میزگرد خبری با موضوع موانع تولید در صنایع لوازم خانگی
موانع رونق تولید در صنعتی ۷۰ ساله (۱)
برتریها: فعالان صنعت لوازم خانگی ایران معتقدند به رغم كوشش های تولیدكنندگان برای رونق تولید در صنعت لوازم خانگی، مشكلاتی چون عرضه مواد خام در بورس كالا، نوسانات ارزی و ارائه تسهیلات با نرخ سود بالا، مانع از رونق بیشتر تولید داخلی در این صنعت شده اند.
به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهشهای خبری ایرنا، میزگرد ایرنا درباره «موانع رونق تولید در صنعت لوازم خانگی ایران» با حضور سه تن از فعالان این صنعت یعنی «دكتر حبیب الله انصاری» (دبیركل انجمن صنایع لوازم خانگی ایران)، «مهندس حسین اسحاقی» (قائم مقام شركت پاكشوما) و «دكتر رضا الماسی» (قائم مقام شركت سامیار صنعت زاگرس) اجرا شد. در این میزگرد فعالان این صنعت به بحث درباره مشكلات رونق تولید همچون مشكلات ارزی، نوسان قیمت مواد خام، ورود كالای قاچاق به كشور، عدم همراهی صدا و سیما با برنامه رونق تولید و پشتیبانی از تولیدكنندگان، مشكلات موجود در بورس كالا و مانند آن پرداختند كه مشروح آن در ادامه آمدهاست.
صنعتی به قدمت ۷۰ سال
پژوهشگر ایرنا: به عنوان نخستین سوال از جناب آقای انصاری، اگر بخواهیم به صورت مختصر صنعت لوازم خانگی را تعریف نماییم، این صنعت چه بخش هایی را در بر می گیرد و چند سال از عمر آن می گذرد؟
دكتر حبیب الله انصاری: با سلام و تشكر از فرصتی كه در اختیار انجمن قرار دادید. صنعت لوازم خانگی با سابقه و قدمتی حدود ۷۰ سال، با ساخت سماور كه خود آن هم روسی بود، در ایران متولد شد و در راه تحول راه خودرا ادامه داد. دامنه فعالیت این صنعت بسیار متنوع و گسترده است. این صنعت به سه بخش كلی تقسیم می شود. بخش اول شامل محصولات انرژی بر می شود. تمامی محصولاتی كه با گاز، برق یا مانند آن كار می كنند، جزو این دسته محسوب می گردند. لوازم پخت و پز، لوازم گرمایشی، سرمایشی، لوازم صوتی و تصویری، چرخ خیاطی، لوازم خُرد آشپزخانه و مانند آن به همین دسته تعلق دارند. بخش دوم، دسته محصولات غیرانرژی بر است. كلیه ظروف آشپزخانه جزو این دسته شمرده می شود. بخش سوم این صنعت نیز بخش قطعه سازی است و قطعه سازان، قطعات لازم برای تولیدكنندگان محصول نهایی را تولید می كنند. این صنعت با این طیف گسترده، صنعتی است كه از مواد اولیه اساسی بالادستی همچون آلومینیوم، مس، مواد پتروشیمی، فولاد و مانند آن بهره برده و محصولاتی را تولید می كند كه جزو لوازم لاینفك زندگی مردم محسوب می شوند. ممكنست در منزلی موكت نباشد، اما نمی تواند لوازم خانگی وجود نداشته باشد. با عنایت به این دو ویژگی، این صنعت در تمام دنیا جزو ۱۱ رشته شتاب دهنده توسعه اقتصادیست. اگر این صنعت شكوفا شود، اقتصاد یك كشور شكوفا خواهد شد.
دكتر حبیب الله انصاری، دبیر كل انجمن صنایع لوازم خانگی ایران
منبع: برتریها
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد موانع رونق تولید در صنعتی ۷۰ ساله (۱)