التهاب فضای سیاسی تعبیر رسانه های داخلی از سخنان مجتبی ذوالنوری
برتریها: مجتبی ذوالنوری رئیس كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از مدعیان انقلابی گری است، رئیس جمهوری را تهدید به اعدام كرد، موضوعی كه سبب التهاب فضای سیاسی جامعه شد و طیف وسیعی از جریان های اصولگرا و اصلاح طلب را وادار به واكنش كرد.
گاهی یک سخن بدتر از هزار بمب و اسلحه عمل می کند و امکان دارد، جنبه تخریبی بسیار بالایی داشته باشد بنا بر این هم شایسته است، افرادی که در صدر امور قرار دارند و کلام و نفوذشان در جامعه می تواند، موثر باشد در مقطعی که کشور از یک طرف با تحریم های یکجانبه مواجه می باشد و از سویی دیگر ویروس کرونا امان مردم را بریده، کلامشان را سنجیده تر بیان کنند تا ساز جدایی و تفرقه کوک نشود. در همین خصوص باید به نوشته ذوالنوری نماینده مجلس در حساب توئیتر اشاره نمود که نوشت: «جناب روحانی اگر برای توجیه مذاکره با دشمن، علت صلح امام حسن با معاویه را خواست بیشتر مردم از امام ذکر می کنید! امروز اکثریت قاطع ملت ایران به کمتر از عزل و مجازات شما راضی نمی شوند؛ با منطق شما، رهبر انقلاب باید دستور دهند هزار بار شما را اعدام کنند تا دل مردم عزیز راضی شود».
این اظهارات ذوالنوری در حالی مطرح شده که رئیس جمهوری، چهارشنبه هفته گذشته در جلسه هیات دولت اظهار داشته بود: امام مجتبی به ما می آموزد که مرد جنگ باشیم به روز جنگ و مرد صلح باشیم به روز صلح. اگر در روز صلح، جنگیدیم و در روز جنگ، صلح کردیم، هر دو خطا و اشتباه است. بموقع باید بایستیم و بجنگیم و بموقع باید صلح نماییم. گویا این اظهارات به مذاق ذوالنوری و یاران دلواپسش خوش نیامده و به واقعیت تاریخی هم رحم نکرده اند و گوینده را مورد حملات تند و توهین آمیز خود، قرار داده اند اما این توئیت با واکنش های زیادی مواجه گردید و خیلی از سیاسیون که اصولگرا هم بودند به مخالفت با دیدگاه ذوالنوری پرداختند. بررسی روزنامه ها، تارنماها و خبرگزاری های داخلی نشان میدهد که رسانه های داخلی به این مساله پرداخته اند.
رسانه های اصلاح طلب
توهین ذوالنوری بدتر از آتش زدن برجام
روزنامه ستاره بامداد در سرمقاله نوشت: مجتبی ذوالنوری، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اخیراً در توییتر خود خطاب به رئیس جمهور نوشت: «امروز اکثریت قاطع ملت ایران به کمتر از عزل و مجازات شما راضی نمی شوند. با منطق شما رهبر انقلاب باید دستور دهد هزار بار شما را اعدام کنند تا دل مردم عزیز راضی شود.» دراین ارتباط نگارنده ذکر نکاتی را ضروری می داند. اگر هریک از مسئولان کشور، یک دفعه شرح وظایف خودرا مرور کنند و ببینند قانون چه اجازه ها و چه اختیاراتی به آنان داده است، مشکلات رفع می شود و هرکس نمی تواند هرچه دلش خواست بگوید. نماینده مجلس بنا بر اصل ۸۴ و ۸۶ قانون اساسی می تواند راجع به هر موضوعی اظهارنظر کند، اما صحبت هایی ازاین دست، توهین است. آقای ذوالنوری و یا هر یک از نمایندگان مجلس یازدهم برمبنای قانون حق تذکر، سؤال و یا استیضاح رئیس جمهور را دارد؛ اگر نمایندگان قصد خیری دارند -که نویسنده بر این عقیده نیست- می توانند از حق قانونی خود استفاده کنند و رئیس جمهور را استیضاح کنند. درحالی که ذوالنوری پا را فراتر گذاشته و برای رهبری تعیین تکلیف کرده که رئیس جمهور را به اعدام محکوم کند یعنی ذوالنوری بعنوان نماینده مجلس حتی نمی داند جایگاه و حدود اختیارات رهبری چیست و از ایشان توقع قضاوت دارد! صدمه ای که ذوالنوری و تیمش با این نوع سخن گفتن به کشور می زنند، از حرکت آتش زدن برجام در مجلس دهم، آن هم در شرایطی که دنیا درصدد حفظ برجام بوده و هست، بدتر بود.
