بحران اوکراین چه تحریم هایی مقابل روسیه وضع شد؟

بحران اوکراین چه تحریم هایی مقابل روسیه وضع شد؟ برتریها: به دنبال حمله بامدادان روز پنجشنبه پنجم اسفند نیروهای روسیه به اوکراین، این جنگ حالا وارد پنجمین روز خود شده و همزمان با ادامه آتش جنگ؛ فشارهای دیپلماتیک، تهدیدها و تحریم های بین المللی مقابل روسیه در حال افزایش است.


تحریم های تازه آمریکا، از شب قبل حمله روسیه به اوکراین استارت خورد. ایالات متحده در پی به رسمیت شناختن استقلال جمهوری های «دونتسک و لوگانسک» توسط پوتین رییس جمهوری روسیه، شرکت روسی سازنده خط لوله گاز نورداستریم ۲ و مدیران آنرا تحریم کرد، این تحریم ها طی این چند روز توسط چندین کشور به رهبری آمریکا، بخش های مختلف روسیه را دربرگرفت.
وزارت خزانه داری آمریکا سه شنبه شب به وقت محلی اعلام نمود که بانک توسعه و امور اقتصادی خارجی (VEB) «ونش اکونومبانک» و بانک (PSB) روسیه در لیست تحریم های آمریکا قرار گرفتند.
واشنگتن همین طور ولادیمیر پوتین رییس جمهوری، سرگئی لاوروف وزیر خارجه، سرگئی شایگو وزیر دفاع و والری گراسیموف رییس ستاد کل نیروهای مسلح روسیه را تحریم کرد. البته تحریم های آمریکا مقابل روسیه، تازگی ندارد، بلکه سابقه آن به سال ۲۰۱۴ باز می گردد، درست زمانی که نیروهای روسیه وارد کریمه شدند تا قسمتی از اوکراین را ضمیمه خود کنند.
از همین روی، روسیه از مدت ها پیش خودرا آماده تحریم ها مقابل خود و مقابله با آن کرده و تلاش نموده است فرصت های جدید اقتصادی را به خود بگشاید، در حقیقت مسکو طی سالهای قبل تلاش نموده که وابستگی خارجی خود خصوصاً با غرب را کم کند.
راشاتودی گزارش داد: بنابر اعلام بانک مرکزی روسیه، ارزش ذخایر مالی دولت این کشور - در قالب ارز و طلا تا ماه ژانویه (۲۰۲۲) - بیش از ۶۳۰ میلیارد دلار بوده است؛ که رکورد تاریخی دراین زمینه شمرده می شود.
بنابر اعلام بانک مرکزی روسیه، ارزش ذخایر مالی دولت این کشور - در قالب ارز و طلا تا ماه ژانویه (۲۰۲۲) - بیش از ۶۳۰ میلیارد دلار بوده است؛ که رکورد تاریخی دراین زمینه شمرده می شود. این رقم، روسیه را بعنوان دارنده چهارمین ذخایر بزرگ مالی دنیا معرفی کرده است که برای زمان قابل توجهی بمنظور جلوگیری از افت ارزش پول ملی این کشور (روبل) می تواند مورد استفاده قرار گیرد.
وزارت امور خارجه روسیه روز چهارشنبه ۴ اسفند بعد از اعلام تحریم ها، اطلاعیه ای صادر و اعلام نمود که بسته تحریمی اعلام شده ازسوی آمریکا، یکصد و یکمین بسته مقابل روسیه است که بخش های مالی را دربرمی گیرد و شامل لیست بزرگی از افرادی است که به طور شخصی مقابل آنها تحریم وضع می شود و این اقدامات در امتداد کوشش های مستمر برای تغییر سیاست و رویکرد روسیه است.

تحریم های بانکی
روز جمعه ششم اسفند ماه یک روز بعد از حمله روسیه به اوکراین، آمریکا ۱۰ موسسه مالی بزرگ روسیه که ۸۰ درصد شبکه بانکی روسیه را در دست دارند، تحریم کرد. همین طور دسترسی بانک دولتی «اسبربانک» روسیه از شبکه مالی آمریکا قطع شد.
بانک «وی تی بی» و سه بانک بزرگ روسیه در لیست تحریم کامل و جامع آمریکا قرار گرفتند و تمامی دارایی هایشان در آمریکا بسته شد. علاوه براین، آمریکا ۱۵ موسسه مالی روسیه را نیز تحریم کرد.

همچنین وزارت خزانه داری آمریکا اعلام نمود که ۱۰ شخصیت نزدیک به ولادیمیر پوتین و خانواده آنها نیز شامل تحریم های گسترده این کشور می شوند.
اروپا نیز دارایی های پوتین و سرگئی لاوروف در خاک اروپا را بلوکه کرد. کانادا و آمریکا هم مشابه همین تحریم ها را مقابل پوتین و لاوروف وضع کردند. کانادا ۵۸ مقام روسی را در فهرست تحریم قرار داد و استرالیا ۲۵ شرکت و مقام روس را تحریم کرد.

