ثبات لبنان و دشمنانش

ثبات لبنان و دشمنانش به گزارش برتریها سعد حریری، نخست وزیر لبنان پس از اعتراضات مردمی و سنگ اندازی گروهی از سیاستمداران معلوم الحال و وابسته در حكومت لبنان، عاقبت مجبور به اعلام رسمی استعفای خود شد اما همچنان راه درازی تا تعیین سرنوشت لبنان پس از این دوره از اعتراضات مردمی در این كشور وجود دارد.


روزنامه اعتماد در قسمتی از یادداشتی به قلم احمد دستمالچیان، آورده است: اعتراضات اخیر در لبنان دو جنبه مشخص دارد، یكی اعتراض به فساد، رانت خواری و ویژه خواری بخصوص از جانب مقام های دولتی كه وجهه بحق اعتراضات است. مطالبات مردم در این زمینه كاملا مشروع است. بخش بزرگی از مردم لبنان سال هاست از خدمات رسانی و مدیریت دولت ناراضی هستند. همین مدتی پیش بود كه شاهد بودیم مردم بیروت در اعتراض به ناتوانی دولت از جمع آوری صحیح و منظم زباله ها دست به اعتراض زدند.
عملكرد ضعیف و ناصحیح دولت، عامل اصلی این نارضایتی هاست كه همه مردم لبنان، فارغ از دین و مذهب و جناح سیاسی را تحت تأثیر خود قرار داده است اما جنبه پنهانی هم در این اعتراضات وجود داشت. عده ای از وابستگان به برخی دولت های خارجی كه سال هاست در امور لبنان دخالت های غیرمشروع و بی جا می كنند و حتی شخص نخست وزیر، سعد حریری هم از توهین های بزرگ و زننده آنها بی نصیب نماند امروز تلاش می كنند تا ثبات و استقراری كه در لبنان بوجود آمده را به هم بزنند. لبنان پس از مدت ها تاخیر شاهد برگزاری یك انتخابات عمومی بود كه در نتیجه آن دولت جدید سعد حریری تشكیل شد. این دولت با حمایت نمایندگان منتخب مردمی عملا بر مبنای اجماع و آرای عمومی سبب ایجاد یك پایداری نسبی در فضای لبنان شده بود. اما اعتراضات اخیر سبب شد تا گروهی از دولت های خارجی فرصت طلب با سوار شدن بر موج نارضایتی مردمی از عملكرد دولت، تلاش كنند از آب گل آلود ماهی بگیرند. این دولت ها كه نیت های سویی برای آینده لبنان دارند، تلاش می كنند تا بار دیگر لبنان را به سمت هرج و مرج و درگیری های طولانی مدت دیگری بكشانند.
سعد حریری از دو جهت تحت فشار بود. از یك طرف نارضایتی عمومی از عملكرد دولت و فساد سبب شده بود تا نخست وزیر لبنان از جانب افكار عمومی احساس فشار كند. از جانب دیگر دیكته های كشورهای خارجی كه در لبنان نفوذ دارند، دلیل دیگری بود كه سعد حریری را تحت فشار گذاشته بود. كشورهایی كه با عوامل شناخته شده و معلوم الحال خود تلاش می كنند تا دولت و حكومت را به سمت فروپاشی میل دهند. فردی مانند سمیر جعجع كه فردی وابسته و معلوم الحال است و ولید جنبلاط از كناره گیری سعد حریری و اجرای نیت های خارجی حمایت می كنند. حمایت این گروه ها از سوءنیت دولت های خارجی سبب می شود كه حتی با كناره گیری سعد حریری، فرایند تعیین دولت بعدی هم با مشكلات گوناگونی روبه رو شود. هر چند این احتمال وجود دارد كه تا تعیین دولت جدید توسط پارلمان لبنان، آقای حریری همچنان مقام ریاست كابینه را بعنوان نخست وزیر موقت در اختیار داشته باشد. در صورتیكه سعد حریری بار دیگر بعنوان نماینده مكلف برای نخست وزیر معرفی نشود، افراد دیگری در بین اهل سنت لبنان وجود دارند كه توانایی در اختیار گرفتن مقام نخست وزیری را دارند.


1398/08/08
15:26:14
5.0 / ۵
4463
تگهای خبر: خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد ثبات لبنان و دشمنانش
نظر شما در مورد ثبات لبنان و دشمنانش
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳
برتریها bartariha
bartariha.ir - حقوق سایت برتریها محفوظ است

برتریها

معرفی برترینهای فناوری و وبسایتها