شایعه است:
درگاه های ثبت نام برای دریافت كمك هزینه كرونا
به گزارش برتریها دولت تصمیم دارد برای پشتیبانی از اقشار صدمه پذیر اقداماتی را صورت دهد، اما برخی كلاهبرداران در شبكه های اجتماعی با تشویق افراد به ثبت نام در درگاه های جعلی برای دریافت این كمك ها، قصد دارند تا اطلاعات بانكی آنان را مورد سوءاستفاده قرار دهند.
گسترش موارد به ابتلاء به بیماری كرونا و تعطیلی برخی مشاغل سبب شده است تا بحث درباره احتیاج به كمك های دولتی به برخی نیازمندان در رسانه های مطرح شود. دولت هم اعلام نموده است برنامه هایی برای پشتیبانی از اقشار صدمه پذیر در نظر دارد. با این وجود برخی سودجویان از فرصت بهره برده و با طرح شایعاتی، كاربران را تشویق می كنند تا با افشای اطلاعات شخصی خود، به ظاهر برای دریافت كمك های دولتی اقدام نمایند و برای این منظور پیام هایی جعلی را در شبكه های اجتماعی برای آنان ارسال می كنند.
شایعه: دولت تصمیم دارد مبالغی را بعنوان عیدی معیشتی كرونا برای همه شهروندان واریز نماید و برای این منظور افراد باید در درگاه هایی خاص ثبت نام كنند، درغیر این صورت كمك های نقدی دولتی به آنها تعلق نخواهد گرفت.
پاسخ به شایعه: از زمان شیوع بیماری كرونا در كشور و اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی، برخی كانال های تلگرامی با بیان اخباری جعلی در خصوص تصمیم دولت برای واریز مبالغی بعنوان «عیدی معیشتی كرونا» یا موارد مشابه، از شهروندان می خواهند تا با دنبال كردن آدرس هایی كه این كانال ها اعلام می كنند، كد ملی یا اطلاعات حساب بانكی خویش را در درگاه هایی جعلی وارد نمایند تا بتوانند این مبالغ را دریافت نمایند. در حالیكه به نظر می آید این روش ترفندی است كه اغلب دو هدف را دنبال می كند. هدف اول آن است كه كلاهبرداران بتوانند اطلاعات هویتی شخصی افراد یا اطلاعات بانكی آنها را از این طریق سرقت نمایند و هدف دوم هم آن است كه با كمك این روش كانال های تلگرامی قصد دارند تعداد دنبال كنندگان خویش را بالا برند.
اما ذكر چند نكته در اینجا ضروری می باشد. نكته اول آن است كه دولت تابحال تصمیمی برای اهدای مبلغی بعنوان «كمك هزینه معیشتی كرونا» یا «عیدی كرونا» یا هر عنوان دیگر برای «تمامی شهروندان» در نظر نگرفته است. به طور حتم دولت اگر بخواهد كمك هزینه هایی را برای شهروندان در نظر بگیرد، آنرا تنها برای شهروندانی كه به این كمك هزینه ها نیاز دارند، اعطا خواهد نمود. نكته دیگر آن است كه دولت در صورت اتخاذ چنین تصمیمی، آنرا از راه رسانه های رسمی به اطلاع شهروندان خواهند رساند، كما اینكه تا امروز هم دولت برنامه هایی را به صورت رسمی برای پشتیبانی از اقشار صدمه پذیر اعلام نموده است. در آخرین این تصمیم ها، با بخشنامه «اسحاق جهانگیری» معاون اول دولت، تصمیم گرفته شد تا اعتباری یك تا دو میلیون تومانی برای كمك به برخی اقشار صدمه پذیر و به صورت وام در اختیار این افراد قرار گیرد و برای انجام آن هم بانكهای عامل موظفند به صورت الكترونیكی تعهدات لازم را دریافت و مبالغ را به حساب یارانه سرپرستان خانوار واریز نمایند.
نكته مهم دیگر آن است كه دولت از سال ها قبل و بعد از اجرای طرح «هدفمندسازی یارانه ها» اطلاعات مربوط به خانوارهای نیازمند را در اختیار دارد و اگر بخواهد هرگونه كمكی را به این خانوارها صورت دهد، از اطلاعات جامع خود استفاده خواهد كرد، كما اینكه برای واریز بسته های معیشتی هم از همین روش استفاده شد.
و مهم تر از همه آنكه دولت، در صورتیكه بخواهد مبلغی را به حساب سرپرستان خانوارها واریز نماید، هیچ نیازی به دریافت اطلاعاتی نظیر شماره رمز یا رمز دوم حساب های افراد برای واریز كمك های دولتی به آنها نخواهد داشت، ازاین رو هر پیامی در خصوص نیاز افراد به ثبت اطلاعات بانكی آنها در درگاه های مشكوك برای دریافت كمك هزینه های معیشتی از راه شبكه های اجتماعی، به طور حتم یك پیام كلاهبردارانه یا فریبكارانه است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد درگاه های ثبت نام برای دریافت كمك هزینه كرونا