رسانه ها و ترسیم نقشه راه برای دولت سیزدهم

رسانه ها و ترسیم نقشه راه برای دولت سیزدهم برتریها: کابینه دولت سیزدهم در حال تکمیل شدن است و گویا ترکیب معاونت های دولت، متنوع تر و فراجناحی خواهد بود. در این میان ترسیم نقشه راه و برنامه های دولت اهمیت دارد؛ این که چگونه بتواند سروسامانی به وضعیت اقتصادی بدهد.


پس از رأی اعتماد حداکثری نمایندگان مجلس به وزرای پیشنهادی دولت رییسی دولت سیزدهم بصورت رسمی کار خودرا آغاز نموده است. این در حالیست که رئیس جمهوری انتصاب های جدیدی نیز صورت داده است. در این میان بررسی روزنامه ها، تارنماها و خبرگزاری های داخلی نشان میدهد که رسانه های داخلی به بررسی جنبه های مختلف آغاز به کار دولت پرداخته اند.

رسانه های اصلاح طلب
«یاوری» برای رئیسی؟
روزنامه شرق در گزارشی می نویسد: کابینه تماما مردانه ابراهیم رئیسی تنها یک زن خواهد داشت آن هم به این دلیل که نمی تواند یک مرد را در سمت معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری بگمارد! از دولت خاتمی به این سو، مردانه ترین کابینه از آن ابراهیم رئیسی است. حالا اخبار تأییدنشده حاکی از این است که احیانا الهام یاوری مقرر است بجای معصومه ابتکار بر مسند امور زنان دولت بنشیند. این شایعه از وقتی قوت گرفت که در جلسه هیات دولت سیزدهم با مقام معظم رهبری، رییس سمپاد هم حضور داشت، فردی که از او بعنوان معاون احتمالی امور زنان ریاست جمهوری یاد می شد. وی در دوره وزارت حاجی میرزایی بر وزارتخانه آموزش و پرورش بعنوان رییس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان منصوب گردید. در ۱۴ مرداد ۱۳۹۹، مراسم تکریم و معارفه ریاست سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان انجام شد. این جابه جایی در امتداد تبدیل باردیگر سمپاد، از معاونت به سازمان مستقل انجام شده بود. آن طور که از گذشته او برمی آید نه سررشته ای از حوزه مطالعات زنان، علوم اجتماعی و مباحث میان رشته ای مربوط به زنان دارد نه تجربه ای.

دیدگاه تیم اقتصادی دولت
روزنامه آرمان ملی در گفت و گو با علی صوفی وزیر کار و رفاه اجتماعی دولت اصلاحات می آورد: واقعیت این است که شرایط لازم برای شکل گرفتن یک کابینه در کابینه رئیسی وجود ندارد. انتظار نخبگان و افکار عمومی از کابینه رئیسی بسیار بالاتر از این بود. رئیسی برای شعارها و وعده هایی که در زمان انتخابات مطرح نمودند باید برنامه و تیم داشته باشد. ایشان باید یک مدل سیستمی و علمی را در نظر می گرفت که همه جنبه های آن با هم هماهنگ باشد. این در حالیست که هنوز کابینه بصورت جدی کار خودرا شروع نکرده شائبه های اختلاف نظر به ویژه در تیم اقتصادی دولت به وجود آمده است. رئیسی بعد از انتخاب مخبر بعنوان معاون اول عنوان کردند که ایشان مسئول هماهنگی تیم اقتصادی دولت خواهند بود. این در حالیست که محسن رضایی بعنوان معاون اقتصادی رییس جمهور انتخاب شده است. بنظر می رسد که دیدگاه های اقتصادی این افراد با هم هماهنگ نیست و بلکه اختلاف نظرهایی وجود دارد.

