درباره فریدون الهیاری

درباره فریدون الهیاری به گزارش برتریها فریدون الهیاری بعنوان استاد دانشگاه، دارای مسئولیت های اجرایی همچون عضو چند دوره شورای شهر، مدیر کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان و... بود و تحقیقاتی در زمینه تاریخ اجتماعی و فرهنگی ایران انجام داد.


فریدون الهیاری در ۱۴ مهر ۱۳۴۷ خورشیدی در روستای باغناظر از توابع بخش چنارود شهرستان چادگان که آن زمان یکی از روستاهای شهرستان بزرگ فریدن بود در خانواده ای متدین و مورد اعتماد و احترام در جامعه بختیاری به دنیا آمد. البته تاریخ شناسنامه ای تولد او هشتم خرداد ۱۳۴۹ خورشیدی است چونکه در آن زمان صدور شناسنامه در روستاها با رجوع حضوری مامور ثبت احوال انجام می شد و ظاهراً در سال ۱۳۴۹ خورشیدی یعنی حدود ۲ سال پس از تولد که شناسنامه او صادر شد، تاریخ تولد را هشتم خرداد ثبت کردند. مهم ترین امتیاز تاریخ تولد شناسنامه ای، یک سال زود تر راهی مدرسه شدن بود.
وی در ۱۳۵۱ خورشیدی با استخدام پدرش در ذوب آهن اصفهان، به همراه خانواده به شهر چمگردان شهرستان لنجان مهاجرت کرد.

تحصیلات
فریدون الهیاری تحصیلات ابتدایی را در دبستان حافظ چمگردان آغاز کرد اما بعد از آخر کلاس دوم دبستان به همراه خانواده به شهرستان خمینی شهر مهاجرت کرد و ادامه دوره ابتدایی را در دبستان منعم جوی آباد (شهید اکبر حیدری) سپری نمود.
وی تحصیلات دوره راهنمایی را در مدرسه راهنمایی اسلامی و امام جعفر صادق(ع) و دوره متوسطه را در دبیرستان شهدای خمینی شهر و شهید دستغیب گذراند تا این که در ۱۳۶۵ خورشیدی در مقطع کارشناسی رشته تاریخ دانشگاه اصفهان پذیرفته شد. بعد از انتهای دوره کارشناسی در آزمون ورودی کارشناسی ارشد تاریخ دانشگاه تهران پذیرفته شد. در دوره کارشناسی ارشد دانشگاه تهران فرصت درک کلاس و درس استادانی همچون ابراهیم باستانی پاریزی، شیرین بیانی و احسان اشراقی را یافت و رساله کارشناسی ارشد خویش را درباره «روابط اعراب و دولت ساسانی تا قبل از بعثت پیامبر اسلام (ص)» با راهنمایی شیرین بیانی با امتیاز عالی تدوین کرد.
الهیاری در ۱۳۷۳ خورشیدی در دوره دکتری تخصصی دانشگاه شهید بهشتی پذیرفته شد و از محضر استادانی همچون عبدالحسین نوایی، فتح الله مجتبایی، شیرین بیانی، رضا شعبانی، اللهیار خلعتبری و علی اصغر مصدق بهره گرفت. رساله دکتری او با عنوان «ساختار حکومت ایلخانی و بازتاب اندیشه ایرانشهری ایران باستان» به نگارش درآمد.
الهیاری در آبان ۱۳۷۸ خورشیدی بعنوان دومین دانش آموخته دکتری تخصصی تاریخ دانشگاه شهید بهشتی فارغ التحصیل شد.

شورای شهر
فریدون الهیاری در ۱۳۷۷ خورشیدی هنگامی که آخرین مراحل تدوین رساله دکتری را سپری می کرد با درخواست معتمدین محلی و فعالان سیاسی اصلاح طلب خمینی شهر وارد عرصه انتخابات اولین دوره شورای شهر خمینی شهر شد و بعنوان یکی از اعضا انتخاب گردید. وی در دومین دوره انتخابات شورای شهر خمینی شهر هم بار دیگر بعنوان یکی از اعضا انتخاب و عهده دار ریاست شورا شد.

اداره فرهنگ و ارشاد
وی در ۱۳۸۸ خورشیدی بعنوان رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان خمینی شهر هم انتخاب شد. پیوند مدیریت شهری و حوزه فرهنگی در این دوره زمینه رونق فعالیتهای مختلف فرهنگی و هنری در حوزه های شعر، سینما، تئاتر و هنرهای تجسمی را فراهم ساخت و تاسیس موسسه سینمای جوان و برگزاری جشنواره ها و نمایشگاه ها و رویدادهای فرهنگی مهم ترین تجربه اجرایی این دوره بود.


