پلن B، یادآور بلوف جنگ ستارگان دهه ۸۰

پلن B، یادآور بلوف جنگ ستارگان دهه ۸۰ به گزارش برتریها روزنامه ایران در یادداشتی آورده است: «طرح ب» هم به مثابه یک جنگ افزار ادراکی، در جهت رساندن سیاست «دیپلماسی با پشوانه فشار» به اهدافش طراحی شده است و هدفش ترساندن عموم جامعه و نخبگان از آینده بدون توافق است.



در ادامه این یادداشت که ۳۰ دی به قلم محمد کاظمی کارشناس مسائل بین الملل، انتشار یافته است می خوانیم: در پی ناکامی های مختلف امریکا در عرصه نظامی در دوران جنگ سرد با شوروی، «رونالد ریگان»، بازیگر - رئیس جمهور وقت امریکا، طرح «ابتکار دفاع راهبردی» را بیان نمود. یک روز بعد، روزنامه «واشنگتن پست» در شماره ۲۴ مارس ۱۹۸۳ برای نخستین بار تعبیر «جنگ ستارگان» را از قول یک سناتور امریکایی به این طرح خیالپردازانه ریگان نسبت داد. بعد از آن، در اقدامی هماهنگ، تمام ظرفیت رسانه ای امریکا، شامل خبرگزاری های جریان اصلی، شبکه های رادیویی و تلویزیونی و حتی هالیوود، مأمور شدند تا با تکیه ویژه بر این تعبیر، این طرح توهمی و غیر ممکن با امکانات آن زمان را واقعی و کارآمد جلوه دهند تا بدین ترتیب، رقیب قدر امریکا در جنگ سرد را منفعل ساخته و او را در تصمیم گیری ها گرفتار خطای ادراکی کنند.
پس از چهار دهه از این واقعه، به نظر می آید امریکا امروز در رویارویی با جمهوری اسلامی ایران هم به ترفندی مشابه دست زده است. در بحبوحه مذاکرات بین ایران و کشورهای عضو برجام در وین، چند ماهی است که امریکایی ها مفهومی تحت عنوان «طرح ب» را بر سر زبان ها انداخته اند. منظور آنها از طرح ب، برنامه ای است که در صورت شکست مذاکرات وین و عدم ادامه اجرای تعهدات ایران طبق برجام، برای مقابله با ایران به کار گرفته خواهد شد.
در تاریخ ۱۲ آگوست ۲۰۲۱ (۲۱ مرداد ۱۴۰۰)، خبرگزاری «اکسیوس» در مطلبی تحت عنوان «اسرائیل به دنبال هماهنگی طرح ب با امریکا در مورد ایران»، خبر از برگزاری جلسه نفتالی بنت، نخست وزیر رژیم صهیونیستی با ویلیام برنز، رئیس سازمان سیا داد که دستورکار آن، «کار روی یک راهبرد مشترک برای سناریویی است که در آن ایران تصمیم می گیرد به توافق هسته ای ۲۰۱۵ بازنگردد.»
«بنی گانتز»، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی هم در مصاحبه ای با خبرگزاری «فارین پالیسی» که در روز ۱۴ سپتامبر ۲۰۲۱ (۲۳ شهریور ۱۴۰۰) انتشار یافت، ضرورت طراحی برنامه پشتیبان درصورت شکست مذاکرات وین را بیان نمود. وی در این مصاحبه بیان نمود: «در صورت شکست مذاکرات، اسرائیل مایل است که «برنامه B» عملیاتی تحت رهبری ایالات متحده را ببیند که شامل فشار اقتصادی گسترده بر ایران می شود.»
وی آنچه را که اسرائیل بعنوان یک برنامه پشتیبان «قابل اجرا» در نظر می گیرد، این گونه توصیف کرد: «فشارهای سیاسی، دیپلماتیک و اقتصادی که از جانب ایالات متحده، اروپا، روسیه و چین (که بسیار مهم است) بر تهران تحمیل می شود».
در ادامه مسیر طراحی طرح ب، «مایکل سینگ» عضو ارشد مؤسسه واشنگتن هم در مقاله ای تحت عنوان «برنامه B برای ایران»، به بررسی ابزارهای امریکا و نحوه­ استفاده از آنها برای تغییر رفتار ایران پرداخت.
واشنگتن پست که همواره جزو پرمراجعه ترین و پرمخاطب ترین روزنامه های امریکاست، در جهت بزرگنمایی طرح ب، یادداشتی با عنوان «طرح ب مناسب برای توافق هسته ای در حال مرگ» منتشر نمود.
این ادبیات در اظهارات مقامات رسمی دولت امریکا ازجمله «رابرت مالی» نماینده ویژه امور ایران در وزارت خارجه امریکا و همینطور «جن ساکی» سخنگوی کاخ سفید هم آمده است.
این حجم از تولیدات رسانه ای در امریکا درباره طرحی معروف به طرح ب که هنوز هیچ کس از جزئیات آن آگاه نیست، نشان داده است که امریکا بار دیگر، بعد از ناکامی در فضای عینی، مجدداً به دنبال قلب روایت و کسب پیروزی در فضای ذهنی است و بنابراین امپراطوری رسانه ای خویش را برای نیل به این هدف بسیج کرده است.
طرح واقعی امریکا در برابر ایران
دولت امریکا به همراه متحدانش، برای رسیدن به اهداف خود درقبال ایران و تغییر رفتار ایران، سیاست «دیپلماسی با پشتوانه فشار» یا «فشار هوشمند» را پیش گرفته است. «جیک سالیوان»، مشاور امنیت ملی امریکا، قبل از انتخابات امریکا پارسال طی اظهاراتی اظهار داشته بود: «فرمولی که دولت اوباما-بایدن دنبال کرد، یعنی دیپلماسی با پشتوانه فشار، فرمولی است که می تواند باردیگر مورد استفاده قرار گیرد تا نه تنها در حوزه مسائل هسته ای، بلکه در بعضی دیگر از چالش های ما پیشرفت هایی ایجاد نماید.»
در دوره اوباما، امریکا با استفاده از تعابیری نظیر «همه گزینه ها روی میز است»، یا کوشش برای ترساندن ایران از جنگ نظامی و تهدید رژیم صهیونیستی به حمله به ایران تلاش کرد تا جمهوری اسلامی ایران را به سمت مذاکره و توافق به هر قیمتی سوق دهد. حال این نقشه مجدداً با مطرح شدن «طرح ب» در حال انجام می باشد.
«طرح ب» هم به مثابه یک جنگ افزار ادراکی، در جهت رساندن سیاست «دیپلماسی با پشوانه فشار» به اهدافش طراحی شده است. هدف کلان امریکا از مطرح کردن این طرح، ترساندن عموم جامعه و نخبگان از آینده بدون توافق است.



منبع:

1400/11/01
19:24:24
5.0 / ۵
668
تگهای خبر: اقتصاد , تولید , دانش , طراحی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد پلن B، یادآور بلوف جنگ ستارگان دهه ۸۰
نظر شما در مورد پلن B، یادآور بلوف جنگ ستارگان دهه ۸۰
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۲
برتریها bartariha
bartariha.ir - حقوق سایت برتریها محفوظ است

برتریها

معرفی برترینهای فناوری و وبسایتها