توئیتر اسیر روایت های متفاوت از امنیت ملی

توئیتر اسیر روایت های متفاوت از امنیت ملی برتریها: تهران- ؛من هم از توئیتر استفاده می كنم این شبكه اجتماعی ابزار مناسبی برای دیپلماسی عمومی، برقراری ارتباط با مردم دنیا و اظهارنظر درباره موضوعات مختلف است. واقعیت این است كه فیلترینگ توئیتر به خاطر مسائل اخلاقی و فرهنگی نبوده بلكه مربوط به حوزه امنیت ملی است؛


به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا، این جمله را «محمد جواد آذری جهرمی » می گوید یكی از 13 عضو ' كارگروه تعیین' كمیته مصادیق محتوای مجرمانه. هیاتی كه مسئولیت تصمیم گیری در مورد فیلتر و رفع فیلتر وب گاه ها را بر عهده دارد.
این كارگروه سال 88 به دنبال تصویب قانون جرایم كامپیوتری در مجلس تاسیس شد و زیر نظر حجت الاسلام «محمد جعفر منتظری » دادستان كل كشور بعنوان رییس این كارگروه فعالیت می كند.

12 عضو دیگر این كارگروه به این شرح هستند:
1. رییس سازمان صدا و سیما 2. وزیر اطلاعات 3. وزیر دادگستری 4. وزیر ارتباطات 5. وزیر فرهنگ و 6. وزیر علوم 7. وزیر آموزش و پرورش8. فرمانده نیروی انتظامی 9. رییس سازمان تبلیغات اسلامی 10. نماینده دبیرخانه شورایعالی انقلاب فرهنگی 11. یك نفر خبره در فناوری اطلاعات و ارتباطات به انتخاب كمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی و 12. یك نفر از نمایندگان عضو كمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی به انتخاب این كمیسیون و با تأیید همین مجلس.
اواخر اردیبهشت ماه امسال بود 6 وزیر و دو نماینده مجلس عضو این كارگروه طی نامه ای به حجه الاسلام منتظری دادستان كل كشور و رییس كمیته تعیین مصادیق مجرمانه خواستار تشكیل جلسه این كمیته و رفع فیلتر از توئیتر شدند.
جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، بطحایی وزیر آموزش و پرورش، علوی وزیر اطلاعات، آوایی وزیر دادگستری، غلامی وزیر علوم، صالحی وزیر ارشاد، رمضانعلی سبحانی عضو حزب اعتدال و توسعه و رئیس كمیته مخابرات مجلس و محمد كاظمی نماینده مردم ملایر و عضو حزب اعتماد ملی این نامه را امضا كردند.
آنها با اشاره به دلایل منطقی و مستند برای رفع فیلتر از این شبكه اجتماعی ذكر كرده بودند كه جوانان و فعالان رسانه ای كشور با استفاده از توئیتر می توانند تاثیر بسیار قوی تری در فضای رسانه ای جهانی داشته باشند.

واكنش حجه الاسلام منتظری اما اصرار بر ادامه فیلترینگ بود:
توییتر به باعث دستور قضایی فیلتر شده و مادامی كه شرایط توئیتر مثل گذشته باشد، دستور قضایی به استقامت خود باقی است.
وزیر ارتباطات این طور پاسخ داد: كارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه در سال 88 توییتر را فیلتر و آن را به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ابلاغ كرده است. ازاین رو كارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه در صورت تشكیل جلسه می تواند مسئله رفع فیلتر توییتر را بررسی كند.
پاسخ دادستان كل كشور اما گلایه آمیز بود: یكسال است وزرای عضو كارگروه را به جلسه دعوت می نماییم اما نمی آمدند. بنابراین مبحث رفع فیلترینگ این دو سامانه (توییتر و یوتویوپ) هم در نوبت قرار می گیرد و پس از رسیدگی به امورات یك سال قبل كه با نیامدن وزرا حل و فصل نشد، به این دو سامانه هم می پردازیم.'
آذری جهرمی اما رفع فیلتر توئیتر را در حوزه این كارگروه دانست: در سال 96 بازجو شهرستان مشهد، تنها یك گزارش به دادستان تهران ارسال كرده كه در آن گفته شده بعضی از موارد توییتر هنوز در دسترس می باشد و باید مسدود شوند. بازجو مشهد صلاحیت محلی دارد و اظهار نظر وی در حیطه شهر مشهد می تواند باشد.
مطابق آیین نامه جلسات كمیته تعیین مصادیق مجرمانه هر دوهفته یكبار باید برگزار گردد و در صورت تشكیل، شانس با طرفداران آزاد سازی این شبكه اجتماعی خواهد بود. البته موازنه در این جلسات به نفع دولت می باشد. 8 نفری كه درباره استفاده از ظرفیت توییتر نامه نوشتند و 5 نفر دیگری كه احیانا بر ادامه فیلترینگ آن اصرار دارند.

