سیاست امریکا در بی ثبات سازی غرب آسیا

سیاست امریکا در بی ثبات سازی غرب آسیا روزنامه جوان در یادداشتی آورد: منطقه غرب آسیا نه فقط سرشار از منابع انرژی، مواد معدنی و بازاری بزرگ برای فروش کالاهای اقتصادی به حساب می آید، بلکه دروازه ورود به آسیا، تماس با قدرت های نظامی - اقتصادی شرقی و کلید کنترل روسیه، چین و ایران نیز می باشد.


روزنامه جوان در ۲۹ مهر یادداشتی به قلم رسول سنایی راد نوشت: این منطقه برای امریکا به شدت جذاب و واجد ارزش راهبردی است. همین موقعیت و وسوسه نفوذ و سلطه باعث شده که کاخ سفید علاوه بر استقرار ناوگان پنجم دریایی و در اختیار داشتن پایگاه های بزرگ هوایی در چند کشور عربی، هزینه اشغال کشورهای افغانستان و عراق را بپذیرد.
اما روند تحولات منطقه ای و در رأس آن بیداری اسلامی، تشدید احساسات ضد امریکایی از یکسو و افول قدرت امریکا و غیرقابل تحمل بودن هزینه های سنگین این حضور، موجبات خروج الزامی امریکا از منطقه را با وجود احساس خطر نسبت به آینده آن فراهم نموده است. باتوجه به همین احساس خطر و نتایج این خروج – که با اهمیت ترین آن عیان شدن ماهیت پوشالی امریکا نزد متحدان و بی اعتباری گرایشات امریکامحور می باشد – سران کاخ سفید بی ثبات سازی در منطقه را، چاره ای جبرانی تلقی و پس در هفته های اخیر شاهد موجی از ناآرامی و تنش در منطقه هستیم که کشتار معترضان لبنانی سر از سفارت امریکا درآورده و جنایات تروریستی مقابل شیعیان افغانستان، تحریک جمهوری اسلامی بعنوان معارض اصلی امریکا در منطقه را هدف گرفته است.
از نگاه طراحان این سیاست کثیف، یعنی بی ثبات سازی و تشدید آن در وضعیت فعلی، می تواند چند هدف را برای کاخ سفید تامین نماید:
۱- ایجاد زمینه تنش ها، مناقشات قومی – مذهبی و درگیرسازی مقاومت منطقه ای و گرایشات ضد امریکایی با تنش های داخلی و بازماندن از تقویت روند مقاومت و مبارزه با صهیونیست و سلطه امریکا در غرب.
۲- ایجاد وحشت و هراس در دولت ها، نیروهای سیاسی وابسته و گرایشات امریکایی در منطقه و تقویت تقاضای حمایت و بازگشت امریکا به منطقه.
۳- گرم نگه داشتن فضای چالش و مناقشه و بازار فروش تسلیحات و تداوم چپاول دولت های وابسته.
۴- القاء تشدید ناامنی ناشی از خروج امریکا از منطقه و کمک به حفظ نیروهای سیاسی و گرایشات امریکا محور و تضعیف گروههای مخالف امریکا و طرفدار مقاومت و استقلال.
بدیهی است در پیشبرد این سیاست کثیف، جمهوری اسلامی ایران بعنوان محور مقاومت و پرچمدار سلطه ستیزی در کانون قرار گرفته و به درگیر سازی آن با مسائل فرسایشی با همسایگان یک اولویت به حساب آید. آنچه در هفته های اخیر برای مرزهای شمال غرب کشور و پیش از آن در مرزهای شرقی رخ داد، نشان دهنده این است که اراده ای برای این درگیرسازی بوسیله بی ثبات سازی با بهره گیری از عناصر درون منطقه ای و برون منطقه ای وجود دارد که خنثی سازی مستلزم تدبیر، اقتدار و عقلانیت است.
کلید اصلی خنثی سازی این سیاست کثیف دشمن، تمرکز بر عوامل برون زای این تنش ها و مناقشات، یعنی شیطان بزرگ و عنصر نیابتی منطقه ای آن یعنی رژیم صهیونیستی است که ادامه منافع و حیات ننگین خودرا در تداوم تنش و ناامنی در منطقه و دامن زدن به بی ثباتی ها و کوشش برای جنگ افروزی ها می دانند. این که صهیونیست ها در ایام اخیر ادعای آمادگی برای انجام حمله به مراکز و تأسیسات هسته ای جمهوری اسلامی و اعلام ارقام بودجه های مربوط به آنرا رونمایی می نمایند، گرچه هراس صهیونیست ها را نمایش می دهد، اما از نقش نیابتی آنان برای پیشبرد سیاست های کثیف امریکا همچون دامن زدن به فضای تنش و بی ثباتی حکایت می کند.
از این رو، در این شرایط نباید به دام شیطنت طراحان این سیاست کثیف افتاد و از ورود به هرگونه مناقشه منطقه ای که سبب درگیری شود اجتناب کرد. اما نباید از عوامل اصلی و جانی این سناریو یعنی امریکا و رژیم صهیونیستی غافل شد و به آنان مجال پیشبرد آنرا داد. در هر شرایطی باید خواب و آرامش جنایتکاران را برهم زد و فرصت شرارت و فتنه گری را از آنان سلب کرد.

1400/07/29
22:26:14
5.0 / ۵
1005
تگهای خبر: اقتصاد , هزینه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد سیاست امریکا در بی ثبات سازی غرب آسیا
نظر شما در مورد سیاست امریکا در بی ثبات سازی غرب آسیا
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
برتریها bartariha
bartariha.ir - حقوق سایت برتریها محفوظ است

برتریها

معرفی برترینهای فناوری و وبسایتها