خوش بینی ها و بدبینی های مذاکرات

خوش بینی ها و بدبینی های مذاکرات روزنامه جام جم در یادداشتی نوشت: دور هشتم مذاکرات احیای برجام در وین در شرایطی برگزار می گردد که تروئیکای اروپایی و ایالات متحده گرچه مواضع سختگیرانه ای در برابر تعهدات ایران در برجام در پیش گرفتند اما در عین حال خوش بینی هایی هم در روند مذاکرات برجام به وجود آمده است.


در ادامه یادداشت هفتم دی روزنامه جام جم به قلم مرتضی مکی تحلیلگر حوزه روابط بین الملل آمده است: چندی قبل، جمهوری اسلامی ایران اعلام نموده که قصدی برای افزایش غنی سازی بالاتر از ۶۰ درصد ندارد و همینطور به یکسری توافقات کلی با آژانس بین المللی انرژی اتمی برای نصب دوربین های جدید در مجتمع جدید تسای کرج رسیده است. این اظهارات و اقدامات، مجموعه پالس هایی بود که از جانب ایران به طرف های دیگر برجام ارسال شده تا به شکلی اراده و عزم ایران برای احیای برجام را نشان دهد. اما در عین حال ما شاهد سنگ اندازی ها و مانع تراشی صهیونیست ها و اعمال نفوذ در دستگاه هیات حاکمه آمریکا برای سختگیری های بیشتر در روند مذاکرات احیای برجام هستیم.
از این رو طرح خواسته های حداکثری از جانب ایالات متحده به شکلی برای کسب امتیازات بیشتر صورت می گیرد اما در هر حال در روند مذاکرات و با عنایت به گام هایی که ایران برای اعلام حسن نیت خود در مورد احیای برجام برداشته به نظر می آید آمریکایی ها هم با عنایت به سیاست های کلان خود در منطقه خاورمیانه و شرق آسیا جدیت و اراده بیشتری نسبت به قبل دارند اما در هر حال تلاش می کنند تا در روند مذاکرات وین با جنگ روانی و تهدیداتی که از جانب جناح تندروی کنگره مطرح می شود بتوانند به اهداف حداکثری خود دست یابند.
در عین حال مواضع کشورهای اروپایی درباره مذاکرات وین هم محل تامل است. به نظر می آید دولت جدید آلمان نسبت به سلف خود دیدگاه خوشبینانه ای نسبت به روند برجام ندارد و مطالبات و خواسته های بیشتری را مطرح می کند. دولت فرانسه هم با عنایت به منازعاتی که با آمریکا در سطح بین المللی دارد و در همین راستا تلاش می کند تا حوزه نفوذ خویش را در منطقه احیا کند، از همین رو مواضعی اتخاذ می کند که مفید در روند مذاکرات برجام نیست. در این میان انگلیس هم همراهی بیشتری با مواضع آمریکا دارد.
اما با این وصف مجموعه تحولاتی که از جانب ایران و از جانب طرف های دیگر برجام طی یک هفته گذشته بوجود آمده به نظر می آید چشم انداز خوشبینانه تری نسبت به ادوار گذشته مذاکرات دارد. از خصوصیت های دور هشتم مذاکرات این است که متن پیش نویس ایران روی میز است و طرفین باید پیرامون آن به بحث و گفتگو بپردازند. پیش از این، دولت های اروپایی و آمریکا واکنش شدیدی نسبت به آن دو سند عرضه شده از جانب جمهوری اسلامی ایران درمورد رفع تحریم ها و همینطور تعهدات جمهوری اسلامی مطرح نمودند و در عرصه رسانه ها و موضعگیری های رسمی از جانب این دولت ها این گونه عنوان شد که ایران قصد ندارد تا شش دور مذاکرات قبلی را پایه ای برای روند احیای برجام مدنظر قرار دهد.
اما با این وصف، جمع بندی این پیشنهادها از جانب تیم مذاکره کننده ایرانی در وین و عرضه پیش نویس نشان داده است متن پیش رو تلفیقی از محتوای شش دور مذاکرات قبلی و ملاحظات دولت سیزدهم است. این ابتکار عمل سبب شد هم بهانه های کشورهای غربی برای نادیده گرفته شدن شش دور مذاکرات قبلی رفع گردد و هم مواضع رسمی جمهوری اسلامی ایران و دولت سیزدهم در روند مذاکرات مد نظر قرار گیرد. به نظر می آید تلفیقی از این دو ملاحظه، نشانه ای از چکش کاری برای رسیدن طرف های غربی و ایران به یک متن مشترک برای پیشرفت مذاکرات باشد.

1400/10/07
18:47:57
5.0 / ۵
623
تگهای خبر: آژانس , دوربین
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد خوش بینی ها و بدبینی های مذاکرات
نظر شما در مورد خوش بینی ها و بدبینی های مذاکرات
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۴
برتریها bartariha
bartariha.ir - حقوق سایت برتریها محفوظ است

برتریها

معرفی برترینهای فناوری و وبسایتها