خراب کردن فضای کشور
اعتمادآنلاین در گفت و گو با محمد غرضی فعال سیاسی می آورد: بعضی واکنش هایی که به سخنان حسن روحانی انجام می شود، مشخصا وقت تلف کردن و خراب کردن فضای کشور است. مثلا اینکه آقای ذوالنوری گفته «روحانی باید هزار بار اعدام شود»، مهر تاییدی به نوع نگاه اصولگرایان به رئیس جمهور است. آنها در حالی تقاضای مرگ رقیب را مطرح می کنند که این مساله در فرهنگ ایران و ایرانی اصلا شایسته نیست. در واقع اصولگرایان چون می دانند که نمی توانند رقیب را شکست بدهند، چنین خشونت سنگین و بدون جوابی در رفتارشان دیده می شود. به نظرم باید آقای ذوالنوری را به خودش واگذار کرد تا درباره رفتارش فکر کند. این خشونت کلامی مقابل دولتی ها در حالی این روزها پررنگ شده است که رهبری سال پیش با صراحت گفتند، بگذارید دولت کار خودش را انجام بدهد. البته این نوع از تندروی ها مقدمات انتخابات ۱۴۰۰ است، یعنی اصولگرایان با این هدف به دولت فشار می آورند که بتوانند رای جمع کنند و دلیل دیگری نمی تواند داشته باشد.
حمله به روحانی
روزنامه اعتماد در یادداشتی به قلم عباس عبدی نوشت: دوز حملات مقابل آقای روحانی به نحو بی سابقه ای افزایش یافته است. هر چند این حملات انگیزه های قبلی و نیز اهداف انتخاباتی دارد ولی در ظاهر واکنشی نسبت به سخنان روحانی درباره صلح امام حسن بود. این حملات چه معنایی دارد؟ اصولگرایانی که تا حد خواهان اعدام شدن و اثبات خیانت او جلو رفته اند و هیچ دادگاهی هم از آنان سوال نمی کند به چه چیزی جز خودشان حمله می کنند؟ این حمله به کل سابقه ای است که از آن می خواهید دفاع کنید. این حمله به ساختاری است که او بر طبق ضوابط آن برآمده است. این حمله به مردمی است که به درخواست خودتان پای صندوق رای آمدند و آنان را حداقل در سخن ارج می نهید. این حمله به ساختاری است که نمی تواند بر عملکرد مسئولان خودش نظارت کافی و موثر داشته باشد. این حمله به تشخیص شورای نگهبان است که دروازه ورود به حکومت در این سطح است. این حملات هیچ کدام به اصلاح طلبان نیست و نخواهد بود. پس این حملات شما مقابل روحانی، ببخشید، تف سربالاست که مثل بومرنگ عمل می کند و اعتبار و کارایی تمام موارد گفته شده را نقض و رد می کند.
انتقاد مشاور قالیباف از ذوالنوری
روزنامه آرمان ملی در گزارشی آورد: برخی هم از توئیت ذوالنوری بهره برداری های دوجانبه می کنند، مانند سیدمحمود رضوی، مشاور فرهنگی رئیس مجلس که روز گذشته در توئیتی آورد: «حضرت آقا فرمودند: اعتقاد راسخ دارم که دولت ها باید تا روی آخر وظایف خودرا انجام دهند. امروز که تندروهای اصلاحات برای فرار از پاسخگویی به مردم استعفای رئیس جمهور را مطرح می کنند، برخی استیضاح رئیس جمهور را مطرح و دنبال می کنند! برخی چرا متوجه نیستند که آب در آسیاب که می ریزند» در وهله نخست، مشاور قالیباف برخلاف ادعاهای رئیس مجلس مسیر خلاف ایجاد وحدت را دنبال می کند و گویی دو قطبی سازی که آفت بزرگی برای کشور است خط قرمز مشاور قالیباف نیست. همین طور رضوی باید به بررسی چرایی تاکید برخی اصلاح طلبان بر استعفای روحانی می پرداخت و می دانست رفتار برخی همفکران او مانعی برای تحقق برنامه های دولت می باشد. بخش اول و دوم توئیت رضوی با هم همخوانی ندارد چونکه به فرموده رهبری باید اجازه داد دولت تا روز آخر به انجام مسئولیت بپردازد اما مشاور قالیباف برخلاف این مساله حرکت می کند. برخی هم معتقدند توئیت رضوی به صورتی تبلیغ انتخاباتی برای قالیباف و حامیان اوست.
