درخواست دولت چین برای انحلال امپراطوری علی بابا

درخواست دولت چین برای انحلال امپراطوری علی بابا دولت چین به علت نگرانیهای فزاینده از نفوذ روز افزون گروه علی بابا بر افکار عمومی، از این غول فناوری خواسته است داراییهای رسانه ای خود همچون ساوت چاینا مورنینگ پست را به فروش رساند.



به گزارش برتریها به نقل از ایسنا، بلومبرگ به نقل از یک منبع مطلع نوشت: مقامات چین در سلسله دیدارهایی که سال قبل داشتند، نسبت به داراییهای رسانه ای علی بابا اظهار بدگمانی کرده بودند. مقامات دولتی بخصوص نسبت به نفوذ این شرکت در رسانه اجتماعی در چین و نقشی که در یک رسوایی آنلاین داشته است، ناراضی هستند.

جک ما، یکی از موسسان گروه علی بابا سال قبل مغضوب دولت چین واقع شد و در نتیجه گروه آنت که زیرمجموعه مالی گروه علی بابا بود، زیر ذره بین رفت. روزنامه وال استریت ژورنال پیش تر گزارش کرده بود که دولت چین از علی بابا خواسته است داراییهای رسانه ای خویش را واگذار کند.

جک ما و علی بابا طی سال های اخیر بی سر و صدا به مجموعه داراییهای خود اضافه کرده و روزنامه ها، شرکتهای تولید تلویزیونی، رسانه اجتماعی و شرکتهای تبلیغاتی را خریداری نموده اند. علی بابا در سرویس ویبو که مشابه توییتر است و یوکو که یکی از بزرگترین سرویسهای پخش چین است، سهم قابل توجهی دارد. همینطور در منابع خبری آنلاین و چاپی همچون روزنامه انگلیسی زبان SCMP در هنگ کنگ سهم دارد.

بحث درباره فروش این روزنامه سال قبل شروع شد. در حالیکه هنوز خریدار مشخصی وجود ندارد اما انتظار می رود خریدار آن یک نهاد چینی باشد.

پیش از این بلومبرگ در فوریه گزارش کرده بود که دولت چین بعد از یک رسوایی که جیانگ فان، یکی از جوانترین شرکای شرکت علی بابا در آن نقش داشت، از داراییهای رسانه ای علی بابا احساس خطر کرد. پستهای در ارتباط با این رسوایی از رسانه اجتماعی همچون ویبو حذف شدند و این امر عصبانیت مقامات دولتی را برانگیخت.

دیده بان اینترنت چین این سایت میکرووبلاگ نویسی را به علت مداخله در انتشار نظرات عمومی جریمه کرد. این رسوایی و سرعت حذف پستهای در ارتباط با آن مقامات دولتی را که این اتفاق را عبور از یک خط قرمز می دانستند، برآشفته کرد.

روزنامه وال استریت ژورنال به نقل از منابع آگاه نوشت: رگولاتورهای چینی بعد از بازنگری داراییهای گروه علی بابا، از گستردگی داراییهای رسانه ای این گروه هلدینگ شوکه شده و خواهان عرضه برنامه جامعی از جانب گروه علی بابا در جهت کاهش این داراییها شدند.

در پی انتشار این خبر، ارزش سهام ویبو در معاملات آمریکا ۲.۴ درصد کاهش داشت و ارزش سهام علی بابا در هنگ کنگ تغییر چندانی نداشت.

نفوذ گسترده سرویسهای رسانه اجتماعی مورد حمایت علی بابا نگرانیهای دولت نسبت به افزایش قدرت نفوذ علی بابا بر افکار عمومی را برانگیخته و چالشهای جدی برای حزب کمونیست چین و دستگاه تبلیغاتی قدرتمندش بوجود آورده است.

بر اساس گزارش بلومبرگ، جک ما در چین بعنوان یکی از کارآفرینان موفق شناخته می شود اما اقبالش از زمانی که ضد رویکرد رگولاتور چین در بخش مالی صحبت کرده، رو به افول گذاشته است. این اظهارات سبب واکنش کم سابقه رگولاتوری چین شد و عرضه اولیه عمومی سهام گروه آنت به ارزش ۳۵ میلیارد دلار را برهم زد و گشایش تحقیقات ضد انحصارطلبی ضد علی بابا را به دنبال داشت.

طبق گزارش روزنامه وال استریت ژورنال، هنوز مشخص نیست علی بابا باید همه داراییهای رسانه ای خویش را بفروشد یا خیر اما برنامه ای که علی بابا در این خصوص عرضه می کند باید از جانب مقامات ارشد چین تایید گردد.





منبع:

1399/12/27
19:21:58
0.0 / ۵
1269
تگهای خبر: آنلاین , اینترنت , تولید , توییتر
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد درخواست دولت چین برای انحلال امپراطوری علی بابا
نظر شما در مورد درخواست دولت چین برای انحلال امپراطوری علی بابا
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۵
برتریها bartariha
bartariha.ir - حقوق سایت برتریها محفوظ است

برتریها

معرفی برترینهای فناوری و وبسایتها