آمریكا همانند پادگان نظامی؛

تیراندازی های مرگبار در آمریکا 120 سلاح به ازای هر 100 آمریکایی

تیراندازی های مرگبار در آمریکا 120 سلاح به ازای هر 100 آمریکایی برتریها: شهروندان آمریکا با آنکه 4.4 درصد از مردم جهان را می سازند اما مالکیت 42 درصد از همه سلاح های غیرنظامی دنیا را در اختیار دارند؛ به عبارتی وجود 120 سلاح به ازای هر 100 آمریکایی، این کشور را به انبار مهمات تبدیل نموده تا مردم این کشور همیشه شاهد تیراندازی تعدادی از نقاط مختلف باشند.


از رخداد غم بار دبستان «راب» در جنوب ایالت تگزاس که در جریان آن به دنبال حمله مسلحانه «سالوادور راموس» ۱۸ ساله، ۲۱ نفر شامل ۱۹ کودک و ۲ معلم کشته شدند تنها چند روز می گذرد؛ رخدادی که از دهه ها پیش همیشه تکرار شده و به احتمال قوی باز هم تکرار می شود. نمونه های دیگر این نوع تیراندازی جمعی را می توان در حادثه های دبیرستان کلمباین (۱۹۹۹)، دانشگاه فناوری ویرجینیا (۲۰۰۷)، دبستان سندی هوک (۲۰۱۲)، دبیرستان پارکلند (۲۰۱۸) و... مشاهده کرد.



قانون آزادی حمل سلاح؛ محرک کشتار جمعی
از با اهمیت ترین دلیلهای «تیراندازی جمعی» (تیراندازی که در آن بیش از چهار نفر کشته شوند)، افزایش تکان دهنده اسلحه در کشور آمریکاست؛ سلاح هایی که بر پایه قانون این کشور بطور معمول افراد ۲۱ ساله می توانند بصورت قانونی خریداری و با خود حمل کنند.
برپایه گزارش روزنامه «نیویورک تایمز» با آنکه شهروندان آمریکا حدود ۴.۴ درصد از مردم جهان را شامل می شوند اما مالکیت ۴۲ درصد از تمام سلاح های غیرنظامی دنیا را در اختیار دارند.
به ازای هر ۱۰۰ آمریکایی ۱۲۰.۵ اسلحه وجود دارد در صورتیکه یمن خسته از جنگ با ازای هر ۱۰۰ نفر، ۵۳ اسلحه وجود دارد
همین طور بر پایه داده های خبرگزاری «آناتولی»، برای هر ۱۰۰ نفر آمریکایی حدود ۱۲۰ قبضه سلاح وجود دارد. این خبرگزاری با استناد به نظرسنجی «اسمال آرمز سروی» (SAS) مستقر در سوئیس، می نویسد ایالات متحده تنها کشوری در جهان است که شمار اسلحه های غیرنظامی آن از تعداد مردم این کشور بیشتر است.
در این گزارش تعداد اسلحه های در اختیار مردم آمریکا با مردم جنگ زده یمن مقایسه شده و نوشته است که به ازای هر ۱۰۰ آمریکایی ۱۲۰.۵ اسلحه وجود دارد در صورتیکه یمن خسته از جنگ به ازای هر ۱۰۰ نفر، ۵۳ اسلحه وجود دارد.



همچنین بر پایه ارزیابی «اسمال آرمز سروی»، آمریکایی ها ۳۹۳ میلیون از ۸۵۷ میلیون اسلحه غیرنظامی موجود در جهان را در اختیار دارند و این رقم معادل ۴۶ درصد از انبار اسلحه غیرنظامی جهانی است. در صورتیکه جمعیت ایالات متحده با ۴ درصد از جمعیت جهان را در برمی گیرد، خودکشی با سلاح گرم در این کشور بیش از ۴۴ درصد از خودکشی های انجام گرفته در جهان با سلاح گرم در سال ۲۰۱۹ بوده است.
۱۲ سال تیراندازی جمعی در آمریکا
ایالات متحده هر ساله شاهد ۱۹ مورد تیراندازی از این نوع است. کمترین و بیشترین موارد نیز به سالهای ۲۰۱۰ و ۲۰۱۴ برمی گردد که به ترتیب شاهد ۱۵ و ۲۴ مورد تیراندازی دسته جمعی بودیمایالات متحده هر ساله شاهد ۱۹ مورد تیراندازی از این نوع است. کمترین و بیشترین موارد نیز به سالهای ۲۰۱۰ و ۲۰۱۴ برمی گردد که به ترتیب شاهد ۱۵ و ۲۴ مورد تیراندازی دسته جمعی بودیم.
پایگاه «اوری تاون ریسرچ» در گزارشی با همکاری و بهره گیری از تحقیقات «صندوق پشتیبانی از ایمنی هر شهر برای اسلحه» گزارشی آماری دراین زمینه منتشر نموده و آورده است که از سال ۲۰۰۹ تا به امروز ۲۷۴ مورد تیراندازی در ایالات متحده انجام شده در جریان آن ۱۵۳۶ نفر کشته و ۹۸۳ نفر نیز مجروح شده اند.