دولت و الزامات بازسازی سرمایه اجتماعی
روزنامه آرمان ملی در یادداشتی به قلم غلامرضا ظریفیان استاد دانشگاه و فعال سیاسی نوشت: دولت سیزدهم در وضعیت خاصی تشکیل شده است. باتوجه به نارضایتی هایی که در احزاب در زمان انتخابات به خاطر عملکرد شورای نگهبان به وجود آمده و از جانب دیگر اعتراضات در سطح جامعه به سبب مشکلات معیشتی، اگر آقای رئیسی به دنبال تشکیل دولت قوی و کارآمد باشد مسیر و راهی جز باز سازی سرمایه اجتماعی و اعتماد مردم به مسئولان وجود ندارد. در مساله بازسازی سرمایه اجتماعی نکته مهم این است که بازسازی سرمایه اجتماعی با چه رویکردهایی قابل تحقق است. بنظر می رسد دولت سیزدهم نباید به سمت اقدامات عامه پسند حرکت کند؛ چونکه در این راه کم توفیق خواهد بود. مهم ترین مساله همان مبارزه با فساد است که خود دولت هم بر آن تاکید دارد. دولت اگر بتواند مبارزه واقعی، جدی و مبتنی بر سازوکار با فساد انجام دهد اساسا بخش زیادی از اعتماد از دست رفته مردم به مسئولان بازسازی خواهد شد. دولت باید از اقدامات تند پرهیز کند و مبارزه با فساد را بجای تمرکز بر افراد بر تمرکز بر سازوکارها طراحی کند، رییس جمهوری در قوه قضائیه تا حدی توانست این مدل را به پیش ببرد.

وزیر صمت با توپ پر آمد
روزنامه اعتماد در گفت و گو با سید مرتضی افقه، اقتصاددان می نویسد: عوامل مختلفی بر قیمت کالاها موثر است و این عوامل بیشتر در بخش عرضه کالاها است و آن بخش باید کنترل شود اما گاهی هم این رشد خارج از کنترل مسئولان می شود، اما در مجموع فزونی نقدینگی نسبت به تولید ملی موجب افزایش قیمت ها می شود که این مساله چندان ارتباطی به هزینه تولید هم ندارد. این اقتصاددان با اشاره به عرضه محدود کالاها نسبت به تقاضا اظهار داشت: به جز این که عرضه کالاها افت کرده است به اندازه ای مانع بر سر راه تولید قرار دارد که میزان تولیدات بسیار پایین آمده است و می بینیم زمانی که کالایی وارد بازار می شود برمبنای مکانیسم عرضه و تقاضا قیمت کالاها افزایش می یابد و این سخن که حداکثر رشد ۱۳ درصدی اعلام گردد غیرعلمی و غیرتخصصی است. افقه با تاکید بر این که کنترل دولت باید در بخش گسترش سرمایه گذاری ها باشد، اظهار داشت: دولت باید توان توسعه بخش تولید را داشته باشد و موانع تولید را از سر راه تولیدکنندگان بردارد نه این که قیمت ها را با بیان درصد کنترل کند. این مساله حائز اهمیت می باشد که چرا طی دهه های گذشته این تعداد از نیروهای دولتی نتوانسته اند هنوز مشکلات بخش تولید را حل کنند؟ و حتی اگر یک نفر هم خودش بسیار پرانگیزه باشد اما سازوکارهای حاکم بر ساختارهای اجرائی و مدیریتی به اندازه ای ناکارآمد است که بعید بنظر می رسد یک نفر بتواند همه آنها را حل کند. برمبنای شرایط موجود و در صورتیکه تحریم ها برداشته نشود اساسا این اهداف با چالش های زیادی مواجه خواهد بود و به جز این باید اعلام گردد که برای رسیدن به این اهداف از چه مکانیسمی استفاده می نمایند.

سهام اصول گرایان از پاستور
روزنامه همدلی در گزارشی نوشت: با آنکه فهرست معاونین ابراهیم رئیسی رسما اعلام نشده ولی بواسطه حضور افرادی جدیدالورود همچون محمد اسلامی و الهام یاوری در نخستین دیدار اعضای دولت سیزدهم با رهبر انقلاب، حدودا می توان حدس قریب به یقین زد که چه کسانی چه معاونت هایی را در اختیار خواهند گرفت. فهرست معاونینی که علی الحساب یکی از موارد عجیبش فردای آن روز علنی شد یعنی انتصاب محمد اسلامی به ریاست سازمان انرژی اتمی با تخصص و کارنامه ای کاملا بی ربط. علاوه بر انتخاب های نامرتبط، حتما اصول گرا بودن، کمرنگ بودن حضور زنان و استفاده از نمایندگان مجلس در انتخاب معاونین (همچون انتخاب وزرا) لحاظ شده است. تا کنون از بین معاونین رییس جمهور، به جز محمد مخبر که معاون اول و مسعود میرکاظمی که رییس سازمان برنامه و بودجه است حضور محسن رضایی در معاونت اقتصادی، محمد دهقان از حقوقدان های شورای نگهبان بعنوان معاون حقوقی و سید محمد حسینی که زمانی وزیر ارشاد احمدی نژاد بود بعنوان معاون پارلمانی قطعی شده بود.