«رمضانعلی سبحانی» عضو این كمیته در پاسخ به سوال گروه تحلیل خبر ایرنا كه با گذشت بیش از 3 هفته از نوشتن نامه به رییس كارگروه آیا جلسه ای برگزار شود، می گوید: نه. هنوز جلسه ای نداشته ایم. دبیر این جلسات یعنی دادستان محترم كشور باید اعضا را برای تشكیل جلسه دعوت كند كه طی دو ماهه اخیر دعوتی از جانب ایشان صورت نگرفته است.البته قبلا هم دعوت هایی صورت گرفت اما تعداد حضار به حد نصاب نرسید و جلسه برگزار نشد.
او همینطور به این سوال كه آیا 8 عضو نزدیك به جریان اعتدال و اصلاحات خواستار رفع فیلتر توئیتر هستند این طور پاسخ می دهد: البته نامه درخواست تشكیل جلسه ای برای بررسی مبحث رفع فیلتر توئیتر است تا در آن جلسه از زوایای مختلف به آن پرداخته شود ولی ما نگفته ایم كه توئیتر باید رفع فیلتر شود.
كاظمی دیگر نماینده مجلس عضو این كمیته اما از رفع فیلترینگ تلگرام دفاع می كند: نمونه ای از تاثیرات توییتر را می توان در پیام مقام معظم رهبری با استفاده از توییتر به جوانان اروپایی عنوان نمود كه بسیار از آن استقبال شد. اكنون هم خیلی از مقامات و شخصیت های نظام از توییتر استفاده می كنند؛ بنابراین لازم است این امكان خوب برای همه جوانان و مردم فراهم گردد تا شاید بتوان حتی در اندازه محدودیت فیلتر تلگرام حل شود.
«مجتبی ذوالنور »نماینده مردم قم و عضو جبهه پایداری هم دوماه پیش ضمن مغایرت تلگرام با منافع ملی از آزادی توئیتر سخن اظهار داشته بود: توییتر حساب و كتاب و مشخصات دارد. من كه حساب توییتر داشته باشم، شناسنامه دارم و می توانم مسئولیت بپذیرم، ولی گروه ها در فضای مجازی این گونه نیستند. هر كمكی از دست من بربیاید برای رفع فیلتر توییتر انجام خواهم داد، ولی تا وقتی رفع فیلتر نشده از آن استفاده نخواهم كرد چون به قانون كشور پایبندم. با وزیر ارتباطات در این باره صحبت كرده ام و گر نیاز باشد با قوه قضائیه و شورای عالی امنیت ملی و هرجا لازم باشد رایزنی خواهم كرد؛ چون به این مورد معتقدم و پیگیری می كنم'
دوماه از حرف های ذوالنور و بیشتر سه هفته از نامه 8 نفر از اعضای كمیته تعیین مصادیق مجرمانه به وزیر دادگستری گذشته اما ظاهرا در هنوز بر پاشنه فیلتر تویئتر می چرخد و نه از برگزاری جلسه خبری شده است نه از پیگیری های نماینده عضو جبهه پایداری كه تشكلش چندان میانه ای با آزادی رسانه ها ندارد.
پژوهشم ** 3081**1601**


1397/03/26
11:21:07
5.0 / ۵
4669
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد توئیتر اسیر روایت های متفاوت از امنیت ملی
نظر شما در مورد توئیتر اسیر روایت های متفاوت از امنیت ملی
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳
برتریها bartariha
bartariha.ir - حقوق سایت برتریها محفوظ است

برتریها

معرفی برترینهای فناوری و وبسایتها