هوش مصنوعی زندگی در فردا

هوش مصنوعی زندگی در فردا برتریها: تهران- هوش مصنوعی بكارگیری سیستم و برنامه های طراحی شده برای بهبود، سهولت و سرعت انجام امور است و زندگی امروز و بخش بزرگی از آینده بشر متاثر از پیشرفت تكنولوژی و استفاده از آن خواهد بود.


به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا، مهمترین تأثیر هوش مصنوعی بعنوان «دانش شناخت و طراحی عامل های هوشمند» راحت كردن امور زندگی بشری است هر چند كه امكان دارد نتایج منفی هم در بطن خودش داشته باشد.

**هوش مصنوعی انتزاعی اما كاملا واقعی
«محمد امین صادقی» استادیار دانشكده مهندسی برق و كامپیوتر دانشگاه تهران و متخصص هوش مصنوعی در توضیح به پژوهشگر ایرنا چنین بیان كرد: هوش مصنوعی یك سری برنامه كامپیوتری است كه توانایی انجام كارهایی را دارد كه همیشه انسانها می توانسته اند انجام بدهند اما كامپیوترها نه.
«دوربین های تشخیص پلاك ماشین ها ساده ترین مثال از هوش مصنوعی است. یعنی شما دوربینی دارید كه از ماشین عكس می گیرد و بعد پلاك آن را می خواند. این خواندن پلاك كاری بوده كه انسان همیشه می توانسته انجام دهد اما كامپیوتر نمی توانسته. هوش مصنوعی این كار انسانی را شبیه سازی می كند و می تواند انجام بدهد».
«گوگل مپ و نرم افزارهایی مانند «دال» و «نشان» كه وقتی مقصدی را به آن می دهید و بهترین مسیر را پیدا می كند، برای برآورد كردن ترافیك، از هوش مصنوعی استفاده می كند».
«البته هوش مصنوعی كاربردهای وسیعتری دارد و مثلأ زمانی كه مردم از اپلیكیشن های تاكسی استفاده می نمایند معمولأ یك فرایند قیمت گذاری دارند و نمی گردد برای هر مسافری یك نفر بنشیند و دستی قیمت بدهد و این هوش مصنوعی است كه برپایه طول مسیر، تعداد مسافر، تعداد راننده، زمان، میزان ترافیك و... استنتتاج می كند و قیمتی را می دهد كه هم برای مسافر و هم برای راننده عادلانه باشد».
«مثال دیگر الگوریتم های ترجمه كامپیوتری است كه یكسری نرم افزارهایی هستند كه متن فارسی را به آن می دهند و به صورت هوشمند به انگلیسی ترجمه می كند یا برعكس».
«مثال دیگری كه انشالله در سال های دیگر می آید «ماشین های خودران» هستند. یعنی ماشینی كه در خیابان هست، راننده ندارد و یك سری دوربین هایی دارد كه خیابان را نگاه می كنند و مواظب هستند كه تصادف نكنند یا به آدم نزنند و... اینها مثال هایی از هوش مصنوعی و تأثیرات زیادی است كه بر زندگی انسانها دارد».

**از فلسفه وجودی تا حقیقت امروز
صادقی در توضیح این كه چرا بشر به سراغ هوش مصنوعی رفت، عقیده دارد: هدف نهایی از طراحی و اجرای چنین ایده هایی درآمدزایی و سود است ولی خب همین درآمدزایی در نهایت سبب آسایش زندگی انسان می گردد. به صورتی كه مهمترین تأثیر هوش مصنوعی در زندگی امروز خودمان راحت كردن زندگی انسانهاست. مردم اگر همین دو سال پیش را به یاد بیاورند خاطرشان هست كه استفاده از گوگل مپ به این اندازه مرسوم نبود و شما در ترافیك می افتادید. اما به كمك هوش مصنوعی شما مسیر كوتاه را پیدا می كنید و كمتر در ترافیك می افتید. و به نظر می آید كه ترافیك شهر تهران كم شده است، در صورتیكه عملأ كم نشده ولی مردم مسیرهایی را پیدا می كنند كه ترافیكش كمتر است.
«طرح ترافیك قبلأ اینجوری بود كه چون پلیس باید می ایستاد و جریمه می كرد، شانس جریمه كردن برای پلیس پایین بود و جریمه ها خیلی بزرگ و درشت بود؛ ولی الان چون با احتمال بالایی ماشینی كه وارد طرح می گردد را تشخیص می دهند یك عوارضی گذاشته اند كه رقمش هم كمتر از سابق است. یعنی شما به اندازه ای كه وارد طرح می شوید عوارض می پردازید».