دارِ اعتدال!
این روزنامه همین طور در یادداشتی به قلم محمد محمودی دبیر سابق پایگاه اطلاع رسانی آیت الله هاشمی نوشت: آسیاب به نوبت «دارِ اعتدال» این روزها به روحانی رسیده و فریادهای غضب آلود «اعدامش کنید!» موید آن است که روحانی راه هاشمی را - با وجود تمام کاستی های داخلی و خارجی - در حفظ مسیر اعتدال، درست رفته که کار تندروها به درخواست اعدامش رسیده است وگرنه چرا کسی برای احمدی نژاد تقاضای اعدام نکرده و نمی کند؟ احمدی نژاد هر چه بگوید، از جنس خود تندروهاست. پس برایش حکم اعدام نمی دهند چون آبشخور افکارشان یکی است! ولی روحانی باید برای برجام اعدام شود همانطور که آیت الله هاشمی باید برای اختتام جنگ اعدام می شد ولی نشد!. اعتدال همیشه یک اعدام بدهکار تندروهاست. نامش هر چه باشد فرقی نمی کند؛ صلح حدیبیه، خانه نشینی علی(ع)، صلح امام حسن(ع)، پذیرش قطعنامه ۵۹۸. رابطه با عربستان. نرمش قهرمانانه و برجام. «دارِ اعتدال» همیشه پابرجاست؛ روز گذشته هاشمی، امروز روحانی. فردا... ا..
دلواپسان مقابل جمهور
روزنامه اعتماد در گزارشی می نویسد: پایداری ها در همایشی «عدم کفایت رئیس جمهوری» را به مجلس «تکلیف» می کنند. بدین جهت نمایندگان اصولگرا و طیفی که به جبهه پایداری نزدیکند، در حالی طول یکی دو هفته تعطیلی جلسات علنی پارلمان و حضورشان در حوزه های انتخابیه بارها و بارها به انتقاد از روحانی و ناکارآمدی های اقتصادی اش پرداختند که روز گذشته بلافاصله بعد از از سرگیری کار مجلس، با حضور در صحن بهارستان باردیگر دست به کار شدند تا مگر این نوبت، منویات شان برای استیضاح روحانی و برکناری او را عملی کنند و حداقل با این اقدام نارضایتی افکار عمومی از عملکرد ۴ ماهه خودرا پوشش دهند. در همین راستا نمایندگان روز گذشته مبادرت به جمع آوری امضا برای استیضاح روحانی کردند. از قرار معلوم مجتبی ذوالنوری که قبل تر نیز تلاش هایی برای استیضاح رئیس جمهوری انجام داده بود، این دفعه نیز بی میل به تحقق این مهم نیست و درحالی که دست کم کف صحن این تمایل را در خفا و بطور غیررسمی دنبال می کند، در شبکه های اجتماعی و حساب کاربری توییتری اش که ازقضا آن اظهارنظر بحث انگیز با محوریت «هزار بار اعدام روحانی» را نیز منتشر کرد، از تلاش خود برای به جریان انداختن این طرح می گوید.
رسانه های اصولگرا
نقد توئیت ذوالنوری
روزنامه فرهیختگان در گزارشی آورد: بعد از آنکه حسن روحانی در اظهاراتی عجیب و غریب، در میانه میدان نبرد از صلح گفت و کوشش کرد استدلال های تاریخی از حیات سیاسی امام مجتبی(ع) برای اصیل نمایی اظهاراتش ارائه کند، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس در توئیتر واکنش حیرت آوری از خود نشان داد و نوشت: «جناب روحانی، اگر برای توجیه مذاکره با دشمن، علت صلح امام حسن با معاویه را خواست بیشتر مردم از امام ذکر می کنید! امروز اکثریت قاطع ملت ایران به کمتر از #عزل و #مجازات شما راضی نمی شوند؛ با منطق شما، رهبر انقلاب باید دستور دهند هزار بار شما را اعدام کنند تا دل مردم عزیز راضی شود.» این موضع البته کمی بعد با حمایت برخی چهره های سیاسی رادیکال نیز همراه شد و نهایتا روز شنبه پوستری از یک نشست مجازی منتشر گردید که نشان می داد تعدادی از این افراد بنا دارند دور هم جمع شده و با محوریت استیضاح حسن روحانی سخنرانی کنند. اگر در این خصوص دقت بیشتری صورت نگیرد، مانند آنچه برای چندمین بار از رئیس کمیسیون امنیت ملی سر زده، موجب خواهد شد منتقدان دولت همگی ضدصلح، جنگ طلب و فاقد هرگونه استدلال منطقی معرفی شوند و درمقابل دولت روحانی، دست برتر را در مواجهه با جامعه داشته باشند.
