حضور سه قلاده یوزپلنگ آسیایی در مرز مشترک خراسان رضوی و سمنان تصویربرداری شد به همراه فیلم
به گزارش برتریها، مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی اظهار داشت: حضور سه قلاده یوزپلنگ آسیایی در منطقه مشترک بین استانهای خراسان رضوی و سمنان ثبت و تصویر برداری شد که این امر ضرورت برنامه ریزی جامع، علمی و مشارکت محور برای محافظت از این گونه نادر را بار دیگر گوشزد می کند.
دریافت 6 MB سعید محمودی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اضافه کرد: «رضا شاهین فر» مسافر نوروزی مشتاق محیط زیست با مسئولیت پذیری بعد از تصویر برداری از اینگونه های ارزشمند، فیلم آنرا بصورت محرمانه در اختیار اداره کل حفاظت محیط زیست استان خراسان رضوی قرار داد.
وی بیان کرد: در پی انتشار این ویدئو، تیمی از کارشناسان اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی با همکاری اداره کل حفاظت محیط زیست استان سمنان مبادرت به راستی آزمایی میدانی در محل مورد نظر کردند که نتایج این بررسی میدانی نشاندهنده حضور سه قلاده یوزپلنگ آسیایی در این منطقه بود.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان خراسان رضوی اضافه کرد: بررسی های دقیق کارشناسی و بازنگری میدانی فیلم دریافتی، صحت حضور اینگونه در معرض خطر را در محدوده ای از زیستگاه طبیعی استان تأیید کرده است، این مشاهده کم نظیر از اهمیت بالایی برخوردار بوده و نشان دهنده شرایط مساعد زیستگاه و امنیت کافی این منطقه است.
وی اظهار داشت: باتوجه به وضعیت بحرانی این گونه، هر مشاهده ای از یوز آسیایی باید به عنوان فرصت طلایی در راستای تقویت اقدامات حفاظتی تلقی شود.
محمودی اظهار داشت: یوزپلنگ آسیایی یکی از با ارزش ترین ژن های کره زمین است و گونه ای در معرض خطر و دارای شرایط بحرانی است، بدین جهت تدوین و اجرای برنامه های مشترک بین استانی و ملی، داشتن برنامه منسجم یکپارچه در راستای آگاهی بخشی و بیان ارزش های ژنتیکی خاص کشور، استفاده از تکنولوژی های جدید نظیر دوربین های تله ای و پایش ماهواره ای و همین طور جلب مشارکت جوامع محلی دراین خصوص بسیار حائز اهمیت می باشد.
افزایش برنامه های آموزشی بعد از مشاهده سه قلاده یوزپلنگ
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان خراسان رضوی در ادامه اظهار داشت: در پی این مشاهده برنامه های آموزشی و آگاهی بخشی در عرصه صیانت از محیط زیست و گونه های در معرض خطر با جدیت بیشتری و با همکاری دو استان خراسان رضوی و سمنان درحال پیگیری است.
وی اضافه کرد: این آموزش ها قدمی بزرگ در راه جلب توجه افکار عمومی به ضرورت حفظ تنوع زیستی و صیانت از زیستگاه های طبیعی است، افزایش سطح آگاهی عمومی، مشارکت جوامع محلی و آموزش نسل جوان همچون محورهای اصلی برنامه های پیش رو خواهد بود که با هدف تقویت همبستگی ملی در پشتیبانی از طبیعت در حال اجراست.
محمودی بیان کرد: صیانت از یوز آسیایی تنها یک مسئولیت محلی یا ملی نیست بلکه یک وظیفه جهانی در قبال میراث طبیعی کره زمین است، باید با هم افزایی ظرفیتهای علمی، فنی و اجرائی، قدمهای مؤثری برای تضمین بقاء اینگونه باارزش برداریم.
به گزارش برتریها به نقل از خبرگزاری ایرنا، IUCN یا همان اتحادیه بین المللی حفاظت طبیعت به عنوان معتبرترین مرجع اعلام نظر درباره ی وضعیت حفاظتی گونه های جانوری و گیاهی هر پنج تا ۱۰ سال وضعیت گونه های حیات وحش را در طبیعت سرتاسر جهان ارزیابی و نتیجه آنرا منتشر می کند، طبق آخرین لیست اعلامی از طرف این سازمان جهانی، یوزپلنگ آسیایی در لیست قرمز قرار دارد برای اینکه به شدت در معرض خطر انقراض بوده و شرایط ادامه حیاتش در طبیعت بسیار بحرانی خوانده شده است.
منبع: برتریها
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد حضور سه قلاده یوزپلنگ آسیایی در مرز مشترک خراسان رضوی و سمنان تصویربرداری شد به همراه فیلم