دسترسی برخی بانکهای روسیه به سوئیفت قطع شد
«کمیسیون اروپا» بامدادان یکشنبه بعد از کشمکش های فراوان اعلام نمود که متحدان غربی توافق کردند دسترسی برخی بانکهای روسیه از سیستم سوئیفت را قطع کنند. دولت آلمان نیز که جز مرددان قطع دسترسی روسیه به سوئیفت بود، در نهایت بعد از توافق کلی اعلام نمود که متحدان غربی دسترسی بانک مرکزی روسیه به بازارها را محدود می کنند.
سوئیفت (SWIFT) مخفف (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication ) «جامعه جهانی ارتباطات مالی بین بانکی» است.

تحریم های صادراتی
در همان روز پنج شنبه حمله روسیه به اوکراین، ایالات متحده محدودیت های صادراتی گسترده ای را مقابل روسیه اعلام نمود و دسترسی این کشور را به صادرات جهانی کالاها از تجهیزات الکترونیکی تجاری و کامپیوتر ها گرفته تا نیمه رساناها و قطعات هواپیما محدود کرد.

تحریم های ورزشی و موارد دیگر
«فدراسیون فوتبال اروپا» میزبانی سن پترزبورگ در فینال لیگ قهرمانان اروپا را لغو نمود. «فدراسیون بین المللی اتومبیل رانی فرمول ۱» نیز مسابقات جایزه بزرگ در سوچی را منحل کرد. «فدراسیون جهانی اسکی» میزبانی های روسیه بعد از حمله این کشور به اوکراین را لغو نمود. حتی روسیه از شرکت در رقابت آواز «یوروویژن۲۰۲۲» امسال تحریم شد.
چند ساعت بعد از حمله روسیه به اوکراین که در بامداد پنج شنبه، «جو بایدن» رییس جمهوری آمریکا، پوتین را متجاوز خواند و اظهار داشت: حالا او و کشورش متحمل عواقب این اقدام خواهند شد. امروز من با تحریم های قوی اضافی موافقت کرده و محدودیت های جدید در مورد صادرات به روسیه را معرفی می کنم.
رئیس جمهوری آمریکا اضافه کرد: این اقدامات هزینه شدید بر اقتصاد روسیه بصورت فوری و در طولانی مدت تحمیل خواهدنمود. ما عمدا این تحریم ها را طراحی نموده ایم تا تاثیر دراز مدت حداکثری بر روسیه داشته باشد و تاثیر کمی بر آمریکا و متحدان آن بگذارد.
بایدن اصرار کرد که واشنگتن این تمهیدات را تنها انجام نمی دهد. ما چندین ماه است درحال تشکیل یک ائتلاف جهانی هستیم که بیش از نیمی از اقتصاد جهانی را می سازند.
رئیس جمهوری آمریکا افزود کشورهای عضو اتحادیه اروپا همچون فرانسه، آلمان، ایتالیا و انگلیس، کانادا، ژاپن، استرالیا و نیوزیلند پاسخ مشترک ما به روسیه را تقویت می کنند. امروز با رهبران گروه ۷ صحبت کردم و در هماهنگی و موافقت کامل هستیم. ما توانایی روسیه در انجام معاملات با بهره گیری از ارزهای دلار، یورو، پوند و ین را محدود می نماییم.




روسیه قطعنامه پیشنهادی مقابل خودرا وتو کرد
اما روز جمعه اتفاق عجیبی در نشست شورای امنیت افتاد، قطعنامه پیشنهادی آمریکا مقابل روسیه در نشست عصر روز جمعه شورای امنیت در ارتباط با حمله به اوکراین، توسط خود روسیه وتو شد.

بیانیه مشترک ۴۳ کشور بعد از وتوی قطعنامه شورای امنیت توسط روسیه
پس از این اتفاق، نماینده دائم آمریکا ضمن قرائت بیانیه مشترک ۴۳ عضو سازمان ملل متحد اظهار داشت که روسیه در رأی گیری محکوم کردن «حملات به اوکراین» از اختیارات خود سوء بهره برد.

کانادا: پوتین را تحریم و از قطع دسترسی روسیه به سوئیفت حمایت می کنیم
«جاستین ترودو» نخست وزیر کانادا نیز در یک نشست خبری در اتاوا اعلام کرد، دولتش از تحریم پوتین و دیگر مقامات ارشد روسیه همچون سرگئی لاوروف وزیر خارجه این کشور حمایت می کند. وی همین طور از قطع دسترسی روسیه به سوئیفت حمایت کرد.