دولت وعده جدید ندهد
خبرگزاری ایسنا در گفت و گو با محسن رهامی فعال سیاسی اصلاح طلب می آورد: مسئولان باید برای مردم اعتماد ایجاد کنند. رییس جمهور به اندازه کافی وعده داده است و او و وزرایش دیگر نباید وعده جدید بدهند. به نظر من دولت هر شش ماه گزارش داد که وعده هایی که داده تا چه حد محقق شده است. نیاز هم نیست گزارش های آنچنانی داده شود. بطورمثال گفته شود در شش ماه چند مسکن تولید شده یا موفق شده اند چقدر ارز را کاهش دهند. رییس جمهور بتازگی به خوزستان رفت، قبل از او روحانی و احمدی نژاد هم به خوزستان رفته بودند اما مشکل آب، هوا و فاضلاب خوزستان هنوز حل نشده است. با سخنرانی کردن همه مشکلات حل نمی گردد. من نمی گویم کار رئیسی در مسافرت به خوزستان بد بود اما باید مردم در عمل ببینند مشکلات حل شده است. رئیسی پس از سه یا چهار ماه بگوید چند درصد از مشکلات مردم خوزستان را حل کرده است.

باید دید تیم اقتصادی دولت را رضایی می گرداند یا مخبر
خبرگزاری ایلنا در گفت و گو با جلال میرزایی نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی می نویسد: اما چرا آقای رضایی انتخاب شدند را در اصل باید دید چه اتفاقی افتاده است، آیا با وجود محسن رضایی آقای مخبر این هماهنگی را انجام می دهد یا خیر؟ آیا در عمل آقای رضایی کار انجام می دهد و تیم اقتصادی را می گرداند یا آقای مخبر؟ برداشت من این است آقای رئیسی در مقایسه با آقای روحانی حتی بعد از آن که چند روز از منصوب کردن کسی بگذرد اگر بازخوردهای انتصابش منفی باشد و مسائل جدید پیش بیاورد، این آمادگی و انعطاف را دارد که شخص را عوض کند.

رسانه های اعتدال گرا
مأموریت تیم اقتصادی دولت
روزنامه ایران در گفت و گو با عباس هشی، اقتصاددان می نویسد: نخستین و مؤثرترین اقدام این است که دولت سیزدهم یک گزارش کامل و دقیق در تمام حوزه ها از دولت قبل دریافت کند؛ گزارشی که در آن موانع، مقررات مزاحم و مقاومت مدیران دولتی که در هر حوزه ای مانع اجرای قانون شده اند وجود داشته باشد. گام های بعدی به تبع این اقدام باید برداشته شود. علاوه بر آن باید منتظر بمانیم و ببینیم تیمی که آقای رئیسی انتخاب نموده برای برگرداندن اعتماد به مردم چه کار می کند. اعتماد مأموریتی است که دولت برای خود برگزیده. در ابتدای امر به نظر برخی از افراد کابینه ظرفیت شناسایی و رصد و لطمه شناسی مسائل و تجربه این کار را دارند. نمونه اش آقای مخبر است که سالهاست کار اجرائی کرده است. یا بطورمثال وزیر اقتصاد تنها در فضای دانشگاه نبوده بلکه در مرکز پژوهش های مجلس سال ها به لطمه شناسی مشکلات اقتصادی کشور پرداخته و الان اشراف خوبی به مسائل دارد. تیم اقتصادی دولت باید انضباط مالی، کاهش بنگاه داری و تصدی گری را رصد کند. بهادادن به شفافیت، حسابرسی و حساب دهی را نیز در اولویت قرار دهند. در حالت کلی دولت جدید باید با این تفکر که همه چیز دولتی باشد مبارزه کند. فضای الان اقتصاد ما در بی اعتمادی میان مدیران دولتی و بخش خصوصی گرفتار است. وزیر اقتصاد باید موانعی را که در وزارت اقتصاد برای اجرای قانون وجود داشته، پیدا کند. تفکر این که اقتصاد دولتی را تقویت نماییم اشتباه است. ما متأسفانه در زمینه وزارت اقتصاد یک بدنه بتُنی داریم که سال هاست در آنجا بزرگ ترین موانع خصوصی سازی و برقراری شفافیت مالی لنگر انداخته اند. وزیر اقتصاد باید تعیین کند که می خواهد با اینها چه کند.

