بخش خصوصی راهگشای بعد از تحریم

بخش خصوصی راهگشای بعد از تحریم به گزارش برتریها حوزه انرژی بخصوص در بخش نفت و گاز در سال ۱۴۰۰ شاهد تحولات مثبتی خواهد بود، البته که این پیشبینی وابستگی مستقیمی به نحوه واکسیناسیون، سرعت انتشار و شیوع بیماری کرونا و رفع تحریم ها ضد کشور دارد.


روزنامه اعتماد پنجشنبه دوم اردیبهشت در یادداشتی به قلم علی شهرویی نوشت: با وجود اینکه سرعت واکسیناسیون در جهان بالاست، اما در کشور همچنان مشکلاتی پیرامون آن وجود دارد. به نظر می آید زمان رسیدن به وضعیت عادی برای کشور طولانی تر از سایر کشورها باشد. با این وجود آن چیزی که در پیشبینی های جهانی وجود دارد، احتمال افزایش تقاضای کالاهای مختلف و بهبود آرام آرام صادرات ما در حوزه های مختلف است. البته در حوزه های کلان اقتصادی هم پیشبینی هایی در مورد افزایش رشد اقتصادی در سال ۱۴۰۰ وجود دارد.
به نظر می رسد که این رشد اقتصادی به درخواست کشورها برای انرژی ایران برمی گردد چه کشورهای شرق آسیا و چه کشورهای اروپایی نیازمند نفت ما و برخی محصولات پتروشیمی خواهند بود و این فرصتی است برای ایران تا آرام آرام سطح تولیدات خویش را افزایش دهد بنابراین این اتفاق در سال آینده خواهد افتاد و ما در همه حوزه ها امکان صادرات بالاتری خواهیم داشت.
البته در حوزه های دیگری نظیر صنایع، مواد غذایی، معادن و فولاد هم این امکان برای کشور به وجود می آید که بتواند میزان صادرات خویش را افزایش دهد و به صورت اخص در حوزه انرژی مانند نفت، گاز و پتروشیمی امکان صادرات بیشتر خواهد شد و باید تمهیدات آن اندیشیده شود تا افزایش تولیدات در کنار افزایش صادرات بهبود یابد.
ورود ما به بازارهای جهانی بعد از کاهش تحریم ها و افزایش تقاضای بازارهای جهانی بطور قطع با موانعی روبه رو خواهد بود مانند ممانعت های عربستان، روسیه و سایر کشورهای عضو و غیر عضو اوپک که تلاش خواهند کرد افزایش تقاضا را در بازارهای جهانی به دست بگیرند و ما باید تلاش نماییم رویکرد خویش را در مورد مشتری های قدیمی مان مانند ژاپن، هند و کره جنوبی داشته باشیم و سبد متنوعی را برای صادرات مان مهیا نماییم البته این هدف گذاری منهای کشور چین است که از قبل صادرات به این کشور انجام می شده و امکان دارد این صادرات افزایش هم پیدا کند و این قضیه نباید تنها منحصر به چین باشد و وقت آن رسیده که کشورهای دیگری از شرق آسیا و برخی کشورهای اروپایی را به سبد مشتری های خود اضافه نماییم.
اگر پیش فرض ما رفع تحریم در سال ۱۴۰۰ باشد بطور قطع مشکلات کمتری بر سر صادرات نفت ایران خواهد بود و هدف گذاری ۱.۵ میلیون بشکه نفت در روز در صورت رفع تحریم ها محقق خواهد شد و توان انجام آنرا هم داریم و حتی امکان دارد به ۲ میلیون و حتی اندکی بیشتر از ۲ میلیون بشکه در روز هم دست یابیم منتها اگر این امر محقق نشود و در مذاکرات به سمتی حرکت نماییم که اجازه صادرات ۷۰۰ هزار بشکه یا حداکثر یک میلیون بشکه نفت را به ما بدهند و در ادامه مذاکرات را با طرح مسئله تمدید برجام دنبال کنند در واقع شرایط متفاوت خواهد بود.
البته در این صورت هم با دور زدن تحریم ها در بخش هایی از جهان می توانیم نفت را بفروشیم منتها نکته مهمی که باید وزارت نفت به آن توجه ویژه ای کند تا اندکی به صادرات نفت ایران کمک گردد در مورد مجوزهاست، چونکه دولت همواره برای فروش نفت مجوزهایی به برخی نهادها و ارگان ها داده که بتوانند نفت را بفروشند و باید این مجوز را برای سال ۱۴۰۰ برای بخش های خصوصی توانمند هم در نظر بگیرد.
زمان آن فرا رسیده تا دولت ها فارغ از اینکه از چه دسته و گروه سیاسی هستند در این شرایط سخت به بخش خصوصی اعتماد کنند و قسمتی از کارها را به بخش خصوصی بسپارند. نهایتا اینکه ما برای سال آینده چون به افزایش فروش فکر می نماییم باید یک چشم انداز بسیار ویژه ای برای افزایش سرمایه گذاری در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی بخصوص در صنایع پایین دستی زنجیره ارزش و همینطور در افزایش توان تولید نفت داشته باشیم که امیدوارم به این نکته هم توجه گردد و تسهیلات ویژه ای برای این مورد در نظر بگیرند.
در شرایطی که دولت در زمینه جابه جایی منابع مالی با مشکل مواجه می باشد بخش خصوصی واقعی می تواند راهگشا باشد و به غیر از بحث امکان لغو تحریم ها یا ادامه آن باید به بخش خصوصی اعتماد کند. در بودجه سال آینده سهمی برای بخش خصوصی مشخص نشده که دولت این بخش را مکلف کرده باشد، میزان ارزآوری اش را تعیین کند تا ذیل آن تسهیلاتی در نظر گرفته شود.



منبع:

1400/02/02
13:27:09
5.0 / ۵
1453
تگهای خبر: اقتصاد , تولید , سرمایه گذاری , مجوز
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد بخش خصوصی راهگشای بعد از تحریم
نظر شما در مورد بخش خصوصی راهگشای بعد از تحریم
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۵
برتریها bartariha
bartariha.ir - حقوق سایت برتریها محفوظ است

برتریها

معرفی برترینهای فناوری و وبسایتها