خبرگزاری تسنیم در یادداشتی به قلم عباس سلیمی ثمین تحلیلگر مسایل سیاسی نوشت: برهم زدن نظم جامعه سیاست آمریکایی است تا بتوانند از این طریق تحریم های بی سابقه خودرا به نتیجه برسانند. دشمن در صحنه داخلی عراق، لبنان، لیبی، سوریه و... نشان داد اهدافش را در برهم زدن نظم جامعه پیگیری می کند. دشمن قانونمندی و جایگاه های قانونی را نقطه مقابل اهداف زیاده خواهانه خود یافته است و ملت ایران با فهم این مسئله سختی های ناشی از تحریم ها و برخی کم کاری ها در دولت را تحمل می کنند تا فرصت را از دشمن بگیرند. بدین جهت هرگونه لطمه به دولت شرایط مطلوب برای مانور بیگانگان را فراهم می آورد. پذیرفتنی نیست فردی که مدعی فهم سیاسی و نماینده مجلس است در مسیری قرار بگیرد و شرایطی را فراهم آورد که نتیجه آن تقویت سیاست بیگانه است. پسندیده نیست نماینده اصولگرای مجلس حرف هایی را بزند که بازیچه امثال تاجزاده شود و همان کاری را می کند که تاجزاده ها می خواهند. در صورتیکه جامعه امروز از مجلس می خواهد که ضعف های دولت را به شکلی برطرف کند که کمترین التهاب باشد.
جمع بندی
جملات ناسنجیده یک نماینده مجلس در توئیتر موجب شد تا واکنش های زیادی از جانب چهره های مطرح سیاسی و رسانه ها و حتی مردم در فضای مجازی برانگیزد؛ واکنش هایی که محدود به رسانه های اصلاح طلب نبود و اصولگرایان هم در رسانه های خود به این سخنان ذوالنوری واکنش نشان دادند. بااینکه اصلاح طلبان به صورت مطلق این سخنان را محکوم کردند و حتی معتقد هستند که این سخنان توهینی نماینده اصولگرای مجلس با هدف فشار به دولت بیان شده که آنها بتوانند در انتخابات ۱۴۰۰، پیروز این عرصه باشند.
البته در این میان بعضی از اصولگرایان نیز نوشته های ذوالنوری را محکوم کرده و این سخنان را توهین آمیز دانسته اند و معتقدند که حسن روحانی صرف نظر از اینکه رئیس دولت می باشد، مانند هر فرد دیگری حق و آزادی اظهارنظر دارد و اگر هم خطایی کرده یا اظهارنظر نامناسبی داشته، مسیر مواجهه با آن طبق قانون اساسی روشن است، بدین سبب تهدید وی آن هم با عباراتی چون «اعدام» که مجتبی ذوالنور به کار برده، حتما غیرقانونی، غیرمنطقی و خلاف تمام هنجارهایی است که جریان انقلابی به آن اعتقاد راسخ دارد و اینگونه استدلال می کنند که این سخنان موجب می شود تا اصلاح طلبان از آن استفاده کنند و بگویند که منتقدان دولت همگی ضدصلح، جنگ طلب و فاقد هرگونه استدلال منطقی هستند. بدین سبب چرا امثال ذوالنوری متوجه نیستند که آب در آسیاب که می ریزند. بنا بر این هم اصولگرایان به نمایندگان خود سفارش می کنند که باید بیشتر از آنکه درگیر چنین حاشیه هایی شوند، به دنبال یافتن راهی علمی و منطقی برای تغییر دادن سیاست های جاری باشند نه اینکه در یک چالش سیاسی و حاشیه ای فرو بروند.
منبع: bartariha.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد التهاب فضای سیاسی تعبیر رسانه های داخلی از سخنان مجتبی ذوالنوری