دولت رئیسی باید مذاکره کند
خبر آنلاین در گفت و گو با ناصر ایمانی فعال سیاسی اصولگرا نوشت: در مورد مسئله برجام، به هر حال چند سالی است که ظلم بزرگی به کشور ما می شود و مردم هم در شدیدترین تحریم های بین المللی به سر می برند در صورتیکه هیچ دلیل منطقی، حقوقی و بین المللی برای این تحریم ها وجود ندارد بدین سبب هر دولتی همچون دولت آقای رییسی در ایران روی کار بیاید موظف بود به شدت این مسئله را پیگیری کند که این ظلم بزرگی که مقابل مردم ایران می شود را رفع کند یعنی تحریم ها را برطرف کند. بدین سبب دولت آقای رییسی هم یقینا در امتداد رفع تحریم ها گام بر می دارد و این کار را خواهدنمود. این کار ابتدا با مذاکرات شروع می شود اما ممکنست در حد مذاکرات محدود نماند به هر حال اگر طرف مقابل بخواهد مذاکرات را ادامه دار و زمانبر کنند ممکنست ایران مجبور شود اقدامات دیگری غیر از مذاکرات انجام دهد اما فعلا مذاکرات مطرح است و دولت باید انجام دهد و حتما این کار را خواهدنمود البته طبق مدل و شیوه خودش نه به شیوه دولت قبل، با سازوکارها و تیم خودش و برنامه هایش پیش می رود.

کابینه معتمدان آقای رییس جمهور
خبر آنلاین در گزارشی می آورد: کابینه پیشنهادی ابراهیم رئیسی به مجلس همانطور که پیش بینی می شد، به جز یک گزینه همگی رای نسبتا خوبی آوردند؛ که می توان از آن بعنوان شروع ماه عسل دولت و مجلس یاد کرد. تنها گزینه ای هم که رای نیاورد، حسین باغگلی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش بود که آنقدر سوابق ضعیفی داشت که مجلس یکدست حامی رئیسی هم راضی به رای دادن به او نشد. شواهد و برخی خبرهای شنیده شده طی روزهای اخیر حکایت از آن داشت که احتمال حضور برخی وزرا و معاونان دولت روحانی در دولت سیزدهم وجود دارد. حضور روز گذشته محمد اسلامی در دیدار هیات دولت با رهبر انقلاب احتمال حضور این چهره در سازمان انرژی اتمی را قوت بخشید. احتمالی که امروز قطعیت یافت و رئیسی حکم معاونت این سازمان را برای وزیر راه دولت روحانی صادر کرد.

رسانه های اصولگرا
باید و نبایدهای دولت مردمی
روزنامه رسالت در گزارشی می نویسد: رهبر حکیم انقلاب که حدودا چهار دهه قبل، ردای ریاست جمهوری به تن داشت و با زیروبم امور اجرائی و کشورداری آشناست، شرایط فعلی را «برهه دشوار» برای پذیرش مسئولیت دانستند و گفتند: «شما برادران عزیز در یک برهه دشواری مسئولیت را پذیرفته اید؛ ان شاءالله خداوند کمکتان می کند؛ بنده هم دعا خواهم کرد و امیدواریم که موفق باشید. به هر حال شرایط دشواری است با وضع تورم و مشکلات معیشتی مردم و مسئله کرونا و مسائل گوناگونی که وجود دارد. اگر ان شاءالله از سویی تلاش مجاهدانه و حقیقتا شبانه روزی و خستگی ناپذیر [داشته باشید] و از سویی توسّل و توکّل به خداوند متعال را برای خودتان ذخیره کنید و سرمایه قرار بدهید اساسا پیروز خواهید شد، اساسا موفّق خواهید شد و بر مشکلات فائق خواهید آمد. نیت الهی بکنید؛ نیت الهی هم در این جایگاه شما یعنی نیّت خدمت به مردم؛ همین که واقعا به قصد خدمت به مردم وارد میدان بشوید، این یک نیت الهی و پاکیزه است و خدا به این برکت خواهد داد.» ایشان سپس چند سفارش اساسی داشتند که در نوشتارهای آتی به بررسی آنها خواهیم پرداخت؛ البته فرمودند که «این سرفصل ها، یکی مردمی بودن است که خب عنوان دولت جناب آقای رئیسی هم مردمی بودن است. عدالت ورزی است، فساد ستیزی است، احیای اعتماد و امید در مردم خصوصاً در جوان ها، انسجام دولتی، اقتدار دولتی، اِشراف دولتی؛ این ها سرفصل های مهمی است که من درباره هرکدام یک چندجمله ای عرض می کنم.»

