در وبینار فرصت ها و چالش های رمزارز مطرح شد(۱):

در حوزه نرم افزاری برتری جهانی داریم، چرا فرصت بلاكچین را ازدست بدهیم؟

در حوزه نرم افزاری برتری جهانی داریم، چرا فرصت بلاكچین را ازدست بدهیم؟ رئیس انجمن بلاکچین ایران ضمن اشاره به برتری جهانی جوانان کشور در حوزه نرم افزاری از فرصت بی نظیر بلاکچین برای جذب سرمایه گذاری خارجی سخن می گوید و محمد طهرانی، استاد دانشگاه اعتقاد دارد بلاتکلیفی در این حوزه سبب می شود فرصت طلایی استفاده از این مورد مثل خیلی فرصت های دیگر از بین برود.


با گسترش ارزهای دیجیتال در دنیا، مدتی است ایرانی ها هم به این حوزه وارد شده اند. با این وجود علاوه بر ریسک های موجود در انواع سرمایه گذاری، چالش کمبود اطلاعات مردم و مسؤلان، خلاهای قانونی و ابهامات خاص در ورود به مبحث رمزارز وجود دارد و یک میدان دوسویه تهدید و فرصت بوجود آورده که هم می تواند صدمه های جدی به هموطنان بزند و هم زمینه ساز کسب وکاری تازه شود؛ موضوعی که توفیق در آن، نیازمند شناخت بیشتر و شتاب در ریل گذاری و ایجاد مقررات است.
اداره کل پژوهش های خبری ایرنا در میزگرد مجازی «فرصت ها و چالش های ورود ایرانی ها به حوزه رمزارز» با حضور سپهر محمدی رئیس انجمن بلاکچین ایران و دکتر محمد طهرانی، عضو هیئت علمی و بنیانگذار آزمایشگاه بلاکچین دانشگاه خاتم به این مورد پرداخت و مدیران ذی ربط بانک مرکزی و بازار سرمایه، به رغم دعوت ایرنا، از حضور در این وبینار خودداری کردند.
ایرنا: با عنایت به موضوعی که در این میزگرد صورت گرفت و نماینده بانک مرکزی و بازار سرمایه حاضر به شرکت در وبینار نشدند و تصمیم گیری نهادی دیگر یعنی شورایعالی فضای مجازی درباره رمز ارز، به نظر شما آیا این نهادهای متمرکز می توانند برای یک فناوری تمرکززدایی شده قانونگذاری کنند؟
طهرانی: در حوزه غیرمتمرکز، اساسا نهادهای متمرکز نمی توانند ورود کنند. اما این نهادها در حوزه اختیار خودشان وارد می شوند و می توانند اجازه دهند که این فناوری در آن حوزه، مثلا درگاه پرداخت و شاپرک کار بکند یا نه؟ خرید و فروش رمزارز در صرافی ها انجام بشود یا نه؟ این حوزه اختیار این نهادهاست و قابل انکار هم نیست. ولی طبعا این که اساسا بیتکوین معامله شود یا نه، به علت غیرمتمرکز بودن در حوزه اختیارشان نیست و نمی توانند چنین اجازه ای بدهند یا ندهند. متاسفانه به نظر ما ورود ناپخته ای شده است، در حالیکه می توانستند عملکردی بهتر و البته مطابق قوانین و هم منافع ملی کشور داشته باشند و البته همچنان به این مورد امید داریم.
بلاتکلیفی، سرمایه های مردم را با ریسک مواجه کرده است
ایرنا: رفتار پخته و حساب شده از سوی نهادهای مرتبط، چگونه رفتاری می تواند باشد و شما چه پیشنهادی در این حوزه دارید؟
طهرانی: هرکدام از این نهادها در حوزه اختیاراتشان می توانند قانونگذاری کنند. اما باید طوری قانونگذاری کرد که به نفع مردم باشد؛ هم از جهت ابزارهایی که فناوری بلاکچین در اختیار ما می گذارد و هم بعنوان سرمایه گذاری و کاربردهای مختلف ارزهای دیجیتالی. متاسفانه یک سیاست غیرشفاف و مبهم وجود دارد. در فضای بلاکچین همه دنبال شفافیت هستند، اما سیاستگذار ما سال ۹۷ پیشنویسی را در اختیار عموم قرار می دهد و سال ۹۸ موضعگیری کاملا برعکس می کند. با وجود اصرارهای ذینفعان این صنعت، رگولاتور موافقت یا مخالفت نمی کند و فضا را بلاتکلیف نگه داشته است. بلاتکلیفی، سرمایه های مردم را با ریسک مواجه کرده و سبب می شود کسی سرمایه گذاری جدی نکند، مردم از این ظرفیت فناورانه موجود دور شوند و فرصت طلایی جهت استفاده از این مورد مثل خیلی فرصت های دیگر از بین برود تا دودش به چشم مردم و بخش خصوصی برود. هر چه رگولاتور قوی تر و صحیح تر و با همفکری ذینفعان مختلف ورود پیدا کند، منافع آن به کل کشور می رسد.
دکتر محمد طهرانی، بنیانگذار آزمایشگاه بلاکچین دانشگاه خاتم


منبع:

1400/01/16
19:55:09
5.0 / ۵
2170
تگهای خبر: پژوهش , خرید , دانش , دیجیتال
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد در حوزه نرم افزاری برتری جهانی داریم، چرا فرصت بلاكچین را ازدست بدهیم؟
نظر شما در مورد در حوزه نرم افزاری برتری جهانی داریم، چرا فرصت بلاكچین را ازدست بدهیم؟
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۱
برتریها bartariha
bartariha.ir - حقوق سایت برتریها محفوظ است

برتریها

معرفی برترینهای فناوری و وبسایتها