به گزارش روز سه شنبه گروه اخبار علمی ایرنا از مدیكال ساینس، معمولا بخشی از نور تابیده شده به سطح شیشه بازتاب می یابد و این امر شیشه را قابل رؤیت می كند. اما این بازتابش بخصوص در زمان مشاهده تلویزیون یا استفاده از كامپیوتر در محیط باز تا حدی آزاردهنده است.
شاخص انعكاس نور، میزان خمیدگی پرتوهای نور در هنگام عبور از ماده ای به ماده دیگر است. هنگامی كه نور از روی سطحی بازتاب می یابد، شاخص انعكاس آن تغییر می كند. اكنون محققان با استفاده از ساختارهایی در مقیاس نانو توانسته اند شاخص انعكاس شیشه را به گونه ای تغییر دهند كه بازتاب نور را به حداقل برساند. در این شیوه به جای پوشاندن سطح شیشه با لایه هایی از مواد ضدبازتاب، ساختار شیشه در مقیاس نانو به گونه ای دستخوش تغییر می گردد كه تقریبا انعكاس نور توسط آن از بین می رود.
در آزمایشات انجام گرفته مشخص شده است كه این نانو ساختارها میزان انعكاس نور از سطح شیشه را بدون تولید تغییر در میزان نور عبوری از آن كاهش می دهند. همینطور در این بررسی ها مشخص شد میزان بازدهی سلول های خورشیدی كه توسط شیشه های دارای نانوساختارها محافظت می شوند در مقایسه با سلول های خورشیدی كه توسط شیشه های عادی محافظت می شوند، بالاتر است.
محققان گزارش كامل این تحقیقات را در نشریه Applied Physics Letters منتشر كردند.