عدالت ورزی در دستور کار دولت
روزنامه وطن امروز در گزارشی می آورد: اولین جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت روز یکشنبه با حضور اعضای جدید به ریاست آیت الله سیدابراهیم رئیسی اجرا شد. در این نشست راهکارهای فوری و موثر جهت اجرائی کردن رهنمودهای مقام معظم رهبری در دیدار اعضای دولت سیزدهم بمنظور فائق آمدن بر مشکلات و ایجاد ثبات پایدار اقتصادی در کشور مورد بررسی و تصمیم گیری قرار گرفت. آیت الله رئیسی در این نشست ضمن قدردانی از عنایات و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب اشاره کرد: محورهای اقتصادی این فرمایشات باید بوسیله دبیرخانه ستاد و هر یک از اعضای تیم اقتصادی دولت، بطور دقیق و مستمر پیگیری و اجرائی شود. رییس جمهور با اشاره به ۱۰ محور مهم اقتصادی مطرح شده در رهنمودهای مقام معظم رهبری اشاره کرد: پیوند نزدن مشکلات اقتصادی به مذاکرات هسته ای و نتایج آن باید همیشه مورد توجه همه اعضای دولت به ویژه ستاد هماهنگی اقتصادی قرار بگیرد و باید محور اصلی در تصمیم گیری ها ظرفیت های داخلی و تکیه بر نیروهای فعال و جوان و آماده به کار باشد. رئیسی با اشاره به ضرورت شناخت زوایای پیدا و پنهان یارانه ها و اهمیت اشراف دولت بر این مساله گفت: برای توزیع عادلانه و بهره مندی عموم مردم به ویژه دهک های پایین جامعه از یارانه، برنامه ریزی ها و سازماندهی لازم صورت گیرد.

عزم جدی دولت برای کاهش فاصله طبقاتی
روزنامه بامداد نو در گزارشی می نویسد: شواهد نشان میدهد بالا بودن نرخ خوراکی ها و همین طور کالاهای اساسی و ملزومات زندگی باعث شده است تا اقشار ضعیف نسبت به سایر اقشار جامعه از رفاه کمتری برخوردار شوند. چونکه اولا هزینه خوراک و مسکن، سهم بیشتری از هزینه های کم درآمدها را تشکیل می دهد؛ ثانیا تورم بالای کالاهای ضروری بعنوان مانعی برای افزایش دارایی قشر مستضعف و کم درآمد خواهد شد. حالا اما با روی کارآمدن رئیس جمهور رئیسی و دولت همراهش باتوجه به وعده های انتخاباتی و عزمی که در دولت جدید وجود دارد، انتظار می رود وضعیت نابسامان فعلی، خصوصا در عرصه معیشت و مسکن که جزو اولین کارهایی است که وعده داده شده، بتواند آرامش نسبی را به جامعه برگرداند. همه تلاش دولت حالا در مهار تورم و کشیدن ترمز گرانی کلید خورده است. رسیدگی به معیشت و مبارزه با فساد و تغییر وضعیت موجود به نفع مردم هم از برنامه های رئیس جمهور سیزدهم است. با مهار گرانی و تورم و گردش چرخ تولید و اقتصاد کشور و... بدون گره زدن به مذاکرات هسته ای و نگاه به داخل، چنانچه درست جلو برود شاهد کمتر شدن شکاف طبقاتی و خط فقر در جامعه خواهیم بود.

