انتخابات عرصه تبلور اراده ملی

انتخابات عرصه تبلور اراده ملی به گزارش برتریها در یادداشت روزنامه ایران می خوانیم: ثبت نام نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری به پایان رسید و در این مرحله جریان های مختلف سیاسی نماینده یا نمایندگانی را روانه ستاد انتخابات کشور کردند.



روزنامه ایران دوشنبه ۲۷ اردیبهشت در یادداشتی به قلم مجید انصاری عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، نوشت: این مهم از منظر تقویت مشارکت حداکثری و انتخابات پرشور مهم می باشد با این شرط که در نهایت و پس از بررسی صلاحیت ها هم جریان های سیاسی عمده، نمایندگان خویش را در رقابت انتخاباتی داشته باشند.


به هر روی کیفیت مشارکت همواره یک مؤلفه مهم برای جمهوری اسلامی ایران بوده است. با اینکه بعضاً این مشارکت انتخاباتی مورد تحدید هم قرار گرفته است با استفاده از تفسیر نهاد نظارتی تحت عنوان نظارت استصوابی.


تعدد نامزدها که طیف های مختلف سیاسی- فکری جامعه را نمایندگی می کنند، باآنکه شرط لازم برای رسیدن به مشارکت مطلوب و انتخابات پرشور است اما شرط کافی نیست. در واقع برای رسیدن به سقف مطلوب مشارکت ۶۰ یا ۷۰ درصدی زمینه سازی های دیگری هم ضروریست که اگر تنها به همان شرط تعدد نامزدها بسنده نماییم، شاید خیلی نتیجه بخش نباشد. این تصور در افکار عمومی که نهادهای انتخاباتی می توانند برنامه های خویش را اجرایی کنند و در این راه موانع ساختاری یا غیر ساختاری وجود نداشته باشد حتما یک مؤلفه مهم می باشد.



انتخابات با مشارکت حداقلی با اینکه امکان دارد منافع یک جریان سیاسی را برآورده سازد، اما در واقع آنچه قربانی و فدای این منافع حداقلی می شود، کارآمدی نظام سیاسی و سرمایه عمومی است. هیچ عقل سلیمی چنین معامله ای را نمی پذیرد.


وجه جمهوریت برای نظام ما یک زینت نیست بلکه در کنار آنکه وجه جدایی ناپذیر و بنیادین نظام سیاسی در کنار اسلامیت است، یک ابزار مهم برای اداره بهینه کشور است. به این معنا که مطالبات و خواسته های مردم از این طریق در راه اجرایی شدن قرار می گیرد. به تعبیر دیگر، نهادهای مختلف باید بتوانند معدل مطالبات مردم را پیگیری کنند در غیر این صورت ما به جای مردمسالاری که بر پایه رأی و نظر اکثریت است، گرفتار وضعیت «حداقل سالاری» خواهیم شد.


ما الان مضاف بر اهمیت نشان دادن مشروعیت مردمی نظام به بازیگران بین المللی، نیازمند ایجاد همگرایی ملی خصوصاً در رابطه دولت-ملت هستیم تا به اعتبار آن بتوانیم مسیر حل مشکلات را هموار و تسریع نماییم. نخستین لازمه قرار گرفتن در این راه صحیح، آن است که اکثریت جامعه احساس کنند که در رقابت سیاسی، نمایندگانی برای انتخاب کردن دارند. هر چند بعد از آن هم لازم است همین جامعه با تمام وجود این مهم را ببیند که منتخبان او می توانند با کمترین موانع مطالبات و خواسته های اکثریت جامعه را پیگیری کنند.


ما تجربه مشارکت انتخاباتی در مجلس یازدهم و تبعات حاصل از آن یعنی عملکرد این مجلس در یک سال قبل را داریم. انتخابات و خصوصاً آوردگاه پیش رو برای ریاست جمهوری سیزدهم بیشتر از آنکه یک صحنه زورآزمایی جناحی باشد، یک عرصه تبلور اراده ملی است و هر چه به این شأن رقابت یاد شده بیشتر توجه و از آن پایداری شود، کشور در موقعیت مناسب تری قرار خواهد گرفت.



منبع:

1400/02/27
09:04:36
5.0 / ۵
1147
تگهای خبر: كیفیت , نمایندگی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد انتخابات عرصه تبلور اراده ملی
نظر شما در مورد انتخابات عرصه تبلور اراده ملی
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۵
برتریها bartariha
bartariha.ir - حقوق سایت برتریها محفوظ است

برتریها

معرفی برترینهای فناوری و وبسایتها