اتحادیه اروپا: نام پوتین و لاوروف در لیست تحریم ها قرار گرفت
در پی این اقدامات زنجیره وار، «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد؛ نام ولادیمیر پوتین و لاوروف وزیر امور خارجه روسیه در لیست اشخاص تحت تحریم اتحادیه اروپا قرار گرفته است.

اتحادیه اروپا حریم هوایی خودرا به روی هواپیماهای روسیه می بندد
رسانه های آلمان روز یکشنبه همین هفته گزارش دادند، کشورهای اتحادیه اروپا حریم هوایی خودرا به روی خطوط هواپیمایی روسی می بندند.
هنوز معین نیست که این ممنوعیت چه موقع اعمال خواهد شد. هم اکنون کشورهای آلمان، ایتالیا، انگلیس، بلغارستان، جمهوری چک، لهستان، رومانی، اسلوونی، لتونی، لیتوانی و استونی حریم هوایی خودرا به روی خطوط هواپیمایی روسیه بسته اند. کشورهای اروپایی حالا یکی پس از دیگری عبور هواپیماهای روسی از حریم هوایی خودرا ممنوع کرده اند.
«اورزولا فن در لاین» رییس کمیسیون اروپا گفت این تحریم شامل تمام هواپیماهایی می شود که «در مالکیت، در ثبت یا در کنترل روسیه» هستند. این هواپیماها دیگر نمی توانند در کشورهای این اتحادیه بنشینند یا بلند شوند یا از حریم هوایی آنها عبور کنند.
به این ترتیب راه هواپیماهای روسیه به کشورهای غرب خود حدودا قطع می شود.

گزینه قطع دسترسی روسیه به سوئیفت روی میز است
در پی این تحولات، «جن ساکی» سخنگوی کاخ سفید اظهار داشت: گزینه قطع دسترسی روسیه به سیستم سوئیفت همچنان روی میز است و اصرار کرد که ممنوعیت سفر، قسمتی از تحریم های ایالات متحده مقابل پوتین و سرگئی لاوروف است.

فرانسه: اروپا به دنبال قطع ارتباط مالی روسیه با سیستم مالی بین المللی است
«برونو لومر» وزیر دارایی فرانسه نیز اصرار کرد که اروپا به دنبال قطع ارتباط مالی روسیه با سیستم مالی بین المللی است. اتحادیه اروپا خواهان این است که تمام راه های ارتباطی میان روسیه و سیستم مالی جهانی را قطع کند.

واکنش روسیه به تحریم پوتین و لاوروف توسط انگلیس و اتحادیه اروپا
ساعتی بعد از اظهارات مقامات انگلیس و اتحادیه اروپا در خصوص این که ولادیمیر پوتین، رییس جمهور و سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه هدف تحریم قرار گرفته و دارایی های آنها در انگلیس و کشورهای عضو اتحادیه اروپا مسدود می شود، وزارت امور خارجه روسیه اعلام نمود پوتین و لاوروف هیچ نوع دارایی یا حساب بانکی در کشورهای خارجی ندارند.
ساعتی بعد از اظهارات مقامات انگلیس و اتحادیه اروپا در خصوص این که ولادیمیر پوتین رییس جمهوری و سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه هدف تحریم قرار گرفته و دارایی های آنها در انگلیس و کشورهای عضو اتحادیه اروپا مسدود می شود، اما وزارت امور خارجه روسیه اعلام نمود پوتین و لاوروف هیچ نوع دارایی یا حساب بانکی در کشورهای خارجی ندارند.
سفیر روسیه: به تحریم های ژاپن پاسخ قطعی خواهیم داد

در ادامه ژاپن نیز در همین پیوند و نخست وزیر این کشور اعلام نمود که باتوجه به رویدادهای اوکراین، توکیو صادرات کالا به سازمان های روسی در رابطه با بخش نظامی را محدود می کند، همین طور دارایی های مؤسسات مالی روسیه را مسدود و اعطای روادید برای روس ها را محدود می کند.‎
پس از آن «میخائیل گالوزین» سفیر روسیه در توکیو اظهار داشت که مسکو بطور قطع به تحریم های جدید دولت ژاپن پاسخ خواهد داد.

تعلیق عضویت روسیه در شورای اروپا
«لوئیجی دی مایو» وزیر امور خارجه ایتالیا اعلام نمود عضویت روسیه در شورای اروپا، در پی حمله این کشور به اوکراین، به حالت تعلیق درآمده است.
دولت های اوکراین و لهستان خواهان تعلیق عضویت روسیه در شورای اروپا شده بودند و پیشنهاد آنها روز جمعه ۶ اسفند با ۴۲ رأی (از ۴۷ رأی) به تصویب رسید.