کابینه سیزدهم به شدت زیر نظر است!
روزنامه جوان در سرمقاله به قلم غلامرضا صادقیان نوشت: کابینه سیزدهم بنظر می رسد که بیشتر از همه دولت های گذشته زیر نظر و دقت رهبر انقلاب قرار خواهد گرفت. مضمون سخنان اولین دیدار کابینه با رهبری چنین احساسی به مخاطب می دهد. از طرفی این کابینه شاید با همان شدت زیر نظر و ارزیابی مردم نیز برود. برخی که برای فروپاشی جمهوری اسلامی روزشماری می کنند، کابینه رئیسی را «آخرین شانس جمهوری اسلامی» می دانند. این گزاره مردود و بی مایه است. دولت ها هیچگاه آخرین شانس ایران نبوده اند. بخت نظام و انقلاب با مردم گره خورده است نه با دولت ها. اما اگر همین گزاره اندکی رعب در دل دولتمردان به خاطر وظیفه سنگینی که برعهده دارند، بیندازد باید که تلاش کنند با دولت های گذشته چه دولتی که با آن مقایسه می شوند و چه دولتی که مقرر است خرابی های آنرا بازسازی کنند، متفاوت باشند و عبرت و تجربه بیندوزند. کابینه سیزدهم دست کم تا اینجا مکلف شده که باید برای کارهایش «پیوست عدالت» یا «یک تنظیمی» داشته باشد، بطوریکه کار دولت «طبقات مظلوم را پایمال نکند» و برای وعده هایی که می دهد «روزشمار» بگذارد و «دونه، دونه تعقیب کند» وگرنه «ما طرح زیاد داریم، آنچه نداریم همین پیگیری جدی است که باید انجام شود». کابینه آقای رئیسی همین طور موظف شده است در کنار انقلابی گری، عقلانیت را هم همراه خود کند: «انقلابی بودن حتما بایستی همراه باشد با عقلانیت» تا «یک بازسازی انقلابی و البتّه عقلانی و فکورانه در همه عرصه های مدیریتی به وجود بیاید.»

تحقق وعده های وزیر اقتصاد وابسته به رفع موانع ساختاری است
خبرگزاری دانشجو در گفت و گو با مرتضی افقه؛ اقتصاددان و عضو هیات علمی دانشگاه اهواز نوشت: هر چند نیت آقای خاندوزی مثبت و برنامه بسیار خوبی را در نظر دارند، اما برای تحقق این هدف در وهله اول باید موانع ساختاری برداشته شود. موانع ساختاری مختلفی درپیش پای طرح مورد نظر وزیر اقتصاد قد علم می کنند که کار را برای اجرای طرح و برنامه های مورد نظر خیلی مشکل می کند. عمده ترین موانع ساختاری که مانع اجرای طرح تامین بودجه کشور بوسیله گرفتن مالیات می شود بروکراسی مدیران و کارکنان ناکارآمدی است که باید یک به یک حذف شوند. با توجه به این که مدیران اراده و اهدافی برای انجام چنین طرح های بزرگی ندارند این برنامه تا به هدف برسد حتما زمان بر خواهد بود. متاسفانه به سبب وجود یک سیستم ناکارآمد بروکراسی پیچ واپیچ و تو در تو، فقدان انگیزه مدیران که ریشه در عدم انتخاب و انتصاب مدیران شایسته و استخدام کارکنان کارآمد دارد، حتی اگر وزیر اقتصاد نیز خواهان اجرای این طرح مفید باشد الزاما نمی توان گفت در این کار موفق می شود.

دولت سیزدهم حمایت جدی از زوج های نابارور را در اولویت قرار دهد
خبرگزاری فارس در گفت و گو با محدثه رشید فعال سابق دانشجویی و عضو سابق شورای مرکزی جنبش عدالت خواه دانشجویی می نویسد: کشورمان ایران باید بعنوان قطب درمان ناباروری در منطقه قرار بگیرد، که هم درآمد اقتصادی برای کشور دارد و هم موجب تقویت رتبه و قدرت علمی کشور در جهان می شود. البته امروز هم از بسیاری از کشورها برای درمان ناباروری به کشور ما مراجعه می کنند که جای افتخار است. پس از جهشی که در پیشرفت درمان و بیمه ناباروری انجام می شود باید کوشش کرد تا مراحل درمان رایگان برای زوج ها صورت گیرد. از مسئولین و دولتمردان انتظار می رود که روند درمان نازایی را در اولویت قرار دهند و گام هایی استوار، به هنگام و سریع برای حل این مشکل بردارند تا این قشر مهم و سرنوشت ساز جامعه کمتر نگرانی و اضطراب داشته باشند.


منبع:

1400/06/08
21:22:56
5.0 / ۵
719
تگهای خبر: آنلاین , اقتصاد , پژوهش , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد رسانه ها و ترسیم نقشه راه برای دولت سیزدهم
نظر شما در مورد رسانه ها و ترسیم نقشه راه برای دولت سیزدهم
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳
برتریها bartariha
bartariha.ir - حقوق سایت برتریها محفوظ است

برتریها

معرفی برترینهای فناوری و وبسایتها