آخر تحریم های ظالمانه تنها مسیر در موفقیت مذاکرات

آخر تحریم های ظالمانه تنها مسیر در موفقیت مذاکرات گفتگو و رایزنی طرف های برجام نسبت به از سرگیری مذاکرات در وین، به اوج خود رسیده است و پایان دادن به تحریم های ظالمانه ضد ایران تنها راهکار در موفقیت مذاکرات به حساب می آید.


امروز مهم ترین مسئله در حوزه سیاست خارجی بحث اجرایی شدن و عملیاتی شدن برجام است، نباید از کنار حقوق ملت ایران به آسانی گذشت، طرف های مقابل باید ملزم به اجرای تعهدات برجامی خود شوند. بررسی روزنامه ها، تارنماها و خبرگزاری های داخلی نشان داده است که رسانه های داخلی به برنامه های دولت سیزدهم پرداخته اند.

رسانه های اصولگرا
به نقشه دوم درمورد ایران فکر نمی کنیم
خبرگزاری مشرق در گزارشی به بازتاب سخنان جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پرداخت و نوشت: اتحادیه اروپا در صورت شکست دیپلماسی حول برجام، در مورد «نقشه دوم» فکر نمی نماید. بورل روز جمعه طی نشست خبری در واشنگتن درباره ضرورت ازسرگیری مذاکرات وین توضیح داد: «زمان بازگشت به میز مذاکره فرا رسیده است. من نمی خواهم به نقشه دوم فکر کنم چونکه هیچ نقشه دومی که من می توانستم تصور کنم، طرحی خوبی نخواهد بود». به نوشته روزنامه «جروزالم پست»، دیپلمات های غربی از این مورد ابراز نگرانی کرده اند که تیم مذاکره کننده جدید تهران امکان دارد خواسته های جدیدی را خارج از محدوده آنچه قبلاً توافق شده است، مطرح کند.

اقدام در مقابل اقدام را در مذاکرات هسته ای دنبال می کنیم
خبرگزاری فارس به گفتگو با حجت الاسلام علیرضا سلیمی عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی پرداخت و نوشت: وزیر امور خارجه درباره مذاکرات هسته ای به صراحت اعلام نمود که سیاست جمهوری اسلامی اقدام در مقابل اقدام و عمل در مقابل عمل است و آمریکایی ها باید حسن نیت و صداقت خویش را نشان دهند و ایالات متحده حتما بایستی اقدام جدی پیش از مذاکره را انجام دهند، ضمن این که بنای تهران آن است که مذاکره را از زمانی که ترامپ از برجام خارج شد، دنبال کنند نه موارد دیگر را. وزیر امور خارجه در این جلسه اعلام نمود که جمهوری اسلامی مسیر مذاکرات هسته ای را از مسیر اقتصاد کشور جدا خواهد نمود و به هیچ وجه اقتصاد را شرطی نخواهیم کرد، ضمن این که دولت سیزدهم اقتصاد پایدار را فارغ از مسائل در رابطه با مذاکرات هسته ای پیگیری خواهد نمود. عضو هیات رئیسه مجلس خاطرنشان کرد: آقای امیرعبداللهیان در مورد نوع تعامل جمهوری اسلامی با آژانس بین المللی انرژی اتمی هم اعلام نمود که ما به قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها و صیانت از حقوق ملت ایران که در مجلس یازدهم به تصویب رسیده است عمل خواهیم کرد، ضمن این که وزیر امور خارجه این قانون را قابل فهم برای طرف های مقابل دانست که پیام های خاصی دارد. همینطور رئیس دستگاه دیپلماسی از مجلس یازدهم برای تصویب قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها تشکر کرد و اظهار داشت که این قانون دست مذاکره کنندگان را باز کرده و برای طرف مقابل بسیار قابل فهم است.

پشت پرده مذاکرات برجامی مورا در تهران
روزنامه خراسان در گزارشی نوشت: سفر مقام ارشد سیاست خارجی اتحادیه اروپا به ایران گویا فراتر از مذاکره بر سر تعیین زمان از سرگیری مذاکرات وین بوده است. یک منبع مطلع به «العربی الجدید» از ۴ ملاحظه ایران برای از سرگیری مذاکرات هسته ای اطلاع داده است. سفر انریکه مورا مقام ارشد سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اینکه ظاهرا شبیه دیگر سفرهای او به تهران برای هماهنگی درباره از سرگیری مذاکرات هسته ای بوده، اما انتشار جزئیات جدیدی از این سفر نشان داده است عمق اختلاف میان تهران و اروپا و آمریکا برای از سرگیری مذاکرات احیای برجام فراتر از تعیین زمان دور جدید مذاکرات است.

