ركوردشكنی انتقال انرژی توسط كریستال های پلاستیك

ركوردشكنی انتقال انرژی توسط كریستال های پلاستیك برتریها: تهران - محققان دانشگاه كمبریج و بریستول راهكار جدیدی را برای تولید نانوساختارهایی از جنس نیمه رساناهای پلاستیكی ابداع كردند كه ظرفیت جذب نور و انتقال انرژی آن 20 برابر بیش از نیمه رساناهای پلاستیكی موجود در بازار است.


به گزارش روز یكشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری ساینس دیلی، محققان برای این منظور با استفاده از پلیمر ساختارهای نیمه رسانای كریستالی مرتب ساختند. مهم ترین كاربرد نیمه رساناهای پلاستیكی تبدیل نور خورشید به الكتریسیته است. این مواد با جذب نور در یك حالت تحریك شده قرار می گیرند و با حركت مولكول ها، این حالت تحریك شده درون آن ها جابه جا می گردد.
در همین مرحله می توان انرژی موجود در نیمه رسانا را برداشت كرد. معمولا میزان جابه جایی این حالت در پلاستیك 10 نانومتر است. اما محققان كمبریج با اندازه گیری حركت حالت تحریك شده در نانوساختارهای جدید خود متوجه شدند میزان جابه جایی این حالت 20 برابر نمونه های قبلی یعنی 200 نانومتر است.
این مبحث از این جهت اهمیت دارد كه ضخامت ماده موردنیاز برای جذب كامل نور موجود در محیط كمتر از 200 نانومتر است. این خصوصیت نانوساختارهای جدید را به گزینه ای مناسب برای ساخت سلول های خورشیدی و سنسورهای نوری تبدیل می كند.
به اعتقاد محققان، این تكنیك امكان تولید سلول های خورشیدی كارآمدتر با انعطاف پذیری بیشتر را فراهم می كند.گزارش كامل این تحقیقات در نشریه Science انتشار یافته است.
علمی (6)**9259**1440


1397/03/07
13:18:23
5.0 / ۵
5121
تگهای خبر: دانش , علم , محقق , نانو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد ركوردشكنی انتقال انرژی توسط كریستال های پلاستیك
نظر شما در مورد ركوردشكنی انتقال انرژی توسط كریستال های پلاستیك
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۲
برتریها bartariha
bartariha.ir - حقوق سایت برتریها محفوظ است

برتریها

معرفی برترینهای فناوری و وبسایتها