درباره طرحی كه نیازمند بررسی همه جانبه است

درباره طرحی كه نیازمند بررسی همه جانبه است به گزارش برتریها هیأت مدیره ی نصر تهران طرح «حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی» را نه صیانت از کاربران، بلکه مخدوش کردن فضا برای کاربران و کسب وکارهای فضای مجازی دانستند که نتیجه عدم درک درست مختصات فنی و اقتصادی زیست ­بوم دیجیتال بوده و خواستار توقف این طرح شدند.


به گزارش برتریها به نقل از ایسنا، اعضای هیأت مدیره ی سازمان نظام صنفی کامپیوتری استان تهران، در نامه ای خطاب به حجت الاسلام رئیسی، رئیس جمهور منتخب، خواهان توقف طرح «حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی» در مجلس و بررسی همه جانبه ی آن در فضایی کارشناسانه و مصلحت خواهانه شدند.
در این نامه آمده است: به تازگی طرحی تحت عنوان «صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی» در مجلس شورای اسلامی مطرح شده و گروهی از نمایندگان مجلس درصدد عرضه آن در صحن علنی یا تصویب آزمایشی آن مبتنی بر اصل ۸۵ قانون اساسی هستند. علیرغم ابراز نگرانی گسترده فعالان و دلسوزان نظام شامل متخصصین بخش خصوصی، مدیران دولتی، نمایندگان مجلس و قوه قضائیه و صاحب نظران عرصه فناوری اطلاعات در مورد ایرادات بزرگ طرح، چالش های پیش رو و صدمه های پیدا و پنهانی که می تواند از منظر اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی ایجاد نماید، شوربختانه و ناباورانه، تابحال تنها برخی اصلاحات جزئی (و در بعضی موارد افزایش تصدی­ گری و تحمیل هزینه­ های بی مورد به بیت­ المال) را به دنبال داشته و طراحان آن اصرار بر تصویب عجولانه طرح قبل از شروع به کار دولت سیزدهم را دارند، که از این منظر هم مایه تعجب و تامل است.

این طرح صیانت نیست
در بخش دیگری از این نامه آمده است: روی دیگر این طرح، نه صیانت از کاربران در فضا مجازی که مخدوش کردن فضا برای کاربران و کسب وکارهای فضای مجازی بوده و در خوش بینانه ­ترین حالت میتوان تصریح کرد که عدم درک درست مختصات فنی و اقتصادی زیست ­بوم دیجیتال و فضای مجازی باعث تهیه چنین طرح فاجعه­ باری شده است. چرا در طلیعه دولت سیزدهم چنین طرح بحث برانگیز و صدمه زننده ای بدون در نظر گرفتن ملاحظات جدی دلسوزان و صاحب نظران باید تصویب شود؟ چرا دولت جدید می باید در روزهای تحویل قوه مجریه با تصویب قانونی درمورد فضای مجازی که به تعبیر مقام معظم رهبری «یک بخش حقیقی از زندگی مردم شده» مواجه شود که فاقد پشتوانه اجرایی و ظرفیت های مناسب جاری سازی و نگاه واقع بینانه، عزت مندانه و مقتدرانه در بهره گیری از فرصت های این عرصه و فائق آمدن بر چالش های مترتب بر آن باشد؟
در این نامه همینطور تاکید شده: کارهای انجام نشده در زمینه شبکه ملی اطلاعات و به سامان رساندن فضای مجازی خیلی بیشتر از اقدامات انجام شده است، لکن تحقق اهداف کلان صیانت کاربران در فضای مجازی و تحقق حکمرانی سایبری در تراز گام دوم انقلاب اسلامی، با اصرار بر تصویب این طرح بدون در نظر گرفتن انتقادات جدی همه صاحبنظران و دغدغه مندان امری محال می نماید. مگر می­ شود حتی تخصصی ترین امور فنی مترتب بر فضای مجازی را به کمیسیونی عریض و طویل، به بزرگی کابینه دولت و شورایعالی فضای مجازی سپرد و از آن انتظار چابکی و کارآمدی داشت؟ گویا تدوین کنندگان این طرح گمان کرده­ اند ازدحام دستگاه ها و نهادها در یک کمیسیون و آن هم در عالی ترین سطوح مدیریتی رافع نیازها و چالش های پیچیده و پرتغییر فضای مجازی است. همچنان از فرمایشات رهبر انقلاب وام می گیریم که «حرکت ما در رویارویی با فضای مجازی می تواند با حزم و تدبیر باشد یا... به صورت سهل اندیشانه باشد! یعنی انسان پیچیدگی کار را نبیند، آن پیچ ­های کار و مشکلات کار را انسان توجّه نکند؛»
در بخش دیگری از این نامه آمده است: نادیده گرفتن حدود ۳۰۰ هزار کسب و کار کوچک و متوسط و مشاغل خانگی فعال در شبکه­ های اجتماعی که بر مبنای الزامات این قانون همگی در معرض ریسک تعطیلی قرار خواهند گرفت، یا منوط کردن تداوم فعالیت خدمات بین­ المللی به پذیرش شرایطی که از اساس به علت شرایط خاص کشور (ناشی از تحریم های ظالمانه) امکان تحقق ندارند، به نواختن سرنا از سر گشادش می­ ماند و همه اینها تنها بخش کوچکی از صدمه بزرگ این طرح بر پیکره تضعیف شده اقتصاد است.
در این نامه همینطور نوشده شده است: تصویب این طرح با محتوای فعلی، کاربران حقیقی و حقوقی را در برزخی بزرگ و حاکمیت و دولت را هم با چالشی بزرگتر گرفتار خواهد نمود. بر این اساس در گام نخست، ایرادات جدی این طرح را طی هفت بند در بیانیه مورخ هشتم تیرماه خود خطاب به نمایندگان مجلس شورای اسلامی عنوان کردیم، لکن گویا اراده تصویب این طرح به هر شکل ممکن و در کوتاه ترین زمان، قویتر از هر صدای خیرخواهانه و عاقبت اندیشی است. در گام دوم از حضرتعالی مجدانه تقاضا می نماییم درخواست توقف طرح مذکور در مجلس و فرصت دادن به بررسی همه جانبه این طرح بن افکن و زیان­بار با حضور نمایندگان بخش خصوصی، دولت جدید و البته نمایندگان همسو یا مخالف طرح در فضایی کارشناسی و مصلحت خواهانه را به طریق مقتضی صادر کنید.




منبع:

1400/05/04
21:06:13
5.0 / ۵
839
تگهای خبر: اقتصاد , خدمات , دیجیتال , سایبر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد درباره طرحی كه نیازمند بررسی همه جانبه است
نظر شما در مورد درباره طرحی كه نیازمند بررسی همه جانبه است
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۵
برتریها bartariha
bartariha.ir - حقوق سایت برتریها محفوظ است

برتریها

معرفی برترینهای فناوری و وبسایتها