انتخابات ۱۴۰۰ و الزامات مشاركت حداكثری

عنابستانی: صداقت با مردم موجب رشد مشاركت انتخاباتی است

عنابستانی: صداقت با مردم موجب رشد مشاركت انتخاباتی است «علی اصغر عنابستانی» نماینده اصولگرای مجلس یازدهم در مورد ضرورت های افزایش مشارکت انتخاباتی مردم، اظهار داشت: رفتار صادقانه مسئولان با مردم و کارآمدی نهادهای مختلف کشور، اصلی ترین عامل افزایش مشارکت در انتخابات است.


زمان زیادی به انتخابات سرنوشت ساز خرداد سال آینده باقی نمانده است. فضای انتخاباتی هم در میان احزاب سیاسی در حال داغ تر شدن است. اما مهم تر از فعالیت فعالان عرصه سیاست و احزاب سیاسی، مسئله رویکرد مردم به انتخابات ریاست جمهوری دوره سیزدهم است که در کانون توجهات قرار گرفته است. آیا مردم همان رفتار انتخابات مجلس یازدهم را تکرارخواهند کرد یا به راهی خواهند رفت که در بیشتر انتخابات گذشته رفته و مشارکت گسترده خواهند داشت؟ این ها سوالاتی است که در فضای سیاسی و رسانه ای کشور مطرح است. البته تاکید رهبری بر مشارکت حداکثری مردم موجب افزایش امید در میان نخبگان شده در خصوص این که پس از این تاکیدات، نهادهای مختلف بستر حضور مردم در انتخابات را آماده خواهند کرد و انتخابات با حضور پرشور مردم برگزار می شود.

در ضرورت مشارکت سیاسی مردم در نظام جمهوری اسلامی تردیدی وجود ندارد

«علی اصغر عنابستانی» نماینده مردم سبزوار در مجلس یازدهم در مورد ضرورت مشارکت مردم در انتخابات ریاست جمهوری به پژوهشگر ایرنا اظهار داشت: در اصل این نکته که نظام باید برمبنای نگاه و رای مردم عمل کند تردیدی نیست و همه جریان ها و گروه ها باید معتقد و عامل به این نکته باشند. اصولا نظام جمهوری اسلامی برمبنای نظر مردم، مشارکت مردم و دخالت مردم در سرنوشت خود، شکل گرفته است. و اصولا مردم حرف اول و آخر را در ساختار نظام جمهوری اسلامی در شکل گیری و ادامه کار این نظام می زنند. بدین سبب سازوکارها به نحوی باید تمهید شود که مردم احساس کنند می تواند در تصمیم گیری ها و مسائل مهم کشور اثرگذار باشند.

اصلی ترین مولفه حضور مردم در انتخابات، اعتماد به نهادهای مختلف کشور است
عنابستانی با تشریح الزامات مشارکت حداکثری، افزود: اما اینکه چه شرایطی باید وجود داشته باشد تا مردم در صحنه هایی مثل انتخابات مشارکت کنند نیازمند بحث مفصل تری است و دراین زمینه چند نکته وجود دارد. بحث اول عملکرد مسئولان است. مردم باید به ساختارهای نهادی نظام اعتماد داشته باشند و اعتماد مردم به ساختارهای نهادی نظام موجب می شود که آنها برای شکل گیری این ساختارها مشارکت کنند و حضور داشته باشند. قاعدتا اگر عملکرد ما در عرصه های مختلف، عملکردی به سمت و جهت کارگشایی از مردم و کارآمدی نظام باشد یعنی مردم از ما کارآمدی و حل مشکلات روزمره خودرا بینید و از ما حرکت به سمت توسعه متناسب و متوازن را ببینید آن وقت به ساختارهای نهادی اعتماد پیدا می کنند و در انتخابات مشارکت می کنند.

این نماینده اصولگرای مجلس اضافه کرد: بحث بعدی در حوزه اعتماد به ساختارهای نهادی نظام، مسئله عدم وجود فساد و صداقت در عملکرد و رفتار مسئولان است. مردم از مسئولان خود توقع دارند صداقت ببینند. یعنی بین عملکرد و گفتار آنها یک رابطه منطقی و معقول وجود داشته باشند و مردم احساس دوگانگی نکنند. در این صورت به نظام و ساختارهای آن اعتماد می کنند. وقتی این اعتماد شکل گرفت مردم در تشکیل این نهادها که بوسیله انتخابات است مشارکت می کنند.

عنابستانی اظهار داشت: یعنی اصل مسئله در موضوع مشارکت به نظر من جلب اعتماد مردم به ساختارهای نهادی نظام است. فرقی هم بین نهادهای مختلف نیست و همه نهادها شامل این گزاره می شوند. هر ساختار که در جمهوری اسلامی با نظر و رای مردم شکل می گیرد اگر مردم به این ساختارها و عملکرد مسئولان آنها اعتماد کنند و صداقت ببینند حتما مشارکت افزایش می یابد.

وی با اعلان اینکه اعتماد مردم نکته مهمی است که معمولا با سیاسی دیدنِ مسئله مشارکت انتخاباتی مورد توجه قرار نمی گیرد، افزود: چون ما معمولا مشارکت ها را سیاسی تفسیر می نماییم و در ساختارها و بحث های سیاسی این مسئله را مطرح می نماییم. به مسئله اعتماد نمی پردازیم. برخی ها دلیل مشارکت را حضور یا عدم حضور فلان شخص یا حزب بیان می کنند که به نظر من درست نیست.

این نماینده مجلس گفت: به نظر من اگر یک نگاه جامعه شناسانه به رفتار مردم داشته باشیم متوجه می شویم که بیش از آن که نگاه مردم به مشارکت، سیاسی باشد یک نگاه اقتصادی و اجتماعی است. یک نگاه معطوف به زندگی و مشکلاتی است که دارند. اگر مردم ببینید که ساختارهای حاکمیتی توانسته اند قسمتی از مسائل آنها را حل کنند حتما مشارکت می کنند.

شورای نگهبان امکان حضور همه سلائق را فراهم کند
وی سپس به ضرورت حضور دیدگاه های مختلف در انتخابات پرداخت و اظهار داشت: نکته دوم در زمینه مشارکت بحث حضور سلائق مختلف است. بالاخره سلائق مختلف و صداهای مختلف در کشور وجود داره و ما باید در ساختارهای انتخاباتی تدبیری نماییم که صداهای مختلف در عرصه انتخابات که چارچوب نظام را قبول دارند حضور پیدا کنند. حضور سلائق مختلف به افزایش مشارکت و رقابتی شدن انتخابات کمک می نماید. چونکه موجب حضور همه اقشار در انتخابات می شود.

وی اضافه کرد: البته من اهمیت حضور سلائق مختلف را از موضوع اعتماد بیشتر نمی دانم. من اصل اعتماد مردم به ساختارهای عملکردی نظام را مهم تر می دانم. اما باید نگاهی در پیش گرفته شود که سلائق مختلف بتوانند در انتخابات صدا داشته باشند.


1399/12/05
19:05:17
0.0 / ۵
988
تگهای خبر: اقتصاد , پژوهش
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد عنابستانی: صداقت با مردم موجب رشد مشاركت انتخاباتی است
نظر شما در مورد عنابستانی: صداقت با مردم موجب رشد مشاركت انتخاباتی است
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۵
برتریها bartariha
bartariha.ir - حقوق سایت برتریها محفوظ است

برتریها

معرفی برترینهای فناوری و وبسایتها