معماری شبكه ملی اطلاعات در انتظار تصویب شورای عالی فضای مجازی

معماری شبكه ملی اطلاعات در انتظار تصویب شورای عالی فضای مجازی برتریها: بگفته عضو شورای عالی فضای مجازی، برابر مصوبات و تبیین الزامات شبكه ملی اطلاعات، زیرساخت ارتباطی، اطلاعاتی و خدمات پایه كاربردی این شبكه برعهده وزارت ارتباطات است و مقرر است طرح و سند معماری شبكه ملی با اعمال نظرات كارگروهی در شورای عالی فضای مجازی، در جلسه بعدی این شورا تصویب شود.


به گزارش برتریها به نقل از ایسنا، طرح شبكه ملی اطلاعات در كشور از اواخر سال ۱۳۸۴ مطرح و مهم ترین دلیل پیاده سازی این شبكه در آن سال كاهش وابستگی به شبكه جهانی اینترنت اعلام گردید. در سند «ضرورت تبیین الزامات شبكه ملی اطلاعات» آمده كه شبكه ملی اطلاعات بعنوان زیرساخت ارتباطی كل فضای مجازی، شبكه همه شبكه های كشور است.
در روزهایی كه اینترنت جهانی قطع شده بود و كاربران تنها قادر به استفاده از شبكه و سایت های داخلی بودند، این مساله به ذهن ها متبادر شد كه مقصود از ایجاد شبكه ملی اطلاعات، قطع كلی اینترنت جهانی است؛ این در حالیست كه مسئولان حوزه فناوری اطلاعات، همچون محمدجواد آذری جهرمی - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- بارها به این مساله اشاره كردند كه شبكه ملی اطلاعات به معنای قطع اینترنت نیست؛ اصلا چیزی به نام اینترنت ملی وجود خارجی ندارد و قطع اینترنت به كاركردهای شبكه ملی اطلاعات ضربه می زند.
این اتفاق محكی برای به چالش كشیدن تحقق شبكه ملی اطلاعات بود كه وزارتخانه ادعای پیاده سازی ۸۰ درصدی زیرساخت های آنرا داشت. ازطرفی درحالی كه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در زمینه سند تبیین الزامات شبكه ملی اطلاعات، معتقد به اثبات این ادعا بود، مركز ملی فضای مجازی نظری متفاوت داشت و معتقد بود در حوزه هایی مانند پیام رسان و موتور جست وجو، رسانه و شبكه اجتماعی مشكلاتی وجود دارد.
بدین جهت مقرر شد وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، ظرف سه هفته معماری نهایی و طرح خود از شبكه ملی اطلاعات را به مركز ملی عرضه نماید. بنا بر این در آخرین جلسه شورای عالی فضای مجازی كه به ریاست رئیس جمهوری تشكیل شد، كلیات سند معماری و طرح كلان شبكه ملی مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مقرر شد جزئیات سند معماری شبكه ملی توسط كارگروهی تخصصی در مركز ملی نهایی شده و در جلسه آتی شورا ارائه و تصویب شود.
اما رضا تقی پور - عضو شورای عالی فضای مجازی- درباره مباحثی كه در این نشست مطرح شده بود، اظهار نمود: باتوجه به طرحی كه از طرف وزارت ارتباطات ارائه شد، مقرر شد در همین چارچوب ارائه شده كارگروهی با حضور چندین دستگاه از اعضای حقوقی مثل وزارت ارتباطات، وزارت ارشاد، معاونت علمی و بیشتر دستگاه هایی كه عضویت حقوقی دارند، بعلاوه اعضای حقیقی تشكیل گردد كه این طرح را به صورت دقیق تر و شفاف تر بررسی نمایند تا این طرح در جلسه بعدی بررسی و تصویب شود.
وی با بیان این كه برابر مصوبات و تبیین الزامات شبكه ملی، زیرساخت ارتباطی، زیرساخت اطلاعاتی و خدمات پایه كاربردی برعهده وزارت ارتباطات است، اظهار داشت: وزارت ارتباطات نظراتش را در چارچوب این طرح داده اما حالا این طرح با نظرات كارگروهی كه باحضور اعضای حقیقی و حقوقی تشكیل شده، تعیین می شود تا درنهایت با اعمال این نظرات، طرح نهایی شبكه ملی اطلاعات، در شورا تصویب شود.
تقی پور اشاره كرد: خدمات شبكه ملی، شامل دو بخش است؛ خدمات پایه كاربردی و ضروری مثل پیام رسان، ای میل، سیستم عامل و موتور جست وجو در این دسته بندی بر عهده وزارت ارتباطات است. یك سری خدمات شامل خدمات تخصصی و عمومی می شود. خدمات تخصصی مثل سلامت الكترونیك كه زیرساخت هایش در شبكه تامین گردد و توسط دستگاه موردنظر كه در این مثال وزارت بهداشت است، ارائه شود. یك سری خدمات هم مربوط به بخش خصوصی است.




منبع:

1398/10/25
16:48:06
5.0 / ۵
4353
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد معماری شبكه ملی اطلاعات در انتظار تصویب شورای عالی فضای مجازی
نظر شما در مورد معماری شبكه ملی اطلاعات در انتظار تصویب شورای عالی فضای مجازی
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
برتریها bartariha
bartariha.ir - حقوق سایت برتریها محفوظ است

برتریها

معرفی برترینهای فناوری و وبسایتها