پرگویی در شعار و سكوت در راهكار

پرگویی در شعار و سكوت در راهكار رئیس جمهوری بارها از منتقدان و مخالفان دولت خواسته تا در زمینه مسائل و مشكلات پیش روی كشور و دستگاه اجرایی چاره عرضه كنند؛ راهكاری كه از نگاه رهبری هم باید مطابق با توانایی های كشور باشد و هم واقعیات و ظرفیت ها.


دولت دوازدهم در سال پایانی سکانداری خود در نظام اجرایی در تلاش است با عرضه طرح های اقتصادی و با همراهی سایر قوا پیامدها و آثار تحریم های غیرقانونی دولت آمریکا را خنثی کند. برای پیش برد این هدف با تدبیر رهبر انقلاب شورایعالی هماهنگی اقتصادی سران قوا تشکیل شده تا امور با هماهنگی بیشتری مدیریت شود. از طرفی «حسن روحانی» بعنوان رئیس دولت همواره از همه نهادها، دلسوزان و مسؤلان خواسته پیشنهادات و راهکارهای خویش را در مورد مشکلات اقتصادی به دولت ارائه نمایند و دولت از این راهکارها استقبال خواهد نمود. اما طیفی از منتقدان و مخالفان ترجیح داده اند راه دیگری برگزیده و کلی گویی را به عرضه چاره کارشناسی ترجیح دهند.

اتخاذ این رویکرد از جانب منتقدان با واکنش روحانی مواجه گردید. رئیس جمهوری ۲۲ مرداد در جلسه هیات دولت با اشاره به تلاشهای دولت برای کنترل نقدینگی، مقابله شدید با تحریم نفتی، ایجاد تعادل بودجه ای بین درآمدها و هزینه ها و ایجاد سرمایه مطمئن برای مردم در طرح های اقتصادی مدنظر دولت، اظهار داشت: دشمن می خواهد به مردم القا کند که از لحاظ اقتصادی، سیاسی، اجتماعی به پیروزی و موفقیت رسیده است و ما هم در عمل می خواهیم اثبات نماییم که دشمن گرفتار شکست شده است. ازاین رو عده ای نباید در زمین دشمن بازی کنند.... درمورد کاری که دولت هفته ها و ماه ها برای آن زحمت کشیده، یک سری افراد که مشخص نیست مبانی آنها به جهت اینکه مردم را دلسرد کنند، چیست؟ به مردم می گویند طرح دولت امکان دارد زحمتی برای پرداخت به دولت آینده ایجاد کند و دولت می خواهد خویش را از فشار خلاص کرده و این فشار را به دولت آینده منتقل کند که این یک حرف کاملا دروغ و بی اساس است.
روحانی سپس همانند مقاطع گذشته که صدای مخالفان بلند می شد از آنها خواست که چاره ارائه نمایند و تنها به انتقاد و شعار دادن اکتفاء نکنند. رئیس قوه مجریه بیان داشت: کسی که به طرح دولت ایراد می گیرد لطفا بگوید چه طرحی دارد با فحاشی و ردیف کردن جملات درشت که مشکلی حل نمی گردد. ما به مردم قول دادیم که در شرایط تحریم تسلیم نمی شویم و قول دادیم که آمریکا در طرح شکست ملت در بخش اقتصادی ناموفق خواهد بود. ما در این راه حرکت می نماییم.
توصیه های رهبری و گوش سنگین منادیان ناامیدی
حمله به دولت و عرضه این تحلیل به جامعه که دولت و دیگر نهادها چاره ای برای حل مشکلات ندارند و طرح های اقتصادی پیشنهادی هم به جایی نخواهد رسید مغایر با سفارش های صریح رهبری به منتقدان دولت می باشد. تخریب دولت، ایجاد یاس در جامعه و ناامید کردن مردم نسبت به حل مشکلات جز اینکه سبب امید دشمن برای پیش برد اهدافش خواهد شد نتیجه ای در بر نخواهد داشت ازاین رو رهبر انقلاب در دیدار با نمایندگان مجلس یازدهم مجلس از لزوم هم افزایی قوا برای حل مشکلات کشور سخن گفتند.