این گزارش نوک پیکان بهتان را به سمت قوانین ناصحیح برخی ایالات نشانه می رود و تاکید می کند که ایالت هایی با قوانین ضعیف که شمار اسلحه در آن بالاست، میزان تیراندازی ها در آنها نیز بمراتب بیشتر از سایر ایالت ها است. از این منظر، آمریکا نسبت به دیگر کشورهای توسعه یافته افراد روانی، خشونت خانگی و نفرت پراکنی ایدئولوژیک را در خود جای نداده بلکه این وقایع ارتباط تنگاتگی با قانونگذاری دارد.
در این گزارش تیراندازی جمعی در حکم «نوک کوه یخ بحران خشونت با سلاح» قلمداد می شود برای اینکه بیش از ۹۹ درصد از مرگ ها ناشی از تیراندازی های غیردسته جمعی است که افراد جامعه هدف گرفته می شوند. بدین سبب به سبب شمار بالای قربانیان در تیراندازی های گروهی و پوشش گسترده رسانه ای، این قبیل کشتار موجی از انزجار در جامعه به راه می اندازد. نمودار ذیل شمار قربانیان تیراندازی دسته جمعی را از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۲۱ یعنی طی ۱۲ سال قبل را نشان می دهد؛



کودکان هراسان و خانه ای که دیگر امن نیست
در میان سالهای ۲۰۰۹ تا ۲۰۲۰ که ۲۴۰ مورد تیراندازی دسته جمعی به قوع پیوست ۱۳۶۳ نفر کشته و ۹۴۷ نفر زخمی شدند بطوریکه سالانه شاهد ۲۰ مورد تیراندازی از این نوع در ایالات متحده هستیم. در این میان دست کم ۳۶۲ کودک و نوجوان بین قربانیان به چشم می خورد. ضمن این که ۲۱ افسری مجری قانون کشته و ۳۵ نفر نیز در این بازه زمانی زخمی شدند.
در بین سالهای ۲۰۰۹ تا ۲۰۲۰ که ۲۴۰ مورد تیراندازی دسته جمعی به قوع پیوست ۱۳۶۳ نفر کشته و ۹۴۷ نفر زخمی شدند
در حالی که طبق تصورات عموم، انتظار می رود تیراندازی های دسته جمعی در یک محیط عمومی همچون مدرسه اتفاق بیافتد؛ موضوعی که بطور معمول بیشتر مورد توجه و پوشش رسانه ای قرار می گیرد اما عکس آن صادق است و بیشتر آنها در خانه های شخصی مردم رخ می دهد.
در سالهای ۲۰۰۹ تا ۲۰۲۰، حدود ۶۱ درصد از تیراندازی های گروهی بطور کامل در خانه ها اتفاق افتاده و فقط ۹ درصد دیگر قسمتی از رخداد در منزل و بخشی در محیط بیرون به وقوع پیوسته است. این در حالیست که در این بازه زمانی، ۳۰ درصد از کشتار جمعی در محیط ها و فضاهای عمومی همچون مدارس و مرکز خرید رخ داده بود.



«اِن.آر. اِی»؛ لابی قدرتمند سلاح که متوقف نمی شود
«اِن.آر. اِی» (NRA) یعنی همان لابی قدرتمند سلاح با نام «انجمن ملی سلاح» آمریکا است که با پنج میلیون عضو، صدها میلیون دلار برای پشتیبانی از نامزدهای جمهوری خواه هزینه کرده است؛ لابی پرنفوذ و قدرتمندی که به رغم اعتراضات و مخالفت های مردم و برخی دولتمردان آمریکا، همچنان پر سرعت به مسیر خود ادامه می دهد.