آلمان: نگران نتایج قطع دسترسی روسیه به سوئیفت هستیم
اما تحریم روسیه و تحت فشار قرار دادن آن، به همین سادگی ها هم نبود که رییس جمهور آمریکا تصور می کرد. زیان قطع دسترسی روسیه به سوئیفت و تحریم گازی و نفتی این کشور تنها متوجه روسیه نخواهد بود بلکه تاثیر بد بر اقتصاد جهانی خواهد داشت و کشورهای تحریم کننده نیز لطمه خواهند دید. بعنوان مثال صنایع آلمان که صادرات قابل توجهی به روسیه دارند می توانند از قطع ارتباط بانکهای این کشور به سامانه سوئیفت زیان ببینند. وزیر دارایی آلمان در همین راستا اعلام نمود دولت متبوعش مخالف قطع کردن دسترسی روسیه به سوئیفت نیست، اما نگران نتایج این کار است.
«کریستین لیندر» با تاکید بر این که این اقدامات تنبیهی مقابل روسیه؛ برای اروپا هم عواقب اقتصادی خواهد داشت و تورم افزایش پیدا خواهد کرد، اضافه کرد: باید تاثیرات این تحریم ها مدنظر قرار گیرد.

تردید آلمان، ایتالیا و فرانسه از حذف روسیه از سوئیفت
به همین سبب «اشتفن هبستریت» سخنگوی دولت آلمان با حذف این کشور از سیستم پرداخت بین المللی سوئیفت مخالفت کرد و از تردید برلین و همین طور ایتالیا و فرانسه در این زمینه آگاهی داد و اظهار داشت: این اقدام مستلزم آماده سازی طولانی تری است و همین طور اثرات قابل توجهی در اروپا خواهد داشت.
سخنگوی دولت آلمان همین طور از مخالفت برخی کشورهای اروپایی با تحریم های نفتی و گازی مقابل روسیه آگاهی داد و اظهار داشت که این کشورها معتقدند نمی توان بلافاصله جایگزینی برای منابع انرژی روسیه یافت.‎
«کریستین لیندر» وزیر دارایی آلمان از منزوی شدن بخش مالی روسیه در نتیجه تحریم های اروپا آگاهی داده و از محاصره کامل بانکهای روسیه حتی بدون حذف این کشور از سیستم سوئیفت سخن گفته و اشاره کرد: مبادلات تجاری حدودا برای روسیه به انتها رسیده است.

فرانسه: برخی کشورهای اروپایی در مورد قطع دسترسی روسیه به سوئیفت ملاحظاتی دارند
«برونو لومر» وزیر اقتصاد و دارایی فرانسه اعلام نمود قطع دسترسی روسیه به سیستم مالی سوئیفت مانند استفاده از یک «بمب هسته ای مالی» است و برخی کشورهای اروپایی دراین زمینه ملاحظاتی دارند.
۵۱کشور در بیانیه مشترکی بعد از آنکه روسیه قطعنامه پیشنهادی آمریکا مقابل خودرا نشست شورای امنیت وتو کرد، اعلام نمودند موضوع حمله روسیه به اوکراین را در مجمع عمومی سازمان ملل پیگیری خواهند کرد.

کرملین: روسیه برای هرگونه تحریمی آماده است
در پی افزایش تحریم ها، «دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین امروز دوشنبه اعلام نمود: اعمال تحریم ها، برای شخص پوتین اهمیتی ندارد و روسیه از قبل، خودرا برای مقابله هر گونه تحریم آماده کرده است. این تحریم ها دشوار است، مشکل ساز است، اما روسیه پتانسیل لازم برای جبران خسارت این تحریم ها را دارد.
حال سوال این است آیا این تحریم ها؛ روسیه را که امروز چهارمین ذخایر بزرگ مالی دنیا را در اختیار دارد و در سالهای اخیر برای مقابله با تحریم ها، تلاش نموده تا اقتصاد خودرا تقویت کند و درهای تجاری جدید غیر از غرب را به روی خود بگشاید، می تواند به سرعت بر اقتصاد این کشور اثرگذار باشد یا خیر؟ و آیا کشورهای تحریم کننده روسیه، از این اقدام خود لطمه خواهند دید؟
روسیه در حالی با تحریم های جدید روبه رو شده که این کشور بعد از مداخله نظامی در سال ۲۰۱۴ در اوکراین نیز تحریم های گسترده ای را از طرف کشورهای مختلف متحمل شده بود.



منبع:

1400/12/11
16:52:24
5.0 / ۵
1063
تگهای خبر: اقتصاد , سیستم , شركت , طراحی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد بحران اوکراین چه تحریم هایی مقابل روسیه وضع شد؟
نظر شما در مورد بحران اوکراین چه تحریم هایی مقابل روسیه وضع شد؟
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۱
برتریها bartariha
bartariha.ir - حقوق سایت برتریها محفوظ است

برتریها

معرفی برترینهای فناوری و وبسایتها