رهبر انقلاب ۲۲ تیر در دیدار ویدئو کنفرانسی با نمایندگان مجلس یازدهم بیان داشتند: «توجّه کنید گرفتار حاشیه ها نشوید، گرفتار مسائل فرعی و بی اولویّت نشوید. یک سفارش ی دیگر مساله ی تعامل و هم افزایی با بقیّه ی قوا است. نقشه ی کلّی تعامل به نظر حقیر این است: از سوی دو قوّه ی مجریه و قضائیّه تعاملشان به این است که بایستی موبه مو مصوّبات شما را عمل کنند؛ یعنی تعلّل در اجرای مصوّبات مجلس جایز نیست و تعطیل مصوّبات مجلس، و بی اعتنائی به آنها، جایز نیست؛ آن دو قوّه موظّفند که مصوّبات شما را عمل کنند. از سوی شما هم تعامل به این است که مصوّبه را با توجّه به ظرفیّت های کشور تصویب کنید، ایجاد کنید. خیلی چیزها هست که انسان دلش میخواهد تصویب کند، این چیز خیلی خوبی است، امّا ظرفیّت کشور، توانایی کشور، واقعیّتهای کشور پاسخگو نیست. توجّه بشود به ظرفیّتهای قوّه ی مجریه و قوّه ی قضائیّه و ظرفیّتهای کشور و واقعیّتهای موجود، با توجّه به اینها مصوّبه تولید کنید.»
ارائه راهکارهای کارشناسی متناسب با توانمندی های کشور و پرهیز از اقدامات شعاری و هیجانی و همینطور عدم بیان وعده های غیرقابل تحقق به مردم همچون مولفه هایی است که در نگاه رهبری سبب امیدآفرینی در مردم می شود. طبیعی است که رویکرد خلاف این مولفه ها سبب ناامیدی و یاس مردم و یاری رساندن به پیشبرد اهداف دشمن خواهد شد؛ نگاهی که متاسفانه در طیفی از منتقدان مشاهده می شود و در حمله و تخریب طرح اقتصادی سران قوا هم این رویکرد اتخاذ شده است.

درخواست چاره از جانب روحانی و سکوت مخالفان
ارائه چاره و پیشنهادات جایگزین علاوه بر آن که افکار عمومی و دولت را نسبت به مقاصد منتقدان خوشبین ساخته و شائبه های سیاسی کاری را از پیرامون این مخالفت ها دور خواهد کرد، سبب حل مشکلات و کاهش مشقات زندگی مردم شده و بهتر شدن وضعیت مردم، سبب ناامیدی دشمن و در نهایت کاهش فشارها بر کشور خواهد شد. اما سخن گفتن از مسائل کلی و مشخص نکردن نحوه تبدیل آنها به پیشنهادهای سیاستی نمی تواند امور کشور را پیش ببرد.

سخنانی از این دست که باید به ظرفیت ها دقت کنیم، باید اقتصاد را پویا نماییم، باید جلوی رانت را بگیریم یا اینکه برخی نمایندگان مطرح کنند که ما از طرح های اقتصادی خبر نداریم همان سخنان شعاری و درشت گویی است. رئیس مجلس و روسای برخی از کمیسیون ها در جلسات شورایعالی هماهنگی اقتصادی سران قوا حضور دارند و اظهار بی اطلاعی نمایندگان مجلس اگر درست باشد که باید چاره را در جایی دیگر جست. اگر هم این اظهار بی اطلاعی ها صادقانه نباشد که باید آنرا اقدامی سیاسی و جناحی دانست.

نکته دیگر این است که از زمان درخواست رئیس جمهور برای عرضه چاره هنوز هیچکدام از منتقدان چاره مدونی که قابل بررسی از جانب کارشناسان باشد عرضه نداده است و برخی هم با این بهانه که قبلا چاره عرضه دادیم و توجه نشده سکوت خویش را توجیه کردند. این در شرایطی است که بررسی ها نشان داده است چاره هایی که گاه طی نامه ها و جریان سازی های رسانه ای از جانب برخی ها انتشار یافته تنها کلی گویی بوده و مشخص نشده قابلیت اجرا پیشنهادات آن طور که مدنظر رهبر انقلاب هم هست چیست؛رویکردی که نشان داده است مساله بیشتر از آن که اختلاف در عرصه سیاستی و سیاست گذاری باشد در عرصه سیاسی است.



منبع:

1399/05/25
21:40:22
5.0 / ۵
2262
تگهای خبر: اقتصاد , تولید , هزینه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد پرگویی در شعار و سكوت در راهكار
نظر شما در مورد پرگویی در شعار و سكوت در راهكار
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳
برتریها bartariha
bartariha.ir - حقوق سایت برتریها محفوظ است

برتریها

معرفی برترینهای فناوری و وبسایتها