آزادی عمل این انجمن ملی سلاح به حدی است که حتی چند روز بعد از کشتار تگزاس نشست سالانه خودرا در شهر هاستون برگزار کرد. این انجمن ضمن رد پیشنهاد کنترل سلاح در این کشور، حمل اسلحه را یک حق انسانی اولیه عنوان نمود.
«وین لاپیر» رییس این انجمن اظهار داشت: تیراندازی مرگبار هفته گذشته در یک مدرسه ابتدایی در تگزاس نباید موجب تغییر در مخالفت بلندمدت این انجمن با هرگونه قانون کنترل سلاح شود.
وی اضافه کرد: محدود کردن این حقوق انسانی و اولیه و نیز محدود کردن آمریکایی ها برای صیانت از خودشان، راهکار این مشکل نیست. ما باید امنیت مدارس را ارتقا، سیستم قضایی جنایی را تغییر و سیستم سلامت روانی لطمه دیده کشور را اصلاح نماییم تا بتوانیم با تیراندازی های مرگبار در آینده مقابله نماییم. ما باید مدارس، بانک ها، استادیوم ها و ساختمان های دولتی را محافظت نماییم و یک برنامه امنیتی گسترده برای آنها درنظر بگیریم.
«رادیو ملی آمریکا» (ان پی آر) نیز بخش هایی از سخنرانی ترامپ را در این جلسه سالانه انعکاس داد که اظهار داشته بود: باید حصار بیرونی قوی، ردیاب های فلزی و استفاده از تکنولوژی جدید وجود داشته باشد تا اطمینان حاصل شود که هیچ فرد بدون مجوز نمی تواند با سلاح وارد مدرسه شود.
لازم به یادآوری است که انجمن ملی اسلحه آمریکا با نفوذ زیاد و اعضای پرشمار خود وزنه ای سنگین در رقابت های انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده بشمار می رود و در راه یافتن ترامپ به کاخ سفید در ژانویه ۲۰۱۷ نقش موثری داشت.
از سال ۱۹۹۸ تا ۲۰۲۰، گروههای حامی اسلحه ۱۷۱.۹ میلیون دلار برای لابی کردن با هدف تاثیر مستقیم بر قوانین پرداخت کرده اند و انجمن ملی سلاح آمریکا فقط از سال ۱۹۹۸ مبلغ ۶۳.۸۵۷.۵۶۴ دلار دراین زمینه پرداخت کرده است
تارنمای شبکه «الجزیره» با استناد به گزارش «اوپن سکرتز» یک سازمان غیرانتفاعی که دخل و خرج ها را در سیاست ایالات متحده ردیابی می کند، نوشت که از سال ۱۹۹۸ تا ۲۰۲۰، گروههای حامی اسلحه ۱۷۱.۹ میلیون دلار برای لابی کردن با هدف تاثیر مستقیم بر قوانین پرداخت کرده اند و «ان.آر. ای» به تنهایی از سال ۱۹۹۸ مبلغ ۶۳.۸۵۷.۵۶۴ دلار دراین زمینه پرداخت کرده است.
همچنین بر اساس این گزارش، گروههای حامی اسلحه در یک بازه زمانی ۱۰ ساله از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۰ مبلغ هنگفتی ۱۵۵.۱ میلیون دلار را برای به اصطلاح مخارج خارجی پرداخت کرده اند که «ان.آر. ای» از سال ۲۰۰۰ بیش از ۱۴۰ میلیون دلار در چنین مواردی هزینه کرده است. این مبلغ شامل تمام هزینه هایی است که خرج پشتیبانی از یک نامزد انتخاباتی می شود بدون آنکه بطور مستقیم با وی هماهنگی صورت گیرد.
چشم اندازی که تاریک است
جدا از قانون حمل سلاح و شمار بالای اسلحه در آمریکا، موضوعات دیگری نیز وجود دارند که جامعه آمریکا را به سمت خشونت و کشتار سوق می دهند که سرگرمی های خشونت بار، فیلم های اکشن هالیوود، بازی های ویدئویی خشن، فرهنگ فردگرا، رویای آمریکایی، تبلیغ استثناگرایی و خودشیفتگی از آن جمله هستند.
در ارتباط با لابی های قدیمی و پرنفوذ همچون انجمن ملی سلاح، کشتار جمعی در دبستان تگزاس حتی موجب نشد که این انجمن در نشست سالانه، تغییر جدی در قوانین خود اعمال نماید. بااینکه شخصیت های دینی سرشناسی همچون «پاپ فرانسیس» رهبر کاتولیک های جهان بعد از تیراندازی در تگزاس خواهان اقدام در مورد اسلحه شد اما این قبیل موضع گیری ها به ایجاد تحول در قوانین آمریکا منجر نمی گردد.
بنابراین در آمریکا راه حل موثر آنست که قانون گذاران و سیاستمداران این کشور مجدانه در صدد تغییر قوانین برایند. قانون گذاران باید قوانینی را در حوزه بررسی پیشینه همه فروش سلاح گرم، حذف موقت سلاح گرم از دست سواستفاده کنندگان داخلی، محدودیت در خرید، تملک سلاح های جنگی و رگبار تصویب کنند. در غیر این صورت جامعه برای شهروندان و مدارس برای کودکان این کشور امن نخواهد بود.


https: //www.nytimes.com/۲۰۱۷/۱۱/۰۷/world/americas/mass-shootings-us-international.html

https: //everytownresearch.org/maps/mass-shootings-in-america/

https: //www.aa.com.tr/en/americas/us-armed-to-the-teeth-more-guns-than-civilians/۲۵۹۸۲۳۹

https: //www.npr.org/۲۰۲۲/۰۵/۲۸/۱۱۰۱۹۲۱۳۳۹/the-nras-annual-meeting-is-underway-with-only-minor-changes

https: //www.aljazeera.com/news/۲۰۲۲/۵/۲۵/what-is-the-united-states-gun-lobby-and-how-powerful-is-it

https: //www.axios.com/۲۰۲۲/۰۵/۲۵/texas-shooting-pope-francis



منبع:

1401/03/10
21:09:57
5.0 / ۵
803
تگهای خبر: تكنولوژی , خرید , دانش , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد تیراندازی های مرگبار در آمریکا 120 سلاح به ازای هر 100 آمریکایی
نظر شما در مورد تیراندازی های مرگبار در آمریکا 120 سلاح به ازای هر 100 آمریکایی
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۴
برتریها bartariha
bartariha.ir - حقوق سایت برتریها محفوظ است

برتریها

معرفی برترینهای فناوری و وبسایتها