پژوهشگر علوم سیاسی در گفت وگو با برتریها:

رویكرد متفاوت رهبر انقلاب در قبال اهانت در فرانسه، درس های مهمی داشت

رویكرد متفاوت رهبر انقلاب در قبال اهانت در فرانسه، درس های مهمی داشت یك پژوهشگر علوم سیاسی رویكرد رهبر معظم انقلاب در واكنش به موضع رئیس جمهور فرانسه درباره كاریكاتورهای موهن را اقدامی موثر و دارای دلالت های مهم خواند و اظهار داشت: بردن مبحث به سطح فرهنگی و حوزه گفتگو و دخالت ندادن مبحث در روابط دیپلماتیك، همچون این دلالت ها است.



مجید مرادی در واکنش به توییت منتشرشده در حساب کاربری فرانسوی منتسب به حضرت آیت الله خامنه ای در این شبکه، در گفتگو با خبرنگار ایرنا اظهار نمود: پس از انتشار مجدد کاریکاتورهای موهن در فرانسه و دفاع مکرون از این اقدام، بسیاری منتظر موضع رسمی ایران بودند. ترکیه، کویت و برخی کشورهای عربی از حمله لفظی تا تحریم کالاهای فرانسوی را انجام دادند و در بعضی کشورهای عربی تنها یک نوع پنیر خاص فرانسوی را تحریم کردند.

وی اضافه کرد: البته فرانسویها که انتشار کاریکاتور موهن را نشانه آزادی بیان دانسته و مدعی حقوق مداری و رواداری هستند، جریحه دار کردن احساسات یک میلیارد مسلمان را نماد آزادی بیان دانستند، اما اطلاعیه ۵۰ تعاونی خواروبار در کویت را که اعلام نمودند ما کالای فرانسوی نمی خواهیم و آنها را از قفسه هایشان جمع کردند، تحمل نکردند و وزارت خارجه فرانسه اعلام نمود کسی حق ندارد اطلاعیه ای بدهد که کالاهای ما را نخرند.

مرادی با بیان این که که این اقدامات، شوک روانی و تبلیغاتی ایجاد و تناقض فرانسویها را آشکار کرد، در عین حال به نقد این روشها پرداخت و اظهار داشت: من این رویکردها را کامل و دقیق نمی دانم و اظهارات تند در واکنش به سخنان سخیف مکرون را هم دارای کارآمدی نمی دانم. بعنوان نمونه مجازات یک شرکت خصوصی تولیدکننده پنیر که نقش و ربطی در توهین به مقدسات هم نداشته، مشخص نیست عادلانه باشد.

کشاندن بحث به دایره گفتگو، دقیق و ماهرانه است

این دانش آموخته علوم سیاسی در ادامه اظهار داشت: اما شیوه رهبر انقلاب کاری متمدنانه با رهیافت فرهنگی بود که تناقض رفتار دولت فرانسه را با مخاطب قراردادن ملت این کشور و به خصوص جوانان آن مورد سوال قرار داد تا آنها به طرح این پرسش بپردازند که چرا اهانت به پیامبر اکرم نه تنها آزادی بیان شمرده شده، بلکه نماد جمهوری فرانسه است، اما تردید در هولوکاست جرم شمرده شده و زندان به دنبال دارد.



به گفته مرادی، روشی که رهبری در این مورد در پیش گرفتند، روش و سبکی متفاوت در مواجهه با این گونه چالشها بود که این سطح از دقت و درایت را در دیگران کمتر مشاهده کردیم. پیامی که رهبری دادند، مخاطبش جوانان فرانسه هستند، نه جوانان مسلمان و همین مخاطب قرار دادن افکار عمومی فرانسه اقدامی دقیق و دارای اهمیت است. طبعا اسلام شیعی نباید دنباله رو برخی گروه های افراطی باشند. چون که افرادی که در فرانسه آدم کشتند، از همانهایی هستند که در سوریه و عراق و عتبات مقدس آن کشتار کردند و کسانی هستند که در کوچکترین اختلافات بدترین مجازات یعنی قتل را دنبال می کنند. همینها بودند که صدها جوان شیعه و سنی را در موصل سر بریدند، چون به ارتش عراق پیوسته بودند.

