جستاری بر لطمه های فضای مجازی بر نوجوانان در قاب کتاب

جستاری بر لطمه های فضای مجازی بر نوجوانان در قاب کتاب لطمه های فضای مجازی بر نوجوانان کتابی است که توسط فاطمه السادات طباطبایی هارونی به رشته تحریر درآمده و در آن نگاهی به اثرات این فضا بر نوجوانان و تهدیدات آن شده است.


به گزارش برتریها به نقل از خبرگزاری ایرنا؛ این کتاب توسط ناشر شهید علم و در نوبت چاپ نخست در مرداد ماه ۱۳۹۸ در شمارگان یک هزار نسخه در قطع وزیری به چاپ رسیده و طراح جلد و صفحه آرایی آن نیز توسط سیداحمد سیدعلی زاده انجام شده است.
نویسنده در این کتاب باتوجه به تهدیدات این فضا به بررسی لطمه شناسی، مفهوم فضای مجازی، ارتباط فضای واقعی و مجازی، مفهوم نوجوانی و تغییرات در این دوره، لطمه های روانی - جسمی فضای مجازی بر نوجوانان، افسردگی، انزوا و گوشه گیری نوجوانان، خشونت گرایی، هیجان جویی، لطمه های اخلاقی و اعتقادی فضای مجازی بر نوجوانان، رواج سطحی نگری، شکاف نسل ها و کاهش روحیه تعهد و مسئولیت پذیری در میان نوجوانان پرداخته است.
نویسنده در مقدمه این کتاب آورده است؛ از لطمه های اجتماعی نوپدید، لطمه فضای مجازی بر نوجوانان در زمان فعلی می باشد. وابستگی به این فضا سبب اختلال در روابط خانوادگی و شکاف نسل ها و کم رنگ شدن ارزش ها می گردد؛ اتلاف وقت و گوشه گیری از اجتماع و افسردگی سبب ایجاد گسیختگی عاطفی نوجوان می شود.
همچنین مداومت کاربران فضای مجازی تبعات زیانباری را برای قوای جسمی آنان به دنبال می آورد. اختلالات بینایی و شنوایی و به دنبال آن تغییر در پروسه رشد مطلوب اعضای بدن به جهت عدم تحرک از لطمه های فضای مجازی بر نوجوانان به شمار می آید.
نویسنده در فصل اول این کتاب در تعریف فضای مجازی آورده است؛ فضای مجازی در دهه های اخیر جزء لاینفک زندگی روزمره افراد شده که لطمه هایی را برای کاربرانش به دنبال آورده است.
نویسنده اهتمام کرده است در این تحقیق لطمه های فضای مجازی بر ابعاد جسمی، روحی، فکری و اخلاقی نوجوانان را مورد بررسی قرار دهد.
مولف در بخش دیگری از کتاب آورده است؛ امروزه وسایل ارتباط بر زندگی انسان ها سایه افکنده، این وسایل مانند چاقوی دولبه ای است که می تواند نقاط مثبت و منفی داشته باشد یکی از لطمه های فضای مجازی در این خصوص لطمه پذیر بودن سلامت روانی نوجوانان می باشد، افسردگی یکی از شایع ترین اختلالات خلقی و بزرگ ترین بیماری روانی قرن حاضر است.
در گذشته تصور می شد که افسردگی مربوط به دوره بزرگسالی است و کودکان و نوجوانان کم تر به آن مبتلا می شوند. اما امروزه مطالعات نشان می دهد افسردگی از مشکلات رایج بین نوجوانان و جوانان می باشد. اما تشخیص افسردگی در این دوران مشکل است چون نشانه های افسردگی از نظر بالینی کم تر مشهود است.
یکی از مسائلی هم که به این مشکل را دامن می زند استفاده زیاد و بی وریه از اینترنت و فضای مجازی می باشد؛ یکی از مواردی که کاربرانش را تهدید می کند منزوی شدن آن هاست یعنی کاربران بیشتر ترجیح می دهند در محیطی خلوت و تنها باشند، از اینترنت استفاده کنند تا هم بتوانند از اطلاعات آن بهره ببرند و هم این که به دور از چشم بزرگترها وارد سایت ها و برنامه های هرزه شوند، به ویژه جوانان و نوجوانانی که می خواهند کسی در کارشان دخالت نکند و به اصطلاح در کارهایشان مستقل باشند یا این که می ترسند که پدر و مادر به آنها ایراد بگیرند.

1400/06/03
15:38:59
5.0 / ۵
579
تگهای خبر: اینترنت , سایت , علم , كاربر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد جستاری بر لطمه های فضای مجازی بر نوجوانان در قاب کتاب
نظر شما در مورد جستاری بر لطمه های فضای مجازی بر نوجوانان در قاب کتاب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۱
برتریها bartariha
bartariha.ir - حقوق سایت برتریها محفوظ است

برتریها

معرفی برترینهای فناوری و وبسایتها