مذاکره زیر سایه تهدید یک پارادوکس آمریکایی است
روزنامه رسالت به گفتگو با حسن همتی نماینده مردم شاهین دژ و تکاب در مجلس شورای اسلامی پرداخت و نوشت: شرایط و مواضع ما کاملاً مشخص است و تردیدی در مورد آن وجود ندارد. قوانینی که در مورد برجام و ارتباط با آمریکاست باید اجرا شود و آن زمان است که به برجام بازمی گردیم. تاز مانی که شروط ما در برجام اجرایی نشود به این توافق بازنمی گردیم. اما اگر شروط و قوانین ما اجرایی نشود ما هم به برجام بازنمی گردیم. جمهوری اسلامی ایران بیشتر از چهاردهه است که مقابل مستکبران جهانی ایستاده است و ارتباطی با زور و تشر و تهدید ندارد. این نماینده مجلس اضافه کرد: هر بار که تهدید شده، متقابل پاسخ داده و هر بار ضربه ای به ما وارد کردند ما ضربه ای بدتر به آنها وارد کرده ایم. به صورت مثال در صنعت هسته ای پیشرفت کردیم و الان به جایگاهی رسیده ایم که به بزرگ ترین نگرانی غربی ها در منطقه تبدیل گشته ایم. او تصریح کرد: در حوزه صنایع موشکی و دفاعی تمام توان خویش را گذاشته ایم تا مانند ۸ سال دفاع مقدس و حملات قبل از آن، کشوری جرئت نکند به منابع و منافع ما دست درازی کند و جان مردم و خاک وطنمان را به سادگی به خطر بیندازد. همتی خاطرنشان کرد که آمریکا و اسرائیل در خلل این که می گویند ایران باید به مذاکرات بازگردد و توپ را به زمین ما پاس می دهند، می گویند اگر ایران به برجام بازنگردد راه های دیگری را امتحان خواهند کرد. پاسخ ما به آنها این است که راه های دیگرشان را امتحان کنند ما ابایی نداریم. نماینده مردم شاهین دژ و تکاب در مجلس افزود: سالیان زیادی است ما را از این راه ها می ترسانند. اما ما کار خودمان را می نماییم و از تهدید هیچ کشوری نمی ترسیم. مانند تمام این سال ها که تحت فشار و تهدید و تحریم قد علم کرده ایم اساسا با تحریم و فشارهای آنها راه های دیگری برای پیشرفت و رفع نیازهایمان پیدا خواهیم کرد.

آمریکا دیگر اشتباه نکند
روزنامه وطن امروز به بازتاب گزارش دانشگاه جانز هاپکینز درباره اشتباهات واشنگتن ضد تهران در ۴۲ سال قبل پرداخت و نوشت: گروه مطالعات ایران دانشکده مطالعات بین الملل دانشگاه جانز هاپکینز به تازگی گزارش جالبی را درباره لزوم بازبینی سیاست آمریکا در مقابل ایران منتشر نموده است. در این گزارش ضمن توجه ویژه به اشتباهات فاحشی که آمریکا در طول چند سال قبل در برابر ایران مرتکب شده، بر لزوم تعامل با ایران تاکید گردیده است. این گزارش در ۱۰ محور حقیقت های ایران در سالهای اخیر را برای سیاستمداران و سیاست گذاران آمریکایی تشریح کرده است. در این گزارش همینطور به اشتباهاتی که ایالات متحده در طول گفت وگوهای هسته ای و پیش از آن در برابر ایران داشته، اشاره شده و آمده است: برای مواجهه با ایران نوین و همینطور پذیرش برخی حقایق درباره جامعه ایران، آمریکا باید تفکر ویژه باردیگر ای درباره نوع برخورد با جمهوری اسلامی داشته باشد. این گروه مطالعاتی در ۱۰ محور به اصولی که باید مدنظر سیاست گذاران آمریکایی در برابر ایران قرار داشته باشد، اشاره نموده است. در اولین مورد تاکید گردیده است سال ها اعمال تحریم ضد ایران ثابت کرده است جمهوری اسلامی بر خلاف سایر نظام های انقلابی دنیا ظرفیت منحصربه فرد و نادری در ادامه حیات در شرایط سخت از خود نشان داده است.