وی افزود: گرچه اقدام تحریک آمیز معلم فرانسوی محکوم است، اما کاری که دیگران مثل یک چچنی انجام دادند را که ما نباید به گردن بگیریم و فایده ای هم ندارد. اما این روش جدید که افکار عمومی و جوانان فرانسه، دولت خودشان را به چالش بکشند، نافذتر و موثرتر است و برد بیشتری دارد. کشاندن این بحث به دایره گفت و گو کار دقیق و ماهرانه ای است که در ادبیات دینی هم سابقه دارد و رسول خدا(ص) هم بدون آن که خویش را پیشاپیش برحق اعلام نماید، حاضر به گفت‎وگو با مشرکان می شود. حل این موضوعات حتی مقدسات در چارچوب گفت و گو از مصادیق «جادلهم باللتی هی احسن» است که مورد تاکید قرآن است. خوشبختانه در این دوره ابزارهایی که در اختیار است، کار را آسانتر کرده و مثلا می توان یکجا با میلیونها جوان فرانسوی با زبان خودشان ارتباط گرفت و اهل علم ما در گذشته آنها را در اختیار نداشتند.

همیشه تندترین موضع، حکیمانه ترین موضع نیست

این مدرس دانشگاه درمورد انتقاد روزهای اخیر برخی رسانه ها که با شعار انقلابیگری دولت را به سکوت دربرابر رئیس جمهور فرانسه متهم کرده و دلیل آنرا بیم مقامات دولتی از مکدر ساختن خاطر اروپایی ها می دانستند، اظهار داشت: همیشه تندترین و صریح ترین موضع، حکیمانه ترین موضع نیست. ما باید مصالح و مفاسد مختلف اطراف یک اقدام را در نظر بگیریم. حتی اگر ما تحت تحریم هم نبودیم، باید می دیدیم کدام روش موثرتر است و روشن کردن افکار بهتر است یا اقدامی که آن مبارز چچنی اتخاذ نمود. این ربطی به فشارهای موجود و تحریم ها ندارد. رفتار دولت در این مورد حکیمانه بود و توییت رهبری که روز گذشته منتشر گردید هم کاراتر از روشهای دیگر بود و فکر می کنم این شیوه بهتر به نتیجه می رسد.

وی در واکنش به برخی که موضع تند اردوغان در مقابل مکرون و حملات لفظی او را الگوی خوبی برای مسؤلان جمهوری اسلامی می خوانند، تصریح کرد: به نظرم اینگونه صف آرایی ها برای اسلام و مسلمانان مفید نیست و بعلاوه اسلام شیعی و ایرانی باید موضع خودش را داشته باشد و رونوشت برداری از اقدامات دیگران در شان ما نیست.

مرادی در انتها در بیان روشهای موثر پیشگیری از اهانت اظهار داشت: در حقوق بین الملل جدید بسیاری موارد وارد شده و به نظر می آید یکی از آنها می تواند منع حقوقی اهانت به مقدسات ادیان و ملل باشد. به نظرم مسلمانان و پیروان سایر ادیان باید با یک کار جمعی این مورد را تبدیل به یک قانون و رویه اجبار آور در مجامع بین المللی کرده و شبیه دیگر اصول بین المللی و جهانی نقض آنرا جرم انگاری کرده و دولتها را به آن ملزم کنند.


1399/08/09
15:25:09
5.0 / ۵
1389
تگهای خبر: پژوهش , تولید , دانش , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد رویكرد متفاوت رهبر انقلاب در قبال اهانت در فرانسه، درس های مهمی داشت
نظر شما در مورد رویكرد متفاوت رهبر انقلاب در قبال اهانت در فرانسه، درس های مهمی داشت
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
برتریها bartariha
bartariha.ir - حقوق سایت برتریها محفوظ است

برتریها

معرفی برترینهای فناوری و وبسایتها