**تهدید ماشین ها برای آدمها
این استاد دانشگاه اضافه می كند: هدف اصلی، تسهیل و راحت شدن زندگی انسان بصورت كلی و بصورت جزئی راحت شدن انسانها در یك سری از مشاغل است. كه البته این یك تهدید هم به حساب می آید یعنی ماشین های خودران می توانند كسانی را كه شغلشان و تخصصشان رانندگی است را بیكار كننند. یا بخشی از كسانی كه اپراتور هستند یا خدمات تلفنی عرضه می دهند یعنی مشتری زنگ می زند و آنها تلفنی مشتری را راهنمایی می كنند هم امكان دارد بین پنج تا ده سال آینده شغلشان را از دست بدهند. چون كه هوش مصنوعی كار یك سری از اینها را انجام می دهد و توانایی پاسخ دهی 24 ساعته را دارد. یعنی تعداد مشاغل در كارهایی كه كامپیوتر می تواند انجام بدهد كاسته می شود و این افراد باید به دنبال تخصص های جدیدتر باشند تا ریسك كارشان را كمتر كنند. تخصص هایی كه كامپیوتر نمی تواند جایگزینش شود یكی در حیطه هایی چون آموزش و معلمی و تخصص هایی كه از جنس روابط انسانی هستند، است.
'كارهایی چون تجارت و تولید را هوش مصنوعی كمتر می تواند وارد شود ولی به صورت كلی مشكل از دست رفتن شغل در پیشرفت هوش مصنوعی وجود دارد. و به خصوص كارهایی كه دچار تكرار است بیشتر درگیر آن می شوند. این البته به موضوعات تخصصی تسری پیدا نمی كند و بیشتر در كارهایی است كه باید تكرار شوند. كارهایی كه خلاقیت بیشتر و تكرار كمتری دارند دیرتر درگیر می شوند. هوش مصنوعی جای معلم را نمی تواند بگیرد ولی جای راننده را شاید بگیرد. كارهای مهارتی چون مكانیك یا كارگر یا نقاش ساختمانی و... كمتر دچار مشكل از گسترش هوش مصنوعی شده است.

*هوش مصنوعی مثبت یا منفی
صادقی عقیده دارد: خروجی هوش مصنوعی به صورت عددی و رقمی مثبت است. یعنی یكسری كارهایی كه در گذشته ما باید برای انجام آن انرژی زیادی صرف می كردیم و آخر سر هم نتیجه نمی گرفتیم را نرم افزارها به صورت هوشمند برای ما انجام می دهند. مثلأ همین سرچ گوگل شما را به یك كتابخانه عظیمی از اطلاعات مرتبط می سازد ولی پشت این گوگل یك هوش مصنوعی نشسته است. هدف طراحی این سیستم سود اقتصادی بوده است. و دومین شركت بزرگ دنیاست. آیا وجود گوگل به نفع ما بوده است یا ضرر ما؟ بطور قطع به نفع ما بوده است.
«می خواهیم غذا درست نماییم از گوگل كمك می گیریم. برای درمان بچه ام كه نیمه شب بیمار شده است از گوگل استفاده می كنم كه ببینم دكتر خوب كجاست. اینها مزیت های هوش مصنوعی است. و البته بیكاری آدمها كه پس از انقلاب صنعتی آغاز شد را به اوج رسانده است. و این پیشرفت در كشاورزی سبب كمتر شدن تعداد كشاورزان در طول یكی دو سده اخیر گردیده است. '
' البته بهتر شدن مشاغل و افزایش تخصص افراد و كاهش مشاغل دستی را به دنبال داشته است. مردم نباید از هوش مصنوعی بترسند و باید آن را بعنوان یك حقیقت در زندگی بپذیرند. همانطور كه در سالهای اخیر آمدن موبایل، اینترنت و شبكه های اجتماعی را پذیرفته اند و تغییراتی در زندگیشان بوجود آورده اند، هوش مصنوعی هم به همین منوال تغییرات بوجود آورده است و خواهد نمود. این را باید بعنوان یك حقیقت مثبت بپذیرند چون كه در حقیقت پیشرفت مثبتی هم هست'.
وی اضافه كرد: پزشكان آنلاین نوع دیگری از هوش مصنوعی است كه در آینده باب می گردد و شما مشكلاتتتان را می گویید و به شما می گویند بیماری شما احتمالأ چه چیزی است یا شما را به یك پزشك متصل می كند و این نكته با ارزشی است چون كه من اگر نصف شب حالم بد شد حداقل می توانم یك جواب اولیه ای را دریافت كنم. و مردم باید از این فراگیر شدن هوش مصنوعی خوشحال باشند و نه ناراحت. یعنی بپذیرند، با آن كنار بیایند و پس از آن راضی باشند. و امكان دارد كسانی ناراضی باشند ولی بیشتر راضی هستند چون كه چه كسی هست كه از گوگل مپ یا اسنپ ناراضی باشد؟!
پژوهشم**س-ب**1552


1397/07/10
13:43:52
5.0 / ۵
4577
تگهای خبر: آنلاین , اینترنت , پژوهش , تكنولوژی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد هوش مصنوعی زندگی در فردا
نظر شما در مورد هوش مصنوعی زندگی در فردا
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۲
برتریها bartariha
bartariha.ir - حقوق سایت برتریها محفوظ است

برتریها

معرفی برترینهای فناوری و وبسایتها