رسانه های اصلاح طلب
دیپلماسی انفعالی در برجام، به نفع کیست؟
روزنامه آرمان ملی یادداشتی به قلم علی بیگدلی استاد دانشگاه منتشر نمود و نوشت: شرایط بگونه ای حساس است که با یک حجم وسیعی از ترافیک دیپلماتیک در سطح منطقه و بین المللی مواجه هستیم. پس از اینکه انریکه مورا به ایران آمد و احیانا برپایه نقل قول خبرگزاری های خارجی به دعوت آقای باقری کنی بوده است، ولی از نتایج مشخص نمی باشد، الا این که ایران قول داده تا دو هفته آینده با مقامات اروپایی در بروکسل ملاقات کند. از سوی دیگر رابرت مالی به عربستان و امارات رفت که بااهمیت بود. جوزپ بورل به واشنگتن سفر کرد و وزیرخارجه اسرائیل به آمریکا رفت تا با وزیرخارجه آمریکا گفتگو کند.

مذاکرات وین و ریاض به هم پیوسته اند
روزنامه آرمان ملی یادداشتی به قلم قاسم محبعلی مدیرکل سابق وزارت امور خارجه منتشر نمود و نوشت: مذاکرات ایران و عربستان از نظر ادبیات دیپلماتیک، با عنایت به این که در سطوح امنیتی برگزار می شود، مذاکرات غیررسمی به حساب می آید. اخباری که از این مذاکرات رسانه ای می شود، اخباری رسمی از جانب مقامات کشورها نیست. اخباری که تحت عنوان شنیده ها و منبع موثق منتشر می شود و اخباری که به رسانه ها درز پیدا می کند، اخباری هستند که خیلی نمی گردد بر روی آنها قضاوت کرد. اما به نظر می آید دو طرف در قالب هایی پیش رفته اند و زمینه هایی پیدا شده تا گفت وگوها در موضوعات مختلف ادامه پیدا کند. طبیعی است نخستین مسأله ایران و عربستان، برقراری روابط مجدد دیپلماتیک بین دو طرف است. این سهل الوصول ترین مسأله بین دو طرف است، هم ایران و هم عربستان به حضور دیپلماتیک در پایتخت های یکدیگر نیاز دارند. مسائل حج و دیگر موضوعات مهم بین دو طرف وجود دارد، باید منتظر بود و دید که این مذاکرات چه زمانی به سمت وسوی رسمی شدن می رود و بین مقامات سیاسی منتقل می شود. آن زمان میتوان به صورت قطعی درباره نتیجه مذاکرات نظر داد.

هشدار اروپا درباره شکست مذاکرات برجام
روزنامه همدلی در گزارشی نوشت: مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در پاسخ به اینکه در صورت شکست احتمالی در مذاکرات، پلان (ب) در برابر ایران، شامل چه چیزهایی خواهد بود، اظهار داشت که من نمی خواهم به پلان های دیگری فکر کنم چون که هیچ کدام از آنها، خوب نیستند.» در همین راستا، پیتر استانو سخنگوی سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا دو روز پیش گفته بود، جوزپ بورل برای ماموریتی متناظر با مأموریت مورا در تهران، به واشنگتن سفر کرده است.

گزینه نظامی ضد ایران نباید روی میز امریکا قرار بگیرد
روزنامه اعتماد یادداشتی به قلم دنیل لریسون خطاب به وزیر خارجه ایالات متحده منتشر نمود و نوشت: در واقع سخن از این است که دیپلماسی امریکا در ۶ ماه گذشته آنقدر غیرموثر بوده که حالا مقامات امریکایی درباره «گزینه هایی» که قبلا آزموده شده و شکست خورده اند، صحبت می کنند. بلینکن می گوید دیپلماسی هنوز بهترین و موثرترین چاره برای صلح آمیز نگه داشتن برنامه هسته ای ایران است اما سوابق دیپلماسی امریکا تا بدین جای کار چیزی خلاف آنرا نشان داده است. ایالات متحده امریکا در گفتگو با ایران کند بوده و امریکا حتی نتوانسته با رفتارش کمترین حسن نیتی به ایران نشان دهد. با این تفاصیل دولت بایدن وارد تحرکاتی دیپلماتیک شده اما هنوز نتوانسته چیزی به ایران ارائه کند که آن قدر پرارزش باشد که بتواند نقطه شروعی برای بازگشت ایران به تعهداتش محسوب شود. دولت جدید ایران هم با در پیش گرفتن تاکتیک تاخیر در ورود به مذاکرات به این رفتار امریکا پاسخ داده است.


منبع:

1400/07/26
08:29:13
5.0 / ۵
1074
تگهای خبر: آژانس , اقتصاد , پایتخت , دانش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد آخر تحریم های ظالمانه تنها مسیر در موفقیت مذاکرات
نظر شما در مورد آخر تحریم های ظالمانه تنها مسیر در موفقیت مذاکرات
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
برتریها bartariha
bartariha.ir - حقوق سایت برتریها محفوظ است

برتریها

معرفی برترینهای فناوری و وبسایتها