غلامرضا انصاری:

همگامی را با دخالت در كار دولت اشتباه گرفته اند

همگامی را با دخالت در كار دولت اشتباه گرفته اند به گزارش برتریها «غلامرضا انصاری» فعال سیاسی و عضو شورای مركزی حزب «اتحاد ملت ایران اسلامی» به ایرنا می گوید: برای دسترسی به توسعه تمام عیار و پاسخگو بودن منطقی قوه مجریه باید همه ابزارهای قانونی در اختیار دولت باشد. متاسفانه برخی همگامی با دولت را با دخالت در كار دولت اشتباه گرفته اند. با وجود اعتبارات مالی كه از بودجه عمومی می گیرند در عرض دولت حركت می كنند.


غلامرضا انصاری عضو چهارمین دوره شورای شهر تهران از سال ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۶، نماینده مردم مشهد و کلات در دوره چهارم مجلس شورای اسلامی، رئیس سازمان بهزیستی کشور در سالهای ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۰ و سفیر ایران در ترکمنستان از ژوئن ۲۰۰۵ تا اکتبر ۲۰۰۸ بوده است. او حالا عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران اسلامی است. مشروح گفت و گوی ایرنا با او به دنبال می آید:

ایرنا: رئیس جمهوری در سالگرد انقلاب مشروطه، انقلاب اسلامی را تکمیل کننده انقلاب مشروطیت دانسته اند. ارزیابی جنابعالی از این سخن چیست؟
انصاری: شروع مردمسالاری و تجدد خواهی در ایران از انقلاب مشروطه بود. انقلاب اسلامی را هم باتوجه به خاصیت های مردمی بودن و اعمال خواست عمومی در نفی استبداد و استعمار می توان مکمل انقلاب مشروطه دانست. اما هم مردم و هم حاکمیت هایی که در این ۱۱۴ سالِ پس انقلاب مشروطه آمدند، نسبت به رشد نهادهای مدنی و احزاب سیاسی که لازمه تداوم حاکمیت اراده عمومی بر سرنوشت است کم توجه بوده اند. به همین سبب و با تاسف، باتوجه به شعارهایی که در هر دو انقلاب درباره مردمسالاری و حکومت قانون عنوان شد حاکمیت اراده مردم در تعیین سرنوشتشان آنچنان که باید محقق نشد. امیدوارم با لطمه شناسی عدم تحقق این شعارها و تبین جمهوریت نام متناسب با ارزش های مدنی و انسانی، مسئولان بستر حضور نهادهای مدنی و احزاب سیاسی را برای تحقق مردم سالاری ایجاد کنند.

با موازی کاری توان دولت را به حداقل می رسانند
ایرنا: رئیس جمهور همین طور اصرار کرد برای حل مشکلات، قوه قضاییه، قوه مقننه، نیروهای مسلح، صدا و سیما و... باید کنار هم باشند. اگر این سخن رئیس جمهوری را معیار قرار دهیم وضعیت کنونی را چطور می بینید؟
انصاری: طبیعی است که دولت و مجلس و قوه قضاییه می توانند مکمل هم باشند. اما باید تحت امر دولت هم باشند. برای دسترسی به توسعه تمام عیار و پاسخگو بودن منطقی قوه مجریه باید همه ابزارهای قانونی در اختیار دولت باشد. متاسفانه برخی همگامی با دولت را با دخالت در کار دولت اشتباه گرفته اند. با وجود اعتبارات مالی که از بودجه عمومی می گیرند در عرض دولت حرکت می کنند. مثلا صدا و سیما و برخی سازمان ها و ارگان های دیگر با موازی کاری با قوه مجریه، توان اجرایی دولت را به حداقل می رسانند.

تنگ ترشدن فیلترهای نظارتی، حضور حداکثری را منتفی می کند
ایرنا: انتخابات ۱۴۰۰ ریاست جمهوری را چگونه ارزیابی می کنید؟
انصاری: انفجار اطلاعات و دسترسی مردم به شبکه های اجتماعی، نسل جدید را پرسشگر و مسلط به امور پرورش داده است. این نسل اساسا از حضور زینت المجالسی خود استقبال نخواهد کرد. اما چنانچه شرایطی برای انتخابات دموکراتیک در کشور به وجود آید و آزادی بیان و بعد از بیان وجود داشته باشد این نسل و سایر نسل ها حضور پرشوری پای صندوق ها خواهند داشت.
این حضور همبستگی ملی و امنیت ملی را تضمین می نماید. اتفاقی که در انتخابات ۹۸ مجلس رخ داد یعنی تنگ تر شدن فیلتر نظارت و حداقلی شدن ظرفیت انتخاب کردن برای مردم، نشان داد مردم علاقه ای به حضور زینتی در انتخابات ندارند. اما اگر در انتخابات آتی ریاست جمهوری، همه گروه ها بتوانند نامزدهای اصلی خودرا به صحنه بیاورند امید مردم به انتخابات بیشتر می شود و شاید حضورشان هم حداکثری باشد. البته عکس این هم امکان دارد. باید توجه داشت که قشر فرودست جامعه هم بواسطه تحصیلات دانشگاهی، آگاه است. نامزدها نیز باید یک برنامه علمی و عملی برای گذر از شرایط ناهموار کنونی به افکار عمومی ارائه نمایند.

نگاه شعاری اصولگرایان به حل مشکلات کشور
ایرنا: جناح راست با چه چالش هایی در این انتخابات مواجه است؟
انصاری: اصولگرایان چندان عنایت و توجهی به پایگاه مردمی نداشته و ندارند. آنها با قدرت مسلطی که در اختیارشان گذاشته شده می دانند هر وقت حضور مردم پای صندوق ها پررنگ بوده این اصلاح طلبان بوده اند که انتخابات را برده اند. برای همین آنها در غیاب رقیب حتی با رای پایین هم پیروز شده اند. جریان اصولگرایی کمتر به گفت و گو، اقناع، مباحثه و استدلال اعتقاد دارند و به بیشتر نگاه شعاری به حل مسائل جامعه دارند.
این جریان طبیعتا گرفتار اختلافات جدی در خود هستند. بر ای نمونه در مجلس یازدهم که صدر تا ذیلش اصولگرا است اختلافات فراوانی که با هم دارند ظهور و بروز پیدا کرده است. آنها کم توجه اند که در تاریخ ۴۰ ساله انقلاب، هیچ گاه در ایران امکان یک دست کردن قدرت وجود نداشته است و هر وقت سعی شده یکدست شود در داخل جناح حاکم چندگانگی رخ داده است. بعید است جریان اصولگرا در انتخابات آتی به ائتلافی ماندگار برای تعیین یک نامزد واحد برسند.



منبع:

1399/05/17
21:36:09
5.0 / ۵
2395
تگهای خبر: دانش , علم , محقق
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد همگامی را با دخالت در كار دولت اشتباه گرفته اند
نظر شما در مورد همگامی را با دخالت در كار دولت اشتباه گرفته اند
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۵
برتریها bartariha
bartariha.ir - حقوق سایت برتریها محفوظ است

برتریها

معرفی برترینهای فناوری و وبسایتها