مسیری که به موازات مذاکره باید رفت!

مسیری که به موازات مذاکره باید رفت! به گزارش برتریها روزنامه جوان در یادداشتی نوشت: از مباحثی که این روزها در رسانه ها در اخبار در رابطه با ایران مطرح می شود، از سرگیری مذاکرات هسته ای و چشم انداز آتی آن است.


محمدجواد اخوان، یکشنبه ۹ آبان با درج یادداشتی در روزنامه جوان می نویسد: واقعیت آن است که در طول شش سالی که از عمر برجام می گذرد، سیاست طرف ایرانی عمل به تعهدات و در مقابل طرف غربی و بخصوص امریکایی ها نقض عهد و حتی کوشش برای امتیازگیری بیشتر بوده است. این که سرنوشت مذاکرات آتی و خود برجام چه خواهد شد، موضوعی است که مجال قابل اعتنایی را برای بحث می طلبد، اما آنچه مقصود این نوشتار است، مسیری موازی است که مسؤلان کشور باید طی کنند.
تجربه هشت سال مدیریت دولت روحانی نشان داد گذاردن تخم مرغ ها در سبد مذاکره و توافق چه نتایج ناگواری برای منافع ملی خواهد داشت، از این رو مسؤلان کشور باید برای هرگونه احتمالی خویش را آماده کنند و با فرصت های در دسترس، گزینه های پیش روی ملت ایران را توسعه دهند. از مهم ترین گزینه هایی که به موازات فرآیند مذاکره باید دنبال شود، «ناامیدسازی دشمن از تشدید فشار» است که بعضی از مهم ترین اقدامات لازم برای تحقق آن عبارت اند از:
۱- گسترش گفتمان مقاومت: شکی نیست که منطقه غرب آسیا به آوردگاه رقابت دو محور مقاومت و سازش تبدیل گشته است که محور متحدان امریکا با شعله ور کردن جنگ نیابتی به دنبال ضربه زدن به محور مقاومت و مهار اقتدار منطقه ای جمهوری اسلامی ایران است. به بیان رهبر معظم انقلاب، «در منطقه هم آنها می خواهند نفوذ ایجاد کنند؛ حضور برای خودشان دست وپا کنند و اهداف خودشان را در منطقه دنبال کنند. ما به حول و قوه الهی تا آنجاییکه بتوانیم نخواهیم گذاشت این اتفاق بیفتد.
سیاست های ما در منطقه، نقطه مقابل سیاست های امریکاست.» در چنین شرایطی، تقویت مقاومت و اقتدار منطقه ای نظام، از جلوه های «ناامید کردن دشمن» است.
۲- مقاوم سازی اقتصاد: نمی توان از یاد برد که دشمن از صدمه پذیری اقتصاد ایران در سالهای اخیر بیشترین سوءاستفاده را کرد و بزرگ ترین حجم تحریم های تاریخ را ضد جمهوری اسلامی ایران وضع کرد. حالا که دولت تازه نفس بر سر کار آمده، راه انسداد مسیر تحریم ها، مقاوم سازی اقتصاد با محوریت پشتیبانی از تولید ملی است که لازم است بر مبنای سیاست های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری دنبال شود و دولت هم با برنامه اجرایی کارآمد، سهم خویش را در این حوزه به میدان عمل آورد.
۳- مقاوم سازی فرهنگی: هرچند تهاجم فرهنگی و جنگ نرم که به دنبال تغییر باورها و ارزش های حاکم بر جامعه ایران است، سابقه ای به درازای چند دهه دارد، اما با پیشرفت فناوری در سالهای اخیر، بر شدت و گستردگی آن افزوده شده است و امروز در مقطع کنونی بیم آن می رود که رخنه های فرهنگی دشمن در داخل، باعث صدمه پذیری جامعه ما گردد. به تعبیر حضرت امام خامنه ای، «دشمن تلاش می کند در زمینه فرهنگی، باورهای جامعه را دگرگون کند و آن باورهایی را که توانسته این جامعه را سرپا نگه دارد جابه جا کند، خدشه در آنها وارد کند، اختلال و رخنه در آنها به وجود بیاورد. خرج ها می کنند؛ میلیاردها خرج می کنند برای این مقصود. این رخنه و نفوذ فرهنگی است.» بنابراین، لازم است جبهه مؤمن انقلابی به میدان عمل بیاید و در این آوردگاه حساس از انقلاب اسلامی پاسداری کند.
۴- افشای چهره بزک کرده امریکا: رهبر معظم انقلاب می فرمایند: «بعضی ها اصرار دارند این شیطان بزرگ را با این خصوصیات (که از ابلیس بدتر است) بزک کنند و به شکل فرشته وانمود کنند.» متأسفانه غربگرایان داخلی از هیچ فرصتی برای بزک کردن رژیم ایالات متحده امریکا فروگذار نکرده و در جریان انتخابات سال قبل امریکا هم به عیان مشاهده شد که برخی رسانه های این جریان به ستاد داخلی یکی از نامزدهای انتخاباتی امریکا تبدیل شد. در واقع جریان نفوذی، با همه شکست هایی که تابحال با آنها روبرو شده است، از تطهیر امریکا دست نمی کشد و ازاین رو باید جبهه جوانان مؤمن انقلاب اسلامی در افشای ماهیت حقیقی این چهره بزک شده بکوشند.
۵- حل مشکلات مردم و کارآمدسازی: رهبر معظم انقلاب سال ها پیش تاکید کردند «هرکه می خواهد با امریکا مبارزه اساسی کند، باید به این مردم خدمت کند.» حقیقت آن است که امروز کشور از چالش های جدی اقتصادی رنج می برد که به طور عمده ناشی از سوءتدبیرها و سوءمدیریت های گذشته است. بار اصلی این مشکلات معیشتی را مردم بر دوش می کشند و هم اینان هستند که، ولی نعمتان اصلی مسؤلان هستند. حالا وظیفه مدیران اجرایی آن است که با عمل به وعده های خود و حل مشکلات معیشتی جامعه، دشمنان را ناامید سازند.
۶- امنیت آفرینی: هرچند بحمدالله کشور از سطح بالایی در امنیت ملی بهره مند است، اما روشن است که طمع دشمنان هیچ وقت دور نشده است. به بیان رهبر معظم انقلاب اسلامی «برای تأمین امنیت خارجی و طمع نکردن دشمنان، باید ابزارهای دفاعی همچون موشک، پهپاد و هواپیما همچنان تقویت شوند و برای تأمین امنیت داخلی هم دستگاههای مربوطه مراقب مساله نفوذ باشند...»


منبع:

1400/08/09
12:10:10
5.0 / ۵
617
تگهای خبر: اقتصاد , تولید , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مسیری که به موازات مذاکره باید رفت!
نظر شما در مورد مسیری که به موازات مذاکره باید رفت!
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴
برتریها bartariha
bartariha.ir - حقوق سایت برتریها محفوظ است

برتریها

معرفی برترینهای فناوری و وبسایتها