این است که پادشاه اردن با الحاق «غور» اردن به سرزمین های اشغالی و دادن امتیاز درباره قیمومیت خود درباره مسجد الاقصی مخالفت کرده است. پادشاه اردن با این مساله که اردن به سبب طرح معامله قرن، وطن جایگزین فلسطینی ها خواهد شد مخالفت کرده است.

«ولید شراره» تحلیلگر روزنامه «الاخبار» لبنان دراین زمینه نوشت: بهتان هایی که ایمن الصفدی وزیر امور خارجه اردن به برخی کشورهای خارجی درباره نقش آنها در توطئه کودتا در اردن مطرح گردیده است سوال های بسیاری را درباره اهداف و انگیزه این کشورها مطرح می کند. باسم عوض الله یکی از متهمان این کودتا با محمد بن سلمان ولیعهد عربستان روابط تنگاتنگی دارد. او مدیر دفتر پادشاه اردن و همین طور پست وزارت امور مالی و برنامه ریزی این کشور را در کارنامه خود دارد. او همین طور مدتی بعنوان مشاور «محمد بن زاید» ولیعهد ابوظبی بود. روابط تنگاتنگ باسم عوض الله یکی از متهمان اصلی توطئه کودتا در اردن با بن سلمان ولیعهد عربستان و محمد بن زاید ولیعهد ابوظبی این گمانه زنی را که عربستان و امارات در کودتای نافرجام اردن نقش داشته اند، تقویت کرده است.

در قسمتی از گزارش روزنامه الاخبار آمده است: ذهنیت ماجراجوی بن سلمان و بن زاید و تکیه آنها بر روی شبکه ای از مزدوران غربی و اسرائیل باعث شده است که آنها از کوشش برای کودتا مقابل پادشاه اردن پرهیز نکنند. برای اینکه روابط پادشاه اردن با بن سلمان به سبب اختلاف آنها دربار طرح معامله قرن و تلاش بن سلمان برای بر عهده گرفتن تولیت مسجد الاقصی بجای اردن تیره شده است.

بر آورن مطالبات مردمی مانع انفجار اوضاع اردن

تحولات تازه اردن در حالی در این کشور رقم خورده است که شهروندان این کشور مدتی پیش با برگزاری تظاهرات در امان، مقابل سیاست های دولت شعار سر داده و مبارزه با فساد، لغو افزایش قیمت سوخت و حذف نشدن یارانه نان را خواهان شدند. معترضان همین طور آزادی زندانیان سیاسی، لغو قانون مالیات بر درآمد و جرایم الکترونیکی را خواهان شدند. اردن همیشه این مشکل را داشته که از نظر اقتصادی به همسایه های خود وابسته بوده است. نکته حائز اهمیت این است که بعد از اختلاف اردن و کشورهای عربی درباره طرح معامله قرن کشورهای حاشیه خلیج فارس از کمک های اقتصادی خود به اردن کاستند و حتی عربستان کارگران این کشور را اخراج کرد.

روزنامه الکترونیکی «رای الیوم» در قسمتی از گزارش خود آورد: بحرانی که امنیت و ثبات اردن را به لرزه در آورد به مثابه زنگ خطری برای دولت اردن و رهبران این کشور است. رهبران اردن باید اصلاحات سیاسی اساسی را در دستور کار قرار دهند. آنها باید یک راهبرد را برای مبارزه با فساد به کار گیرند و همه اموال چپاول شده را برگردانند. آنها باید با بهره گیری از یک نظام مردمسالار و به کار بستن قانون زمینه مشارکت مردم در قدرت را گسترش دهند و به جوانان فرصت دهند تا مسئولیت را در کشور بر عهده گیرند. اردن نیازمند دوران جدیدی است که باید شفافیت و عدالت در راس امور قرار گیرد و در کنار مبارزه با اشغالگری و آزاد سازی سرزمین ها و مقدسات اسلامی به مطالبات عادلانه مردم رسیدگی شود. در غیر این صورت بحران ها و کینه و کدورت ها افزایش خواهد یافت و امور به مرز انفجار خواهد رسید.



منبع:

1400/01/23
19:37:54
5.0 / ۵
1029
تگهای خبر: اقتصاد
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد قلاب عربستان و رژیم صهیونیستی در آب های گل آلود اردن
نظر شما در مورد قلاب عربستان و رژیم صهیونیستی در آب های گل آلود اردن
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۵
برتریها bartariha
bartariha.ir - حقوق سایت برتریها محفوظ است

برتریها

معرفی برترینهای فناوری و وبسایتها