تدریس در دانشگاه
دکتر الهیاری در ۱۳۷۹ خورشیدی بعنوان عضو هیات علمی به استخدام دانشگاه اصفهان درآمد. در کنار تدریس و ارتباط و تعامل ویژه با دانشجویان در مسئولیت هایی همچون معاون دانشجویی دانشکده ادبیات و علوم انسانی و مدیرکل امور فرهنگی دانشگاه اصفهان از تجربیات فرهنگی خود در جهت رونق و نشاط فرهنگی محیط دانشگاه بهره گرفت بگونه ای که دوره مدیریت او در حوزه فرهنگی دانشگاه از دوره های بیادماندنی برای نسل فعال فرهنگی محیط دانشگاه در فاصله سالهای ۱۳۸۲ تا ۱۳۸۴ خورشیدی بود.

مسوولیت های اجرایی دیگر
هشت سال تجربه شورایی فریدون الهیاری در مسئولیت های مختلفی چون رئیس شورای شهر، رئیس شورای شهرستان، عضو شورای استان و عضو هیات حل اختلاف و رسیدگی به تخلفات شوراهای شهر و روستای استان در کنار فعالیتهای علمی و پژوهشی زمینه درک دقیق تری از مسایل اجرایی و اجتماعی را برای او فراهم ساخت.
او در کنار فعالیتهای اجرایی، فرهنگی و اجتماعی و سیاسی مراتب علمی در دانشگاه را هم با پشتکار پیمود و در ۱۳۹۴ خورشیدی به مرتبه استادتمام گروه تاریخ و ایرانشناسی دانشگاه اصفهان رسید.

میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری
الهیاری در مهر ۱۳۹۳ خورشیدی بعنوان مدیر کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان انتخاب شد. وی معتقد بود که «برای ایجاد سرمایه گذاری در صنعت توریسم باید گردشگری داخلی را ساماندهی کرد و به سمت بازارهای بین المللی رفت».
وی در دوره خود در زمینه های مختلف سبب رونق گردشگری و احیای میراث فرهنگی در استان اصفهان شد. بگونه ای که سرمایه گذاری و احیای بناهای تاریخی، همکاری میان دستگاههای اجرایی استان، توجه کامل به اهمیت حفظ و نگهداری از میراث پرارزش فرهنگی – تاریخی، رشد و توسعه صنایع دستی و گردشگری، بهره گیری از توان تخصصی صاحب نظران، اندیشمندان، کارشناسان خبره و... در این دوره صورت گرفت.




تالیفات و پژوهش
الهیاری در کنار مسئولیت های اجرایی از تحقیق و پژوهش هم دور نبود. وی کتاب های «تاریخ حرف، صنایع، تجارت استان اصفهان از دوره باستان تا انقلاب اسلامی، اعراب و راهبرد نظام ساسانی در میان النهرین، خلیج فارس و جزیره العرب، مبانی تاریخ اجتماعی ایران و نظام ایالات در دوره ایلخانی» را به رشته تحریر درآورد و همینطور مقالات زیادی در رشته تاریخ از خود برجای گذاشت که همچون آنها میتوان به «بررسی تحلیلی روند و راهبرد تکاپوهای سیاسی قراختاییان کرمان در دوران فترت اولیه مغول در ایران (۶۵۶ - ۶۱۹ قمری)، بازتاب مفهوم ایران و اندیشه ایرانی در آثار ناصرالدین منشی کرمانی، فرایند رسمی شدن آئین زرتشت در آغاز حکومت ساسانی، تأملی بر رویکردهای اساسی در مناسبات احمد تگودار با مصر (۶۸۳ - ۶۸۱)، تأملی بر رویکردهای اساسی در مناسبات احمد تگودار با مصر (۶۸۳-۶۸۱ قمری)، تاریخ ساسانی در شاخصهای تاریخ نویسی اسلامی (طبری، مسعودی و ابن اثیر) و اصفهان در دوره ایلخان» اشاره نمود.

درگذشت
الهیاری که به بیماری سرطان خون مبتلا بود، در آخرین مراحل شیمی درمانی در خرداد ۱۴۰۰ خورشیدی به بیماری کرونا مبتلا شد و بعد از چند روز که حال جسمانی او وخیم بود، سرانجام در ۱۱ خرداد در بیمارستان الزهرا اصفهان چشم از جهان فروبست.


1400/03/12
12:13:11
5.0 / ۵
1087
تگهای خبر: پژوهش , دانش , سرمایه گذاری , صنعت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد درباره فریدون الهیاری
نظر شما در مورد درباره فریدون الهیاری
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴
برتریها bartariha
bartariha.ir - حقوق سایت برتریها محفوظ است

برتریها

معرفی برترینهای فناوری و وبسایتها